Urmează să ai nunta ta de primăvară și vrei să te pui la curent cu paletele de culori în tendințe pentru anul 2022? Vei fi surprinsă să descoperi că ai de ales dintr-o mulțime de variante, iar combinațiile în trend sunt neașteptate și deosebit de frumoase!

Fie că vorbim de nuanțe surprinzătoare de albastru, de culoarea anului 2022, de nuanțe de verde care merg asortate de minune cu tonuri neutre sau nuanțe de mov, găsești mai jos o serie de combinații cromatice care să te inspire.

Iată care sunt paletele de culori potrivite pentru nunta ta de primăvară în 2022:

  1. Albastrul denim 

O culoare așezată, boemă, liniștită, care exprimă calm, serenitate și care va fi la mare căutare în sezonul nunților ce urmează, începând chiar cu anotimpul primăverii.

Te-ai fi gândit că poate cămașa din denim preferată a viitorului tău soț ar putea deveni motiv de inspirație pentru culorile decorului de la nunta ta de primăvară? Nuanțele de albastru denim își vor găsi locul într-un mod cât se poate de plăcut în elementele de decor precum aranjamentele florale, vesela de pe mese, chiar și articolele de papetărie.

Mai mult, știm cu toții că albastrul își are locul de onoare în cadrul unei nunți, deoarece simbolizează loialitatea și puterea – principii definitorii pentru orice relație ideală.

  1. Tonuri de verde pentru nunta ta de primăvară

Verdele nu dispare din peisaj nici în 2022 atunci când vine vorba de decorul nunților de primăvară, mai ales că va putea fi folosit cu încredere în multe dintre nuanțele sale.

Printre acestea, nuanțele sticlei de mare (sea greens) și ale algelor marine vor fi în vogă în acest sezon, mai ales că acestea pot fi combinate foarte frumos cu nuanțe de roz pal, cu albastru stins, cu tonurile neutre de bej sau chiar și alb.

Verdele în diferite nuanțe mai poate fi asortat și cu movul deschis, dar și cu nuanțe de albastru navy. Astfel, apar la orizont o mulțime de alternative, mai ales în ceea ce privește decorul floral.

HINT: Nu uita nici de nuanțele de verde stins combinate cu galben pai, mai ales dacă nunta ta de primăvară are loc spre finalul anotimpului.

  1. Lavanda, în combinațiile ideale

Nuanțele de lavandă își au, de asemenea, locul de onoare în tendințele culorilor de decor pentru nunțile anului 2022, mai ales ca apar noi propuneri de combinații cromatice ieșite din tipare.

Una dintre acestea poate fi combinația de mov lavandă cu griul în nuanțe deschise, pale – efectul vizual fiind unul de excepție. În mod evident, lavanda ca și floare poate fi inclusă în aranjamentele florale sau chiar în buchetul miresei.

Culoarea anului 2022, anunțată de Institutul Pantone, poarta denumirea de Very Peri și, deși poate fi confundată ușor cu movul lavandă, în realitate nuanțele acestora diferă destul de mult.

Vei observa ca Very Peri este ceva mai închisă decât lavanda, cu o nuanță care duce puțin spre albastru.

Very Peri poate fi combinată, la rândul său, cu anumite nuanțe de verde, poate chiar mai multe nuanțe de mov în aceeași compoziție (lavanda, liliac), însă merge de minune și cu clasicul alb, mai ales pentru aranjamentele florale, dar și pentru articolele de papetărie.

  1. Elemente iridescente și perlate pentru nunta ta de primăvară

O altă apariție-surpriză în tendințele anului 2022 în materie de palete de culori pentru nunți este reprezentată de elementele iridescente, care-și schimbă culorile precum curcubeul, dar și de cele cu efect perlat.

Prin urmare, dacă ai în plan să organizezi nunta ta de primăvară cu ambianță de basm și culori rupte din poveștile cu sirene și unicorni, acum pare să fie momentul potrivit!

Aceste inserții iridescente și perlate pot fi folosite atât pentru invitații, place card-uri, chiar și șervețelele de pe masă, cât și la veselă (pahare, farfurii cu margini colorate în acest fel), însă te poți folosi și de iluminarea locului de petrecere astfel încât să te bucuri de prezenta acestor nuanțe speciale. Nu uita nici de tacâmurile cu irizații!

  1. Tonurile neutre rămân și anul aceasta în tendințe 

Dacă ești o adeptă a culorilor clasice, așezate, și vrei ca decorul tău să fie unul mai calm, poți merge în direcția tonurilor neutre, deoarece astfel de culori par să fie nemuritoare, mai ales când vorbim de decorul unei petreceri de nuntă.

Nuanțele pământii, împreună cu paletele neutre în nuanțe de șampanie, fildeș, crem sau bej – se vor potrivi de minune pe tot parcursul sezonului de primăvară. De ce? Pentru că multe dintre cupluri își doresc ca evenimentul lor să fie unul într-un mediu calm, apropiat de natură, iar astfel de nuanțe asigură acest cadru.

  1. Portocaliul coral și rozul piersică pentru nunta ta de primăvară

Potrivite pentru nunta ta de primăvară cu o tematică romantică, boemă, și aceste culori sunt incluse în tendințele anului 2022. Pentru că sunt niște culori ceva mai aprinse comparativ cu multe dintre nuanțele de mai sus, este important să găsești un echilibru cromatic atunci când le folosești în diferite combinații.

În acest sens, specialiștii spun că portocaliul coral poate fi folosit în cadrul unei nunți de primăvară alături de albastrul deschis (light blue) și de galbenul pal, dar chiar și lângă rozul piersică și nuanțele de verde sage.

Rozul piersică merge de minune și cu albastrul prăfuit, dar și cu anumite nuanțe de verde-albastru stins.

  1. Nuanțele pale ale pietrelor prețioase

Dacă în mod normal ai fi atrasă de nuanțele unui safir, poate cu ocazia unei nunți pe timp de iarnă, în primăvara lui 2022 te poți orienta către nuanțele topazului. La fel de vibrante, însă cu mult mai deschise și cu un efect mai boem.

Tot la această categorie se mai pot încadra și nuanțele de ametist, de peridot, nuanțele perlate menționate anterior sau nuanțele deschise de citrin.

Tu ce culori alegi pentru nunta ta de primăvară? Lasă-ne răspunsul în comentarii.