Dacă știi că vei avea mai mulți copii la nuntă, cu siguranță vei fi interesată de câteva trucuri prin care să-i bucuri pe cei mici și, implicit, pe părinți, deoarece știm cu toții că puțin ajutor în această privință îi va face pe oaspeții tăi să se relaxeze și să se simtă și mai bine la nuntă.

Din ce în ce mai multe activități pentru copii sunt incluse în planificarea unei petreceri de nuntă și asta pentru că viitorii miri înțeleg importanța unor astfel de servicii într-o zi atât de încărcată emoțional. Totodată, cei mici au tendința să se plictisească destul de repede, să caute noi surse de entertaining, iar părinții veniți la nuntă vor să se bucure de petrecerea la care au venit.

În acest sens, vei observa că există pe piață și în listele cu propuneri ale organizatorilor tot felul de momente de entertaining centrate pe copii la nuntă.

Iată ce poți pune la cale dacă vrei ca nunta ta să fie un eveniment kid friendly:

  1. Copii la nuntă. Un corner cu desene și creioane de colorat 

Aceasta poate fi una dintre cele mai simple modalități prin care poți aduce în cadrul petrecerii tale de nuntă un mic colțișor pentru copii la nuntă. Nici măcar nu necesită vreo investiție prea mare, deoarece tot ce vei avea de făcut este să te asiguri că ai la fața locului o măsuță mai joasă, câteva scaune pentru copii (poți întreba persoana care se ocupă cu organizarea la restaurant dacă există deja un astfel de mobilier acolo), vreo 50 de foi cu desene printate pentru colorat și creioane colorate.

Atenție, nu-ți vei dori carioci, markere sau ștampile colorate prin apropierea rochiei tale de mireasă, chiar în ziua cea mare, așa că sfatul nostru este să te limitezi la creioanele clasice, pentru că nu produc prea multe daune. 🙂

  1. O masă destinată exclusiv copiilor 

Chiar dacă ai în plan să amenajezi mese clasice pentru invitați, ia în calcul să discuți cu organizatorul și amenajarea unei mese speciale pentru copii la nuntă. În general, dacă vrei să-i faci să socializeze, să se joace între ei și dacă au vârste apropiate și care să le permită să stea la masă singuri, este indicat să-i pui pe cei mici împreună.

Se vor distra și nu vor mai alerga printre mese pentru a comunica unul cu celălalt.

Desigur, în acest caz, factorul decizional este reprezentat totuși de vârsta micuților, pentru că dacă vorbim de copii de 1-2 ani care nu vor sta singuri la masă, nu are sens să te complici.

  1. Copii la nuntă. O pinata 

Dacă nu ai văzut până acum o pinata sau nu știi cum funcționează, să știi că vorbim despre o jucărie sau un obiect în formă de jucărie, care este umplut cu diferite surprize (bomboane, dulciuri, confetti, alte jucării mai mici) și care este suspendată (fie de un pom, fie de o grindă/bară, etc.)

Participanții la joc trebuie să lovească pinata cu un băț, până când aceasta se va sparge, iar cei prezenți vor aduna surprizele căzute din interior.

Jocul este unul amuzant și foarte captivant, însă ar trebui luat în calcul că bețele folosite sunt confecționate dintr-un material cât mai ușor, care să nu-i poată răni pe cei mici în vreun fel.

  1. Spectacol cu baloane de săpun

Există animatori pentru copii la nuntă care fac diferite programe de spectacol cu baloane de săpun și care vin cu tot echipamentul necesar unui astfel de moment. Poți fie să contractezi acest serviciu, fie să amenajezi un corner cu baloane de săpun, caz în care investiția nu ar trebui să fie prea mare.

Totuși, este important de reținut că o astfel de idee este bine să fie pusă în practică în cadrul unui eveniment organizat afară, eventual pe iarbă, pentru că la interior există riscul ca micuții să verse recipientele cu săpun lichid și, evident, nu ți-ai dori ca nunta ta să se transforme într-un patinoar.

  1. Copii la nuntă. Moment de animație pentru cei mici, cu un personaj de desene animate

Dacă majoritatea copiilor au vârste cuprinse între 2-6 ani, poți opta și pentru un moment susținut de un animator deghizat în personaj de desene animate sau o persoană care să facă picturi pe față cu acuarele speciale.

Vei observa că există diferite oferte în acest sens, iar animatorii sunt plătiți în funcție de timpul pe care-l petrec la locație.

  1. Corner cu portrete făcute la fața locului 

Un caricaturist sau un portretist poate fi deosebit de apreciat de către cei prezenți la nuntă, inclusiv de către copii la nuntă. Și în acest caz, vei observa ca internetul este plin de astfel de servicii. Caricaturile sau portretele respective pot servi drept mărturii de la nuntă, iar cei mici vor face coadă pentru a obține un desen cu ei.

  1. Un corner cu piese lego 

Aceasta poate fi o altă idee de luat în seamă dacă la nunta ta vor participa mai mulți copii. Există diferite jocuri pentru aceștia, inclusiv lego, care pot fi închiriate pentru câteva zile, așadar nu ar trebui să-ți faci griji că vei fi nevoită să cumperi toată colecția abia lansată.

Piesele îi pot aștepta pe copii la nuntă tot într-un corner special amenajat, cu măsuțe și scaune, însă, atenție la dimensiunea acestora, în cazul în care la eveniment vor participa și copii de vârste mici. Există și varianta de jocuri lego cu piese mari, potrivite copiilor cu vârste între 1-4 ani.

  1. Un candy bar special pentru copii la nuntă sau un stand cu sucuri proaspăt stoarse 

Știm cu toții că cei mici prezenți la o nuntă au tendința să dea iama în dulciurile de la candy bar, însă, de multe ori, acest lucru nu e tocmai ideal, pentru că fie ajung să mănânce prea multă ciocolată/prea mult zahăr și să devină hiperactivi către lăsarea serii, fie stau numai acolo – așadar, o variantă poate fi și includerea unui candy bar amplasat la un nivel mai jos, pentru copii, care să conțină diferite deserturi sănătoase, prăjituri fără zahăr, biscuiți bio, piureuri naturale de fructe, cât și alte gustări.

La fel, mai ales dacă evenimentul tău are loc într-o grădină, un mic stand cu fresh-uri de fructe/legume făcute la fața locului poate fi apreciat și de către adulți, dar și de către micuții prezenți la nuntă.

Fotografie de coperta realizata de Ionut Iorga.