Rochia pe care o vei purta are o prioritate aparte, mai ales că, de multe ori datorită stilului ei, rochia de nunta dă tonul întregului decor.

Fie că vorbim de un stilist la care ai apelat din timp sau la echipa de prietene care-ți sunt alături în pregătirea marelui eveniment, cu siguranță toată lumea te va sfătui să nu lași căutările pentru rochia de mireasă pe ultima sută de metri și asta pentru că există foarte mulți factori care-ți pot da planurile peste cap.

Începem prin a enumera care sunt motivele pentru care ar trebui ca research-ul pentru rochia de mireasă să fie o prioritate pentru tine și vom concluziona care este cea mai bună perioadă pentru alegerea acesteia.

Când cumperi rochia de nunta – organizare

Cât de prioritară este alegerea rochiei?

Am întâlnit destul de multe mirese care nu au fost cuprinse tocmai de la început de febra găsirii rochiei de mireasă, fie din lipsă de timp, fie din prea multă comoditate, însă aproape în fiecare caz, apropierea evenimentului le-a dat ceva bătăi de cap din acest punct de vedere.

Cu cât data evenimentului este mai apropiată, viitoare mirese au tendința de a intra în panică și de a se stresa peste limita normalului. Motivele sunt multiple: lipsa de timp, oboseala acumulată, grijile în materie de buget sau cheltuielile alocate până atunci evenimentului, părerile și sfaturile celor din jur. Prin urmare, un moment deloc oportun pentru tine să alergi și după rochia de nunta.

Totodată, tocmai pentru că rochia de mireasă trebuie să-ți vină perfect, de cele mai multe ori sunt necesare mai multe tipuri de ajustări. Fie că vorbim despre o rochie cumpărată de-a gata sau una realizată pe comandă la un atelier, sunt necesare mai multe probe înaintea evenimentului și eventuale modificări, iar în acest caz vorbim, evident, de timp. Tocmai de aceea e bine să iei în calcul și aceste vizite la croitor, iar dacă știi că ești genul de persoană cu fluctuații de greutate oricât de mici, ai un motiv în plus să programezi o probă sau două înaintea marelui eveniment.

Detalii achiziție rochie

Dacă petrecerea ta de nuntă va avea loc vara, e bine ca în lunile de iarnă de dinainte să pornești în căutarea rochiei ideale de mireasă. Astfel, vei avea suficient timp să poți consulta cât mai multe variante pentru că altfel riști să ratezi o rochie care ți s-ar putea potrivi perfect. Numeroase mirese au tendința de a-și seta în imaginație un model anume de rochie pe care să o poarte în ziua cea mare, însă la probe să aibă surprize neașteptate și să fie de-a dreptul îndrăgostite de modele total diferite față de cele la care visau.

Ia în considerare și faptul că, de regulă, mirele își alege costumul abia după ce mireasa a optat pentru rochia ideală și asta pentru că ținutele trebuie să se potrivească. Așadar, cu cât vei avea rochia mai devreme, cu atât partenerul tău va fi, la rândul lui, mai puțin stresat de probele pentru costumul de mire.

Ține cont de faptul că majoritatea rochiilor de mireasă sunt create pe comandă. Acest proces implică găsirea materialului perfect, a accesoriilor potrivite, comandarea acestora, luarea măsurătorilor, expedierea articolelor către atelier, probele multiple, iar unele firme percep o taxă în plus pentru doamnele care doresc urgentarea comenzii, din lipsă de timp.

Poți găsi rochia de nunta dorită în cadrul unui târg de nunți?

Chiar dacă nu ești fan înfocat al acestor evenimente sau ți se par câteodată puțin cam prea aglomerate sau pur și simplu, pline de viitoare mirese cuprinse prea tare de febra pregătirilor, târgurile de nunți vin la pachet cu o serie de beneficii pe care poate nu le-ai luat până acum în considerare.

Oferta acestora este extrem de variată, producătorii sunt foarte mulți, stilurile rochiilor sunt diferite, prin urmare, ai foarte multe opțiuni într-un singur loc. Dacă optezi să mergi la un astfel de târg, de preferat ar fi să o faci într-un interval orar ceva mai matinal, atunci când tu vei fi odihnită și plină de energie, lucru valabil și pentru vânzători, gata să te ajute din plin cu orice detalii vei avea nevoie.

Bucură-te de reducerile de care beneficiezi la târgurile de nunți, însă nu te lăsa influențată exclusiv de acestea sau de tipul celor de moment. Nu achita pe loc o rochie doar pentru că în ziua respectivă beneficiază de un preț foarte bun și studiază ofertele tuturor standurilor. Întreabă inclusiv de modele care nu sunt expuse la fața locului și consultă toate cataloagele atelierelor prezente. Nu știi niciodată unde se ascunde rochia ideală.

3 ponturi înainte de a face alegerea finală

#1: Momentul perfect în care să-ți alegi rochia de nunta poate fi și acela în care nu ești înconjurată chiar de toată lumea. Suntem convinși că toate prietenele tale sunt minunate, însă este bine ca atunci când cumperi rochia de mireasă să fii însoțită de cele mai obiective dintre ele. Uneori, o mireasă are nevoie doar de o singură privire sau o părere puțin diferită de a ei pentru a fi dată total peste cap.

#2: Dacă decizi să pierzi în greutate un anumit număr de kilograme până la data nunții, opțiunea ta este de aplaudat, cu mențiunea că este important să faci asta într-un ritm sănătos, pentru a nu avea surprize neplăcute ulterior. Însă, achiziționarea unei rochii de mireasă cu multe numere mai mică, înainte ca tu să atingi măsura la care te aștepți, este o decizie greșită. Acest lucru poate reprezenta pentru tine o presiune uriașă înaintea nunții, iar pentru croitorul tău o misiune imposibilă în cazul în care tu nu vei reuși să atingi targetul dorit.

#3: Alocă timp, dar și șanse mai multor modele de rochii. Nu vei știi niciodată cât de vrăjită vei fi de un model de rochie pe care nu te-ai fi așteptat niciodată s-o îmbraci în cea mai importantă zi din viața ta.

Îți dorim o nuntă ruptă din povești!