Luna de miere este, cu siguranță, unul dintre cele mai așteptate evenimente de după nuntă.

Organizarea unei nunți presupune foarte multă implicare, stres, emoții, iar în momentul în care totul trece cu bine, proaspeții însurăței simt nevoia unei perioade de relaxare, de liniște, de celebrare a faptului că și-au unit destinele, totul într-un cadru cât mai frumos și eventual ferit de agitație.

Totuși, există o serie de greșeli pe care unii miri le fac în ceea ce privește organizarea acestei scurte perioade de relaxare, greșeli pe care este indicat să le menționăm deoarece luna de miere ar trebui să fie o experiență fără niciun stres, plină de distracție, de odihnă și de romantism.

Iată care sunt unele dintre cele mai comune greșeli pe care mirii le fac în raport cu luna de miere:

Pleacă imediat după ziua nunții 

Aceasta este una dintre cele mai frecvente greșeli întâlnite în rândul celor care tocmai s-au căsătorit. Din dorința de a se relaxa cât mai repede, mirii aleg ca imediat după terminarea petrecerii (uneori, chiar în dimineața respectivă sau a doua zi după nuntă) să plece în vacanță.

Ideal ar fi totuși să vă acordați o perioadă de câteva zile în care să vă puteți reveni din tot amalgamul de emoții experimentate cu ocazia nunții, căci nu vorbim despre lucruri mărunte, cărora li se adaugă bineînțeles și epuizarea fizică, dar și unele aspecte organizatorice care ar trebui finalizate (plăți care mai trebuie efectuate către furnizori, mulțumiri adresate participanților, etc.)

Bineînțeles, nu ar strica nici să aveți cu voi în vacanță bagaje făcute cu calm, încât să vă asigurați că la destinație nu va lipsește nimic important.

Astfel, este recomandat ca plecarea în luna de miere să aibă loc eventual după câteva zile, o săptămână sau chiar și la câteva săptămâni după terminarea nunții, pentru a pleca cât se poate de organizați și de relaxați.

Nu se interesează din timp de oferte pentru luna de miere 

Știm cu toții că nunta presupune alocarea unui buget destul de semnificativ, însă și o luna de miere într-o locație exotică poate să implice cheltuieli destul de mari.

Miri trebuie să facă aceste planuri și în funcție de bugetul alocat nunții, pentru că se pot trezi în situația în care au rezervat ceva foarte scump sau, din contră, în situația în care își dau seama că în luna de miere ar fi trebuit totuși să se răsfețe mai mult, pentru că este o ocazie unică în viață.

Acest aspect poate fi gestionat mai bine dacă totul este plănuit din timp, cu calm, făcând un studiu al pieței și al ofertelor pentru respectiva destinație de vacanță.

Companiile aeriene au perioade în care reduc considerabil costul biletelor de avion, la fel și ofertele early booking ale agențiilor de turism. Astfel, o vacanță rezervată din timp, cu mai mult research și implicare, se poate dovedi și mult mai avantajoasă din punct de vedere financiar, comparativ cu o experiență achitată pe ultima sută de metri.

Nu stabilesc împreună profilul vacanței pentru luna de miere

Luna de miere poate să implice rezervarea unei camere în cadrul unui resort cu toate facilitățile și serviciile incluse, SPA integrat și multă relaxare, dar și o experiență într-o destinație vibrantă, cu multe obiective numai bune de vizitat și activități turistice interminabile.

Înainte de a achita o astfel de vacanță, este recomandat ca proaspeții însurăței să vorbească despre așteptările pe care le au de la această pauză binevenită, pentru că este posibil ca unul să-și dorească să exploreze, să viziteze, să se distreze și să nu petreacă prea mult timp în hotel, în timp ce celălalt să vrea să se odihnească, să doarmă mai mult, să se relaxeze departe de orice fel de freamăt.

Așadar, ar fi bine ca această decizie să fie luată la comun și în conformitate cu dorințele fiecăruia.

Nu studiază suficient de bine condițiile de călătorie în destinația respectivă 

Uneori, din grabă sau din entuziasmul care precedă o astfel de experiență, cuplurile uită să se intereseze care sunt condițiile de călătorie, regulile și alte aspecte importante cu privire la destinația de vacanță pentru luna de miere.

Prognoza meteo, sezonul cel mai bun pentru o experiență în acel loc, perioadele cele mai aglomerate – toate sunt factori foarte importanți de care succesul unei vacanțe poate să depindă semnificativ.

De exemplu, dorindu-și enorm să viziteze Egiptul, cuplurile se pot trezi că ajung acolo în mijlocul verii, tocmai atunci când se înregistrează cele mai ridicate temperaturi, condiții în care le poate fi mai greu să viziteze obiective sau să facă diferite alte activități.

Nu-și verifică valabilitatea actelor, uită de asigurările de călătorie 

O altă situație des întâlnită în cazul celor care pleacă imediat după nuntă în vacanță este aceea a valabilității actelor. Nu sunt puțini cei care uită că actele de identitate trebuie schimbate cu numele actual de după căsătorie într-un anumit interval de timp, că este posibil ca vechile pașapoarte să fie expirate sau să nu fie valabile suficient timp pentru a putea merge în destinația respectivă.

Sunt țări unde valabilitatea pașaportului trebuie să fie de minimum 6 luni până la data expirării, așadar nu uitați să vă verificați actele din timp, împreună cu toate condițiile de călătorie impuse de destinația respectivă.

Asigurările de călătorie nu trebuie privite drept un moft, ci mai degrabă o necesitate, pentru că în cazurile mai puțin dorite în care este nevoie de asistență medicală, vă veți putea recupera cheltuielile, iar serviciile medicale sunt destul de costisitoare în mai toate locurile de peste hotare.

Uită să se relaxeze in luna de miere

Poate unul dintre cele mai importante aspecte atunci când vine vorba de luna de miere este că această perioadă este destinată exclusiv stării de bine și relaxării celor doi îndrăgostiți. Multe cupluri uită să acorde atenție acestui detaliu, lăsându-se cuprinși de entuziasm odată ajunși la destinație.

Se întâmplă astfel ca unele cupluri să se întoarcă acasă cu mai multă oboseală acumulată decât în ziua în care au plecat, pentru că nu au știut cum să-și gestioneze eficient timpul în vacanță.

Nu uitați ca e important să faceți ce vă place în luna de miere, însă totodată și să aveți grijă ca această perioadă să vă încarce bateriile la maximum!