Îți spunem tot ce trebuie să știi despre torturi de nunta in 2021, pentru că sezonul evenimentelor din acest an vine la pachet o serie de propuneri cu adevărat inedite.

Fie că vorbim de aspect, unde apar idei noi precum decorațiunile cu plante suculente sau torturile ce imită texturi diverse precum cea a lemnului, fie că ne rezumăm la gust, unde avem mixuri de fructe exotice cu diferite combinații de blat și creme pretențioase, torturile de nuntă ale anului 2021 sunt printre cele mai interesante și apetisante.

Alegerea tortului nu este o decizie ușoară, tocmai pentru că în prezent ne bucurăm de o gamă largă de variante, iar gusturile participanților la evenimente diferă de la o persoană la alta, însă chiar dacă pare greu de realizat, există suficiente soluții pentru a comanda un tort pe gustul majorității invitaților.

Iată care sunt criteriile după care ar trebui să te ghidezi dacă vrei ca invitații să-și delecteze papilele gustative la nunta ta cu unul dintre cele mai delicioase și spectaculoase deserturi întâlnite vreodată!

Criterii de alegere torturi de nunta in 2021

Modele de tort în vogă

Printre cele mai căutate modele de tort în acest an se numără torturile cu elemente botanice. Acest tip de tort are, de regulă, un exterior deschis la culoare (alb sau nuanțe pale de crem) și este decorat cu elemente florale. La mare căutare sunt torturile decorate cu plante suculente și alte detalii în culoare verde-pal.

Tortul de tip naked cake. Acest model de tort este, de asemenea, extrem de cerut în ultimul timp, datorită simplității sale exterioare și a compoziției-surpriză. Un tort naked (golaș/dezbărcat) este extrem de potrivit în cadrul unei nunți minimaliste sau o nuntă cu elemente tradiționale. Unele dintre cele mai apreciate modele de tort sunt cele care imită textura lemnului la exterior. O altă variantă foarte apreciată este și tortul marmorat.

Tortul în culori pastel, decorat cu flori și petale – Cu un efect vizual boem, acest tip de tort va fi întotdeauna o alegere potrivită, iar dacă cel care îl decorează este de meserie florar, cu siguranță rezultatul va fi unul wow! Tortul poate fi brodat cu tot ce înseamnă flori din categoria culorilor pastel: trandafiri, liliac, clematis sau multe alte variante de flori ce sunt pe gustul tău și se regăsesc și în compoziția aranjamentelor florale din sală sau din buchetul miresei.

Pentru nunțile mai extravangante sau cu elemente exotice, există în continuare o cerere mare de torturi cu foiță de aur comestibilă sau decorate cu plante exotice precum orhideele sau frangipani.

Dacă dorești ca tortul de la nunta ta să fie servit sub formă de mono-porții, ei bine, de cele mai multe ori, în prezentarea acestuia este folosită fie o machetă, fie un aranjament sub forma unui tort, alcătuit din mai multe mini prăjituri cu același model.

Compoziția torturilor

Tortul servit la nunta voastră trebuie să arate fără cusur, însă nici gustul acestuia nu trebuie să fie mai prejos. Este important ca desertul vostru să surprindă plăcut majoritatea invitaților, tocmai de aceea fiind recomandată o variantă cu un mix de gusturi.

Blaturile de cacao însiropate sau blaturile cu unt, în combinație cu mousse-uri din ciocolată neagră sau ciocolată albă sau cremă de unt pot face minuni pentru papilele gustative ale invitaților voștri!

Totodată, la mare căutare sunt și torturile cu blat sau cremă de bezea, combinat cu fructe de pădure, caise sau chiar fructe exotice precum mango sau fructul pasiunii.

Nici foaia de bezea cu nucă și crema de mascarpone cu ciocolată albă nu ar putea da greș, în cazul în care vă doriți altceva înafară de cacao și fructe.

În general, pentru nunțile de vară este mai indicată alegerea unui tort lejer, așadar multele feluri de mâncare servite înainte, alături de temperaturile ridicate și consumul de alcool nu fac echipă prea bună cu un tort cu o consistență prea grasă sau prea dulce.

Informații utile – torturi de nunta in 2021

Când este bine să dai comanda și cât durează prepararea

Comenzile de tort se pot plasa chiar și cu câteva luni bune înaintea nunții, însă este de preferat să-ți iei în calcul măcar o lună între plasarea comenzii tale și ziua evenimentului, mai ales dacă nunta voastră are loc în sezonul cald, când cererile sunt foarte multe. Este important de știut că majoritatea cofetăriilor și laboratoarelor de renume au comenzi multiple și trebuie să te asiguri din timp că tortul tău poate fi realizat la furnizorul preferat.

Prepararea unui tort poate dura chiar și mai mult de o zi, dacă vorbim de un tort cu un design pretențios, așadar asigură-te că dai comanda din timp și că tortul este livrat la adresa corectă, transportat în condiții optime și, mai ales, că ajunge la ora la care trebuie (specifică acest lucru în comanda ta).

Cum alegi tortul ideal. Procesul de degustare

Tortul ideal este acela care va fi pe placul majorității invitaților de la nunta voastră, însă nu face din acest aspect un lucru esențial pentru că este evident că vor exista câteva persoane care fie nu consumă zahăr, fie au diverse alergii mai puțin obișnuite, fie nu consumă produse lactate. Așadar, cu siguranță nu vei putea mulțumi chiar pe toată lumea, iar pentru invitații care se încadrează într-una dintre categoriile de mai sus există și varianta de mono-porție, realizată la comandă, separat, cu specificațiile de rigoare.

Dimensiunea tortului se alege și în funcție de modelul acestuia, dar mai ales în funcție de numărul invitaților. Ia în calcul că o porție de tort cântărește maximum 150 de grame, așadar calculează greutatea acestuia în funcție de numărul final al participanților la nuntă.

Degustarea tortului se face, de regulă, cu 2-6 luni înaintea evenimentului vostru și este important ca în cadrul acesteia să nu mergi cu stomacul foarte plin. Tocmai pentru că vei avea de testat câteva sortimente de tort diferite, iar o masă consistentă proaspăt luată poate influența capacitatea ta de a decide ce este mai bun.

Ține cont de faptul că un tort care conține atât ciocolată cât și vanilie, sau un tort care îmbină perfect o cremă gustoasă cu fructele proaspete poate reprezenta un sortiment care să satisfacă o paletă mai largă de gusturi.

Alte sfaturi utile

În cazul în care alegi ca tortul tău să fie făcut de către un alt furnizor, care nu are contract cu restaurantul care urmează să găzduiască petrecerea nunții voastre, este important de știut că tortul trebuie să sosească la restaurant însoțit de un certificat de conformitate care este menit să ateste că respectivul preparat nu pune în pericol sănătatea celor care îl vor consuma și că este în conformitate cu standardele corespunzătoare impuse prin lege. Majoritatea restaurantelor și localurilor acceptă fără probleme torturi care nu sunt preparate acolo, însă vor solicita acest tip de document.

Totodată, mai ales în cazul în care ai un tort cu foarte multe etaje sau de o înălțime mare, interesează-te dacă bucătăria localului respectiv dispune de un frigider sau spațiul frigorific de depozitare conform cu dimensiunile tortului. Nicio mireasă nu ar vrea să se trezească în ziua nunții cu un tort care nu are unde să stea la rece, nu-i așa?

Ține cont de faptul că fiecare tort de nuntă este unic, așa cum trebuie să fie și evenimentul vostru, astfel nu-ți fie teamă să ceri cofetarului vostru să personalizeze tortul după gusturile și ideile voastre, căci în definitiv, acesta vă reprezintă. Nu te rezuma la ideile clasice și încearcă să testezi variante cât mai diferite înainte să o alegi pe cea finală.