Plănuirea în detaliu a unei nunți implică mult research și chiar stres în multe dintre situații. Mai ales cand vorbim despre nunta online. Când trebuie să faci acest lucru pe timp de pandemie, când normele de distanțare socială îți dau planurile peste cap, organizarea poate deveni cu atât mai stresantă.

Cu toate acestea, există suficiente moduri smart prin care îți poți planifica nunta online, chiar până la cel mai mic amănunt, însă este posibil ca libertatea cu care ai fost obișnuită până acum să nu te fi lăsat să realizezi acest lucru.

Planificarea nunții online te poate scuti în orice situație de multe drumuri inutile, timp pierdut si chiar cheltuieli în plus, în măsura în care decizi să te organizezi și să urmezi câțiva pași simpli care te pot, de asemenea, proteja în contextul actual al pandemiei de Covid-19.

Iată care sunt principalele aspecte de care trebuie să ții cont atunci când vrei să-ți planifici nunta online:

Turul virtual al localului

Alegerea localului care va găzdui petrecerea nunții tale este unul dintre cei mai importanți pași și de cele mai multe ori este considerată a fi o reușită abia după multe vizite la diferite restaurante.

În situația actuală, poți stabili un top 3 al localurilor care ți-au surâs și poți consulta în detaliu paginile acestora web, dar si conturile de pe rețelele sociale. De asemenea, este esențial să te ghidezi și după tag-ul sau locația folosite de alți utilizatori Facebook sau Instagram cu referire la respectivul local, pentru a-ți face o idee despre cum arată spațiul de care ești interesată și din perspectiva sau fotografiile altor persoane.

Solicită reprezentanților localurilor respective cât mai multe informații cu privire la oferta pentru petrecerea de nuntă și nu uita să pui toate întrebările esențiale referitoare la mărimea spațiului, facilități/servicii incluse, meniu, posibilitatea de a contracta și alte servicii adiționale, iar în cazul în care simți că fotografiile din prezentare nu sunt suficiente, poți cere acestora și un mic tur virtual al localului, realizat eventual printr-un apel video.

Nunta online: stabilirea meniului de nuntă și chiar degustarea acestuia

Meniul de nuntă este, de asemenea, unul dintre aspectele esențiale atunci când vorbim de reușita planificării unei nunți, iar fie că-ți vine a crede sau nu, acesta poate fi ales și stabilit cu ușurință pentru nunta online.

Solicită reprezentanților restaurantului o listă cu întreaga ofertă a tipurilor de meniu de nuntă, iar dacă îți pot atașa și poze cu preparate servite anterior, acest lucru îți va ușura și mai mult decizia.

Poate te-ai gândit că vei fi nevoită să sari peste capitolul degustare, însă nu uita că poți să încerci preparatele culinare pe care le vei avea la nuntă, chiar la tine acasă. Printr-un serviciu de delivery, poți solicita restaurantului să-ți trimită acasă, cu câteva săptămâni înaintea nunții, câte o porție din fiecare fel de mâncare ales pentru a fi servit la nuntă, astfel încât tu și partenerul tău să vă dați seama dacă trebuie sau nu să modificați ceva în meniu.

Nunta online: contractul cu o echipă foto/video

Alegerea fotografului si videografului pentru nunta online reprezintă un alt pas esențial în plănuirea nunții tale, tocmai pentru că această echipă va avea rolul de a imortaliza cele mai speciale și pline de emoție momente ale zilei voastre speciale.

Asigură-te că optezi pentru serviciile unor profesioniști, cu recomandări și care îți pun la dispoziție portofolii pe care să le poți studia.

Poți consulta, de asemenea, inclusiv un ghid complet pentru alegerea fotografului și cameramanului de nuntă, astfel încât serviciile acestora să te reprezinte și să se plieze perfect pe cerințele tale.

PONT: Știai că există un catalog online uriaș cu o selecție de fotografi/cameramani de nuntă din România, care funcționează de mai bine de 10 ani?

Alegerea DJ-ului perfect

La fel ca si în cazul serviciilor foto/video, stilul DJ-ului de nuntă trebuie să se potrivească perfect cu așteptările și cerințele mirilor, așadar nu alege un DJ la întâmplare, ci studiază cu atenție portofoliul acestuia și recomandările pe care le are.

Poți purta o discuție telefonică sau pe mail despre stilurile muzicale pe care ai vrea să le auzi la nunta ta, însă cel mai înțelept este să soliciți DJ-ului și un playlist pe care acesta îl considera potrivit pentru nuntă.

Petrecerea burlăcițelor

Cum toate cluburile care desfășoară petreceri la interior au pentru moment activitatea blocată, iar terasele sunt limitate de un interval orar în ceea ce privește servirea clienților, o idee ingenioasă și cu mult mai puțin costisitoare ar fi o petrecere organizată online.

Alături de toate domnișoarele tale de onoare, prietene, nașă sau rude, poți iniția o invitație pe o rețea de videocall ce permite apeluri video între mai multe persoane deodată și puteți să vă distrați împreună chiar și o noapte întreagă ascultând același playlist și împărtășind emoțiile de dinaintea marelui eveniment.

Nunta online: alegerea aranjamentelor florale, a mărturiilor și a buchetului de mireasă

Există foarte multe firme de aranjamente florale care au galerii foto interminabile cu serviciile prestate anterior, așadar nu uita că este esențial ca și în acest caz să consulți site-urile sau paginile de pe rețelele sociale astfel încât să-ți dai seama dacă vă potriviți sau nu în materie de gusturi.

Totodată, este important pentru să lămurești din start care sunt costurile și dacă florile pe care ți le dorești în cadrul aranjamentelor florale pot fi folosite sau sunt disponibile în anotimpul nunții tale.

În privința buchetului de mireasă, este bine ca în conversația pe care o vei avea pe mail să atașezi poze sugestive cu modelul de buchet pe care ai dori să-l ții în mână în fața altarului. Există numeroase aplicații de mare folos pentru inspirație, una dintre cele mai recomandate și folosite fiind Pinterest, unde poți găsi o sumedenie de poze cu modele de buchete de mireasă din care te poți inspira.

Dacă te-ai decis și la capitolul mărturii, fie că vorbim despre mici plante în ghiveci, săculeți cu bomboane sau alte obiecte reprezentative pe care vrei să le dăruiești invitaților, este important să comanzi întâi de probă una sau două bucăți, iar mai apoi în cazul în care ești mulțumită de felul în care arată, să plasezi întreaga comandă.

Te-ai gândit că-ți poți organiza nunta online? Cum ți se pare această variantă? Lasă-ne răspunsul în comentarii.