Perioada pandemiei a schimbat destul de mult modul în care ne raportăm la un eveniment, inclusiv la tendințe foto-video de nuntă, și asta pentru că ultimii doi ani au presupus restricții, anulări, amânări și o mulțime de situații care și-au lăsat puternic amprenta și în sectorul nunților.

Și zona tendințe foto-video de nuntă au cunoscut laturi noi și asta pentru că fie astfel de evenimente au fost mai restrânse, mai intime, și atunci mirii s-au bucurat automat de fotografii mult mai pline de emoție, înconjurați fiind doar de cei dragi, fie unele dintre nunți au fost transmise live pe zoom sau pe alte platforme pentru a putea fi urmărite de toți cei care nu erau prezenți, iar exemplele pot continua.

În general, din ce în ce mai puțini miri cer fotografului pozele clasice de nuntă, realizate în cele mai cunoscute cadre, iar idei precum ședințe foto în miez de noapte sau după nuntă, fotografii alb negru și altele se află printre tendințele foto-video ale sezoanelor următoare.

Iată ce trebuie să știi despre cele mai noi trenduri în materie de foto-video pentru nuntă:

Tendințe foto-video de nuntă. Renunțarea la cadrele clasice pentru fotografiile de nuntă

Așa cum spuneam și mai sus, sunt tot mai rare situațiile în care mirele și mireasa solicită echipei foto-video ședințe foto în stil clasic: poze la Arcul de triumf, poze cu toți invitații în biserică și alte poze standard. Se caută mai mult ideile originale, care să surprindă emoția, situațiile unice, memorabile, astfel încât fiecare cuplu să se poată bucura ulterior de un set de poze care să le reflecte propriul stil.

Pozele cu tematică funny 

Știm cu toții că obiectivul unui fotograf de nuntă era acela de a surprinde evenimentul în toată perfecțiunea sa, însă adevărul este că momentele surprinzător de amuzante pot contribui într-o mare măsură la unicitatea rezultatelor finale de care vă veți bucura după terminarea evenimentului.

Aceasta este una dintre cele mai populare tendințe foto-video de nuntă în momentul de față, respectiv situațiile în care echipa foto-video reușește să surprindă momente comice, pe care mirii au ulterior posibilitatea să le împărtășească persoanelor dragi sau pe rețelele de socializare.

Tendințe foto-video de nuntă. Animalele de companie, din ce în ce mai prezente în cadrul ședințelor foto de nuntă 

Ce poate fi mai dulce decât să aveți alături în pozele de nuntă cățelul vostru preferat? Chiar dacă nu e neapărat nevoie ca micul vostru patruped să fie prezent în ziua evenimentului, ședințele foto realizate înaintea nunții sau cele de după nuntă (de tip trash de dress sau de alte feluri) pot include, foarte ușor, și animalele voastre de companie. Mai mult, așa veți avea și șansa să obțineți cadre unice, pline de emoție și de iubire necondiționată.

Fotografii de inspirație editorială

Știi acele fotografii de nuntă ale unor cupluri celebre, care sunt publicate în revistele internaționale? Din ce în ce mai mulți miri își doresc o astfel de tendințe foto-video de nuntă, care să implice mai multă organizare, ținute extravagante, un decor foarte bine pus la punct și alte astfel de detalii. Și în acest caz, ședința nu trebuie să aibă loc neapărat în ziua nunții, mai ales dacă aveți în plan să alegeți o locație anume sau să acordați mai multe ore pentru a vă asigura că prindeți cele mai interesante cadre, lumina ideală, vremea perfectă, etc.

Tendințe foto-video de nuntă. Ședințe foto pe timp de noapte 

un alt capitol de tendințe foto-video de nuntă este cel al ședințelor foto pe timp de noapte, moment în care un fotograf cu adevărat profesionist va ști cum să vă pună în valoare folosindu-se fie de mici jocuri de lumini și de tot ce înseamnă frumusețea nopții. Nu te îngrijora pentru calitatea fotografiilor, pentru că în prezent există tehnologie suficient de avansată astfel încât fotografiile să fie unele spectaculoase.

Nunțile și live streaming-ul 

Chiar dacă restricțiile din vremea pandemiei s-au ridicat, există în continuare multe cupluri care rezonează cu ideea unei nunți restrânse. Totodată, mai sunt și acele cupluri care preferă să-și organizeze nunta peste hotare, într-o destinație inedită, iar pentru că o parte dintre persoanele dragi nu pot participa la aceste evenimente, transmiterea nunților live, pe diferite platforme, rămâne în tendințe și în anii 2022-2023.

Tendințe foto-video de nuntă. Ședințe foto după nuntă 

În prezent, nu există nicio regulă în ceea ce privește momentul ideal în care poate fi realizată ședința foto de nuntă, însă în ultima vreme, foarte multe cupluri merg pe ideea unui photoshoot făcut după încheierea evenimentului.

Motivul este cât se poate de simplu: mirele a văzut deja mireasa îmbrăcată în rochie (deci nu mai există motive pentru astfel de superstiții), stresul cu organizarea evenimentului a trecut, iar cei doi îndrăgostiți nu mai sunt nevoiți să-și încarce ziua nunții și cu o ședință foto.

Mai ales dacă-ți dorești să faci aceste poze într-un loc mai îndepărtat de localul în care va avea loc petrecerea de nuntă, ideea unei ședințe foto în zilele de după este și mai binevenită. De trecut pe lista de tendințe foto-video de nuntă.

Fotografii cu momente nostalgice, emoționante, alături de persoanele dragi 

La fel ca în cazul fotografiilor cu momente comice, și fotografiile care implică mai multă emoție sunt la mare căutare. Clipe de bucurie împărțite între mireasă și părinți, momentul în care tatăl conduce mireasa la altar, lacrimile de bucurie de pe fețele celor apropiați, emoția din ochii mirelui care-și vede pentru prima dată iubita purtând rochie de mireasă – astfel de ocazii sunt ideale pentru fotografii profesioniști, cărora le vei mulțumi ulterior pentru că au imortalizat aceste mici momente de o intensitate maximă.

Fotografii alb-negru 

Un alt trend la capitolul foto pentru nuntă sunt fotografiile editate în varianta alb-negru. Pot avea un aer vintage, pot transmite poate mai multă emoție și pot evidenția mai bine anumite momente-cheie surprinse în cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente din viața voastră.

Nu uita să arunci o privire pe portofoliile fotografilor pe care-i vei alege pentru nunta ta. S-ar putea să rezonezi cu această idee și să soliciți și tu ca o mică parte dintre fotografiile de la nuntă să fie editate astfel.