Nunta la grădină cu cocktailuri? De ce nu? Nunțile organizate într-o locație în aer liber sunt la mare căutare în acest sezon și se numără printre opțiunile a numeroși viitori însurăței, atât în urma situației generate de pandemia Covid-19, cât și din nevoia de libertate și relaxare în natură. Iar cum orice nuntă organizată în aer liber vine la pachet cu numeroase beneficii și idei ingenioase de pus în practică la capitolul meniu sau decor, vom discuta cu această ocazie despre prezența cocktailurilor inedite în cadrul acestor mult așteptate evenimente.

Zilele calde de vară și petrecerile la exterior sunt un prilej potrivit pentru ca invitații să se poată delecta cu adevărate delicii în materie de băuturi, iar dacă ai în plan să incluzi și o listă de cocktailuri în cadrul meniului nunții tale, este bine să ții cont de o serie de aspecte și anume tematica petrecerii, locul în care se ține aceasta sau preferințele mirilor și ale persoanelor dragi.

Cocktailuri clasice și cele mai preferate cocktailuri în cadrul nunților

Printre cocktailurile cele mai potrivite pentru consum pe timp de vară se numără celebrele Daiquiri (rom, suc de lime, suc de căpșuni, gheață), Margarita (tequila, triplu sec, suc de lime) în diferitele sale forme și Pina Colada (acest minunat amestec de suc de ananas, cremă de cocos, rom și gheață).

De asemenea, mojito (mentă, zahăr brun, rom, lime) este unul dintre cele mai des consumate cocktailuri pe timp de vară, dar și faimoasa Caipirinha (originară din Brazilia și devenită ulterior carnavalului de la Rio una dintre cele mai cunoscute băuturi din această țară).

Printre alte băuturi potrivite în cadrul unei nunți de vară se numără și celebrul Cuba Libre, Blushing Bride (un amestec de gin, sirop de grenadine, suc de grapefruit și gheață) și Something Blue (vin alb, ghimbir și curacao).

Cocktailuri în funcție de locul petrecerii de nuntă

Dacă petrecerea nunții tale are loc la malul mării, poți opta pentru servirea unor cocktailuri fie cu influență mai exotică, fie cu nume sau compoziție potrivită restaurantului. Printre alegerile potrivite se numără faimoasa Pina Colada, „scandalosul” Sex on the beach (votcă, suc de piersici, suc de portocale, suc de merisoare, sirop de zmeură), Hurricane (Uraganul – votcă, gin, rom, triplu sec, lichior de migdale, suc de portocale, suc de ananas, sirop de grenadine), Ocean Breeze (Briza oceanului – votcă cu aromă de zmeură, rom cu aromă de cocos, suc de merișoare și suc de ananas) sau Havana Beach (rom negru, suc de lămâie și suc de ananas).

Dacă nunta ta are loc într-o zonă de munte, într-un hambar, încadrându-se astfel în tiparele unei nunți cu profil rustic, poți opta pentru alte variante de cocktailuri care au la bază băuturi precum cidrul sau bere, ori diferite plante aromatice.

Printre acestea amintim cocktailul de bere cu zmeură, Apple Pie Cocktail (cidru de mere, frișcă, brandy cu aromă de mere, nucșoară și scorțișoară), gin tonic cu lavandă și afine (sirop de arțar, suc de lămâie, gin, apă tonică, afine, flori de lavandă) sau un cocktail cu șampanie și lavandă (șampanie rece, sirop de lavandă, suc de lime).

Cocktailurile cu arome intens fructate

Printre cele mai potrivite cocktailuri băute pe timp de vară în cadrul petrecerilor la exterior se numără multe dintre băuturile cu arome intens fructate. Savoare de pepene roșu, mango, ananas, citrice, cireșe, piersici, toate aceste gusturi bogate, regăsite în natură, pot sta la baza creației unora dintre cele mai savuroase cocktailuri pentru nunta ta.

Printre acestea, enumerăm: Sun Kiss (votcă cu aromă de citrice, suc de portocale, lichior de portocale, suc de lime), Mai Tai (rom alb, rom negru, triplu sec, suc de ananas, suc de portocale, suc de lime), Cosmopolitan (triplu sec, votcă, suc de lime, suc de merișoare), Campari Orange (o băutură clasică, de mare efect, preparată din suc de portocale roșii, Campari și cuburi de gheață), Sangria cu pepene (vin alb sec, cuburi de pepene roșu, coniac, suc de portocale, suc de lime), Mango Tonic (nectar de mango, votcă, apă tonică, gheață).

Tot în această categorie se încadrează și cocktailurile clasice reinterpretate, precum Lemon Basil Margarita (Margarita cu lămâie și busuioc – tequila, triplu sec, suc de lămâie, frunze de busuioc) Martini cu pere (votcă, lichior de flori de soc, șampanie rece și felii de pere), Cosmopolitan cu zmeură (votcă, suc de lămâie, sirop de miere, zmeură), Banana Daiquiri (rom, triplu sec, banana proaspătă, suc de lime, zahăr brun și gheață), Mojito cu ananas (rom, mentă, suc de lime, suc de ananas), Sangria braziliană (vin roșu, cachaca, brandy dar și un amestec de fructe la alegere), Margarita cu piersici (tequila, triplu sec, suc de lime, nectar de piersici).

Cocktail cu numele mirelui sau al miresei 

Nu uita că îți poți pune și ideile creative în practică, mai ales dacă tu sau viitorul soț aveți o băutură preferată care poate sta la baza preparării unui anumit cocktail.

Puteți denumi respectivele cocktailuri sau rețete chiar cu numele voastre sau ale altor invitați la petrecere, în funcție de băuturile adorate de aceștia.

SFAT: Ține cont însă că indiferent de preferințele voastre, cocktailurile trebuie preparate în baza unor rețete testate, așadar încearcă să eviți servirea invitaților cu preparate mult prea dulci, cu gust mult prea intens sau netestate de niciunul dintre voi. Alege întotdeauna ingrediente și băutură de calitate, pentru a evita eventualele neplăceri în materie de gust sau chiar sănătate.

SFAT: Alocă un spațiu special destinat servirii de cocktailuri (un cocktail bar) și nu uita să ai alături în ziua cea mare o persoană specializată în prepararea acestora. Poți opta chiar și pentru un cocktail van (acel tip de dubiță întâlnită la târgurile de street food), cu siguranță va avea un succes răsunător. Totodată, poți opta pentru un corner cu o serie de recipiente prin care invitații își pot personaliza cocktailurile cu fructe, zahăr, suc extra de lămâie, apă tonică, apă minerală, umbreluțe, etc, pentru a le oferi acestora o libertate de creație.

Tu ce cocktailuri te gândești să alegi pentru nunta ta?