Dacă îți dorești ca nunta ta să fie cu totul și cu totul deosebită, atunci nimic nu poate fi mai orginal decât destination wedding, adică organizarea evenimentului în altă localitate decât cea în care locuiești.

Un trend aflat încă la început de drum în România este acela al nunţilor organizate în destinaţii exotice precum Bali, Jamaica sau Thailanda.

Poți citi în acest articol mai multe despre destination wedding și de ce să alegi o astfel de nuntă.

Dacă tu și jumătatea ta vă gândiți să schimbați jurămintele pe o plajă tropicală sau într-o altă destinație de vis din lume, avem pentru voi câteva sugestii de locații pentru un eveniment pe care nimeni nu o să-l uite prea ușor.

Fotografie realizată de Vlad Solomon

Cele mai populare 10 locații pentru destination wedding alese de miri:

1. Santorini

Santorini este una dintre cele mai romantice destinaţii pentru nuntă, fiind una dintre insulele cu cele mai frumoase apusuri şi privelişti peste Marea Egee. Această destinaţie din Grecia oferă posibilitatea organizării de ceremonii în hoteluri aflate pe marginea craterului vulcanic, pe o plajă idilică sau chiar pe vas.

Pentru o nuntă tematică, atât tu, cât și domnisoarele de onoare puteți alege rochii de inspirație grecească, ce vă vor transforma în niște zeițe moderne.

2. Le Chateau d’Esclimont din Franța

Dacă îți dorești o nuntă de inspirație regală, Le Chateau d’Esclimont este destinația perfectă pentru un astfel de eveniment ca în povești. Domeniul castelului are peste 50 de acri și un lac superb, fiind perfect pentru plimbări romantice, dar și poze reușite.
Invitații pot fi cazati la castel și au la dispoziție o gamă largă de activități: pescuit, echitație sau excursii în apropierea castelului.

3. Thailanda

Plajele Thailandei par rupte din filmele romantice și aici găsești o mulțime de resorturi paradisiace ce oferă pachete personalizate pentru nunți. Plajele întinse cu nisip alb, vremea superbă și apa turcoaz îți vor îndeplini toate așteptările legate de o nuntă la malul mării.

Din păcate, căsatoriile oficiate in Thailanda sunt simbolice și nu sunt recunoscute din punct de vedere juridic în Romania, dar clipele de acolo cu siguranță vor fi de neuitat.

4. Bali

Bali este una dintre cele mai frumoase insule din lume, cu plaje extraordinare, temple incredibile, terase superbe și vegetație luxuriantă.

Muzica, dansatoarele belineze, cultura acestui loc, dar și complexele turistice de lux și mâncarea delicioasă fac din Bali o locație tropicală ideală pentru destination wedding, dar și pentru luna de miere.

Fotografie realizată de I.D. Brothers

5. Hotelul de gheață din Suedia

Dacă nu ești fană a temperaturilor ridicate, atunci Icehotel din Lapland, Suedia este locația perfectă pentru tine.

Aici vei găsi cel mai mare hotel de gheață din lume, cu 60 de camere, un apartament de lux, dar și o biserică unde se pot oficia nunți. Totul, inclusiv mobilierul, este construit din gheață, iar viitorii miri sunt aduși la ceremonie cu o sanie trasă de reni, ca în poveștile cu Crăiasa Zăpezii.

6. Maldive

În Maldive poți alege din peste 1000 de insule, toate înconjurate de ape de culoarea turcoazului, palmieri exotici și nisip foarte fin. Distanțele între insule sunt foarte mici astfel că poți face plimbări cu barca de la o insulă la alta.

Atmosfera este una idilică pentru că toate insulele păstrează intacte condițiile naturale.
Pentru pasionații de sporturi, trebuie să știți că puteți alege dintr-o gamă largă de activități precum scuba diving, snorkeling, surfing, windsurfing, caiac sau catamaran.

7. Jamaica

Jamaica este una dintre cele mai frumoase destinații exotice pentru destination wedding și una dintre cele mai căutate insule caraibiene, unde numeroase vedete vin să-și unească destinele sau să își petreacă vacanțele.

Datorita climatului tropical maritim, Jamaica este o destinație perfectă pentru orice anotimp, aici neexistând sezoane, iar temperatura medie anuală fiind cuprinsă între 27 – 30 grade Celsius.

Fotografie realizată de Claudiu Negrea

8. Safari în Kenya

Dacă ești pasionată de aventură, poți alege o nuntă memorabilă în rezervațiile naturale din Kenya, Africa, unde vei avea ca “martori”, la doar câțiva metri distanță, animale sălbatice. Pentru o experiență de neuitat, poți opta și pentru o plimbare cu balonul cu aer cald pentru a avea o priveliște unică asupra diferitelor specii de animale de la sol.

Și dacă te gândești doar la natură și sălbăticie, trebuie să știi că în Kenya poți găsi și resorturi de lux unde te poți relaxa pe propriul baldachin în deșert și unde poți savura feluri delicioase de mâncare în timp ce privești animalele ce se află la doar câțiva metri de tine.

9. Republica Dominicană

O destinație paradisiacă pentru luna de miere este Republica Dominicană ce face parte din Caraibe și este una dintre cele mai fascinante țări din această regiune, adăpostind atât plaje minunate, dar și cascade superbe și păduri cu numeroase specii de arbori cu flori colorate și păsări exotice.

Celebrele stațiuni Barahona, Punta Cana, Samana, La Romana, Cap Cana, Puerto Plate și altele oferă distracție din plin celor care optează să petreacă nunta sub soarele tropical al Republicii Dominicane, unde amintirile romantice se pot naște în fiecare colț pe care îl explorați.

10. România

Dacă o nuntă într-una dintre destinațiile de mai sus îți depăsește bugetul, atunci trebuie să știi că și în România, există alternative demne de luat în calcul.

Pentru destination wedding în sezonul rece poți alege Hotelul de gheață de la Bâlea Lac, iar pentru nunțile de vară poți opta pentru o ceremonie la malul mării. Dacă vrei o nuntă elegantă, cu tematica regală, Castelul Iulia Hașdeu din Câmpina, palatul Mogoșoaia sau Snagov sunt alegerile ideale. 🙂

Fotografie realizată de Gartner Studio

***

Pentru a te asigura că totul va fi perfect în ziua cea mare, ar fi ideal să vizitezi locația înainte de nuntă. E modalitatea perfectă pentru a te familiariza cu locul, a face câteva repetiții și a vedea dacă totul este amenajat conform gusturilor tale.

Fotografie de copertă realizată de Florin Ștefan