Ești la curent cu ultimele tendințe pentru coafuri și machiaj? Nunta ta urmează să aibă loc în curând, iar tu te-ai străduit să pui ordine în toate planurile care țin de organizarea marelui eveniment?

Dacă ai terminat cu alegerea locației, alcătuirea listei de invitați, alegerea rochiei și a tematicii de nuntă, acum te poți orienta și către toate acele tendințe pentru coafuri și machiaj în ceea ce privește nunțile anului 2021.

Vei fi suprinsă să descoperi că există destul de multe noutăți în domeniu, mai ales că aspectul miresei anului curent va fi unul cu accente naturale și care să emane mai multă libertate, atât în alegerile vestimentare, cât și în privința coafurii și a machiajului.

Mireasa anului 2021 va pune foarte mult accent pe trăsăturile sale naturale și va încerca să înfrumusețeze în mod natural mai degrabă decât să ascundă sau să acopere. De exemplu, vor fi mai puțin întâlnite sprâncenele cu un contur foarte puternic sau tatuate temporar, genele false de dimensiuni foarte mari, conturul buzelor sau machiajul încărcat al ochilor.

Îți prezentăm mai jos care sunt noile reguli în machiaj și coafură pentru nunțile anului prezent.

Tendințe pentru coafuri și machiaj în tendințele lui 2021: coafuri pentru mirese

Cocul răsucit în stil ușor relaxat reprezintă una dintre cele mai des întâlnite recomandări în privința acestor tendințe pentru coafuri și machiaj pentru mirese din acest an și se potrivește de minune mireselor cu o nuntă care are un profil reconfortant. Această coafură de nuntă este totodată o soluție cât se poate de clasică și poate fi una dintre cele mai inspirate alegeri pentru orice tip de nuntă sau rochie.

Cocul ridicat în vârful capului – spre deosebire de prima variantă, acesta oferă miresei un look ceva mai îndrăzneț, punând în valoare integral frumusețea naturală a chipului. Acestui tip de coc îi poți oferi și mai mult volum folosind un burete pentru coc, cu condiția ca acesta să nu fie de dimensiuni exagerate, pentru a respecta intenția de a afișa naturalețe.

Părul coafat în valuri ușoare – un aspect ușor retro, potrivit aproape tuturor ținutelor de mireasă și care, la fel ca cele două coafuri de mai sus, pune accent pe naturalețe. Ține însă cont de faptul că aspectul ideal al unui păr coafat în valuri ușoare nu este același lucru cu buclele realizate cu ajutorul drotului.

Cozile împletite tip coadă de sirenă – împletiturile nu dispar din tendințele noului sezon, însă spre deosebire de anii trecuți, acestea trebuie realizate puțin mai „neîndemânatic”, sau cu un aspect ușor dezordonat și sunt foarte potrivite mireselor cu o ținută boho sau relaxată, dar și unei mirese care se va bucura de o nuntă la malul mării.

Pentru miresele cu părul scurt, sunt la mare căutare tunsorile de tip bob perfect sau bob wavy, alături de celebra tunsoare pixie, într-o manieră mai sofisticată. Imaginează-ți cât de sexy poate arăta o mireasă cu o tunsoare pixie și o rochie lungă cu spatele gol!

Tendințe pentru machiajul mireselor în 2021 

Rujul roșu se numără printre cele mai recomandate nuanțe în materie de machiaj al buzelor, fiind o culoare foarte elegantă și care simbolizează deopotrivă iubirea, eleganța și pasiunea.

Folosirea acestei nuanțe este potrivită în cazul mireselor care au fie o rochie de mireasă elegantă, cu inserții de dantelă, rochie tip sirenă, sau care vor să excludă varianta unui make-up prea intens al ochilor, folosind totuși o pată de culoare care să capteze atenția. Fii anentă la toate aceste tendințe pentru coafuri și machiaj.

Blush-ul în tonuri trandafirii sau, din contră, cel în tonuri bronze, vor fi de asemenea folosite în machiajul mireselor din 2021. Pentru o mireasă cu o ținută boemă, boho-chic, rustică sau organizată într-o locație înconjurată de natură, pe timp de zi, va fi potrivit primul tip de blush, în timp ce pentru o nuntă la malul mării sau cu accente exotice, blush-ul în tonuri broze sau cu particule strălucitoare va fi de preferat.

Machiajul ochilor a suferit, la rându-i, câteva modificări în 2021, mai ales în ceea ce privește machiajul de tip smokey eyes. Un astfel de tip de machiaj nu este potrivit întotdeauna persoanelor care nu obișnuiesc să poarte make-up frecvent, iar dacă aspectul miresei se dorește a fi unul cât mai natural, smokey eyes în tonuri închise de negru este un machiaj de evitat.

Totuși, se remarcă în acest sezon folosirea unei palete de culori neașteptate pentru realizarea de smokey eyes și anume verde, albastru, violet, maro sau chiar gri, culori aplicate discret astfel încât să ofere un delicat efect de alungire a ochilor. Atenție însă la machiajul ochilor, în funcție de intervalul orar în care se va desfășura petrecerea ta, deoarece un machiaj încărcat nu va fi deloc potrivit unei nunți cu petrecere pe timp de zi.

SFAT: Există nuanțe de ruj roșu potrivite fiecărui tip de ten în parte. Așadar, consultă-te cu make-up artistul tău sau testează înaintea nunții mai multe nuanțe și alege-o pe cea care se potrivește perfect tonului pielii tale.

Tendințe pentru coafuri și machiaj. Machiaj în funcție de culoarea părului 

O altă clasificare care îți poate fi de mare folos atunci când vei căuta surse după care să te ghidezi în privința machiajului unei mirese este cea în funcție de culoarea părului, căci este limpede că există palete de culori care pun în evidență mai bine o mireasă blondă și altele care favorizează aspectul unei mirese roșcate sau șatene.

Iată așadar care sunt sfaturile pe care le poți urma în funcție de culoarea părului tău, respectand toate aceste tendințe pentru coafuri și machiaj:

Pentru miresele cu părul blond sunt recomandate deopotrivă machiajele de tip cat eyes și buze roșii sau machiajele naturale, de tip nude, cu diferite inserții de nuanțe pentru fardul de pleoape, pentru a crea un aspect cromatic plăcut. Totodată, mai ales pentru nunțile din sezonul cald, sunt recomandate blush-urile în nuanțe de piersică sau chiar cu mici inserții sclipitoare, pentru o apariție mai vibrantă.

Miresele șatene sau brunete pot experimenta culorile cu aspect mai strălucitor, căci vor contrasta extrem de bine cu nuanța părului. Violetul, verdele, mahonul, albastrul aqua, se pot număra printre opțiunile fardului de pleoape. Totodată, miresele cu o podoabă capilară închisă la culoare se pot juca și cu nuanțe de bronze, mai ales în privința blush-ului, însă ar trebui să evite folosirea portocaliului.

Pentru miresele cu părul roșcat, este recomandat ca în cazul în care s-au hotărât asupra unei palete de culori pe care doresc să o folosească la nuntă, să aleagă varianta acesteia în tonuri cât mai deschise, în special când ne referim la machiajul ochilor, căci nuanțele ușor pastel sau pale vor avantaja foarte mult rezultatul final. Un blush în tonuri de coral sau roz de o intensitate medie va scoate în evidență frumusețea naturală a roșcatelor, iar eyeliner-ul face minuni și oferă un look de neuitat!

Tu ce tendințe pentru coafuri și machiaj vrei să urmezi la nuntă? Lasă-ne răspunsul în comentarii.