Urmează ca anul viitor să-ți faci nunta și vrei să te pui la curent cu cele mai noi tendințe în domeniu pentru nunțile din 2022? În timp ce anumite aspecte și detalii în ceea ce privește nunțile rămân neschimbate, există o serie de elemente noi care ar putea să te surprindă.

Ți-am pregătit mai jos principalele tendințe pentru nunțile din 2022, începând cu paletele de culori care vor fi la modă, decorurile, rochiile de mireasă, entertaining-ul și bineînțeles, locațiile.

Iată ce trebuie să știi dacă vrei să-ți organizezi o nuntă în cele mai noi trenduri:

Decoruri în nuanțele pământului și elemente naturale pentru nunțile din 2022

Elementele de decor pentru nunțile din 2022 au legatură cu natura, pentru că din ce în ce mai mulți oameni simt nevoia să creeze un cadru cât mai puțin artificial, din cauza pandemiei și a restricțiilor impuse în aceasta perioadă. Se vor remarca astfel decoruri în nuanțe pământii, nuanțe de portocaliu stins, culoarea galben-pai, verde închis, elemente de decor din lemn, nuanțe ruginii – chiar și pe timp de vară.

Stuful, florile de bumbac, lavanda, florile de câmp, iedera, tacâmurile și vesela în nuanțe arămii vor fi elemente pe care le vei observa în tredurile pentru nunțile din 2022.

Mărturiile de nuntă parfumate – fie că vorbim de lumânări parfumate sau chiar de sticluțe de parfum în miniatură, a cărui aromă să aducă aminte oaspeților de această zi importantă din viața voastră – sunt, de asemenea, în trend pentru 2022.

Rochii de mireasă din două piese și ținute upcycled 

Stilul rochiilor de mireasă pentru nunțile din 2022 cunoaște, de asemenea, o serie de modificări. Va fi în trend să porți o rochie de mireasă închiriată sau o rochie de mireasă cumpărată de la un magazin cu piese vintage, în timp ce tematica nunților din 2022 va putea permite, după caz, ținutele upcycled ale invitaților.

Piesele vestimentare vintage-cool sau petrecerile cu o anumită temă vor fi la modă, iar rochiile domnișoarelor de onoare nu mai trebuie să fie neapărat realizate din același material și aceeași culoare, ci în mai multe nuanțe ale unei singure culori.

Rochiile de mireasă din două bucăți – respectiv fusta cu talie înaltă și corsetul separat sunt o altă propunere a designerilor din această sferă.

Versatilitatea unei astfel de rochii oferă miresei posibilitatea de a se simți mai relaxată și de a-și adapta ținuta eventual chiar și cu o pereche de pantaloni pe timp de seară, mai ales dacă evenimentul va avea loc într-o perioadă mai răcoroasă a anului.

Preparate ieșite din comun, food trucks sau ice cream corner pentru nunțile din 2022

În ceea ce privește meniul de nuntă, vor fi în trend și preparatele vegane sau anumite „colțișoare” amenajate astfel încât invitații să se poată delecta cu diferite feluri de mâncare mai puțin obișnuite pentru un meniu de nuntă.

Dacă organizezi o nuntă în aer liber și evenimentul tău va fi unul care permite o ținută și o atmosferă mai degajată, este posibil ca un food truck, unde oaspeții să poată savura un burger sau o pizza, să fie elementul surpriză al petrecerii tale.

De asemenea, vor fi la mare căutare micuțele gherete de înghețată, lemonade bar-ul, donut bar-ul și alte idei ingenioase care ies din tiparul meniului de nuntă clasic pentru nunțile din 2022.

Torturi de nuntă cu elemente florale și nuanțe naturale

Torturile de nuntă din 2022 trebuie să exprime creativitate, naturalețe și sunt decorate în mare parte cu elemente florale în nuanțe delicate.

Vor fi la mare căutare torturile înrămate (poți căuta mai multe detalii despre ramele de tort cu un search pentru termenii „cake hoop”, dacă vrei să găsești mai multe imagini care să te inspire), torturile pe suport minimalist, torturile decorate cu flori în spirală sau ornate cu flori presate.

Tendințele pentru nunțile din 2022 spun că nu vor mai fi la mare căutare torturile exagerat de mari, cu multe etaje și decorate pompos.

Se va păstra trendul monoporțiilor, așadar dacă ai mulți invitați și vrei să excluzi varianta unui tort uriaș, poți apela și la această alternativă.

Locații de nuntă tip backyard și hambar pentru nunțile din 2022

Mulți viitori miri au renunțat să-și mai facă planuri pentru nunți cu foarte mulți invitați, fie din cauza restricțiilor din timpul pandemiei, fie pentru a lua măsuri suplimentare de protecție a celor dragi.

2022 pare să fie tot un an al evenimentelor ceva mai restrânse și totodată apropiate de natură, așadar rămân la mare căutare curțile, hambarele și locațiile cu grădină în care se pretează să organizezi un astfel de eveniment.

Sălile tip ballroom pierd puțin teren în această perioadă, însă dacă vei organiza un eveniment în aer liber, este bine să ai totuși o alternativă de terasă acoperită, pentru cazurile mai puțin fericite în care va ploua.

Entertainment pentru copii și momente neconvenționale de distracție

Prezența micuților în cadrul petrecerilor de nuntă devine din ce în ce mai constantă în această perioadă, motiv pentru care unii dintre viitorii miri caută să organizeze momente de entertainment și pentru cei mici. În acest sens, cuplurile pot contracta un serviciu de tip baby sitter sau creșă, pentru copiii invitaților sau chiar pentru proprii copii. Astfel, oaspeții se vor simți mai degajați la petrecere, având șansa să lase grijile deoparte și să se distreze pe parcursul evenimentului.

Totodată, vor fi la modă și momentele artistice mai scurte și mai variate, în locul trupelor care au repertorii lungi. Mai ales în ceea ce privește petrecerile în aer liber, viitorii miri își pot bucura invitații cu măsuțe de ping-pong, corner cu tatuaje temporare, corner cu caricaturi sau portrete, momente muzicale de saxofon sau vioară.

Cum ți se par tendințele pentru nunțile din 2022? Lasă-ne răspunsul în comentarii.