Te gândești să mergi la shopping pentru rochia de mireasă? Alegerea este una dintre cele mai mari provocări ale domnișoarelor care se pregătesc pentru ziua nunții, cât și unul dintre principalele motive de stres de dinaintea evenimentului.

Rochia de mireasă ideală este aceea care ți se va potrivit perfect și care-ți va da sentimentul că ești unică, însă găsirea ei nu este întotodeauna și cel mai ușor lucru de făcut.

De aceea este indicat să te înarmezi cu multă răbdare, ajutoare de încredere și o serie de accesorii care să te ajute să optezi pentru modelul ideal de rochie. În acest sens, ți-am pregătit un articol în care vom discuta despre tot ce trebuie să iei cu tine atunci când mergi la shopping pentru rochia de mireasă.

Idei, fotografii ale unor modele de rochii pe care le apreciezi

Dacă ai acasă reviste cu rochii de mireasă care te-au inspirat sau dacă ai în telefon diferite poze cu modele de rochii care ți se potrivesc, nu ezita să iei toate aceste materiale cu tine, pentru că îți pot fi de ajutor.

Cele mai multe dintre magazinele cu rochii de mireasă au foarte multe modele, iar dacă vii din start cu câteva propuneri pe placul tău, îți vei ușura substanțial experiența.

Shopping pentru rochia de mireasă. Mergi însoțită de cele mai apropiate persoane – în compania cărora te simți în largul tău și care îți pot fi de ajutor cu sfaturi sincere

De regulă, viitoarea mireasă este acompaniata la shopping pentru rochia de mireasă fie de mamă, fie de soră, fie de prietenele cele mai bune – în linii generale, de cele mai apropiate persoane de sex feminin, respectiv persoanele a căror părere contează.

Cu toate acestea, nu este o regulă să iei cu tine numai doamne sau domnișoare. Tatăl sau fratele îți pot fi la rândul lor de ajutor dacă se pricep puțin la capitolul vestimentație – așadar dacă știi că sunt răbdători, nu ezita să le faci o invitație.

Cel mai important este ca în astfel de momente să ai lângă tine persoanele care nu vin neapărat setate pe gusturile și opiniile proprii, ci pe ce anume te avantajează pe tine mai mult. Chiar dacă aveti o relație apropiată, evită totuși să iei cu tine într-o astfel de zi persoane cu care nu rezonezi absolut deloc din punct de vedere vestimentar.

O ținută confortabilă și o sticlă cu apă

Într-o astfel de zi importantă este esențial să te simți bine și să ai o stare de confort sporită. Dacă știi că ești genul de viitoare mireasă care se decide greu sau care vrea să probeze o mulțime de modele, pentru a se asigura că găsește rochia ideală, este bine să te îmbraci confortabil și să eviți tocurile în ziua respectivă. Pantofii cu toc vor fi necesari, însă e de preferat să-i iei cu tine separat.

Îți recomandăm la shopping pentru rochia de mireasă să ai la tine și o sticlă de apă, deși cel mai probabil doamnele de la magazin vor fi suficient de amabile cât să-ți ofere tot confortul necesar.

Shopping pentru rochia de mireasă. Cea mai potrivită lenjerie intimă

Sutienul fără bretele poate să-ți fie de mare ajutor în acest sens, mai ales dacă vrei sa probezi o rochie tip corset sau care nu are bretele. Dacă știi exact ce model de rochie vrei să probezi, îți poți lua cu tine chiar și două variante de sutien, pentru a vedea exact care se potrivește mai bine.

Lenjeria modelatoare poate reprezenta un alt as în mânecă în privința rochiei de mireasă, așadar nu te sfii să o ai la tine atunci când mergi la probe. Orice ar fi, alege o lenjerie intimă comodă la shopping pentru rochia de mireasă, care să nu te strângă, pentru că este posibil să influențeze felul în care rochia „cade” pe tine.

Încălțămintea potrivită unei ținute de mireasă

O pereche de pantofi sau de sandale cu tocuri medii este binevenită atunci când mergi la shopping pentru rochia de mireasă, chiar și numai pentru a te ajuta să-ți dai seama la modul general cum vei arăta cu rochia respectivă și încălțată cu tocuri.

Este evident că vei putea să alegi mai ușor pantofii abia după ce ai rochia, însă nu strică să ai la tine respectivii pantofi de rezervă, deoarece pe tocuri vei avea o altă statură, picioarele vor căpăta un aspect alungit, iar imaginea ta se modifică substanțial când porți pantofi cu toc – prin urmare, acest lucru te poate influența când alegi rochia de mireasă.

Shopping pentru rochia de mireasă. Accesoriile pe care vrei să le porți în ziua nunții

Dacă există unul sau mai multe accesorii pe care știi că le vei purta categoric în ziua nunții și care au o valoare sentimentală sau pur și simplu îți plac atât de mult încât vor face parte din ținuta ta la altar, e bine să le ai cu tine.

Desigur, este recomandat să fii precaută în cazul în care vorbim de bijuterii valoroase, mai ales dacă vei face turul mai multor magazine – însă este posibil ca un colier masiv sau o pereche de cercei mai proemineți să facă diferența în ceea ce privește ținuta finală sau să nu se potrivească unui anumit model de rochie.

Alte lucruri de care să ții cont când mergi la shopping pentru rochia de mireasă

  • setează-ți un buget, iar dacă acesta nu poate fi depășit în nicio circumstanță, comunică acest lucru personalului de la magazin, astfel încât să-ți poată face o selecție de modele cu prețuri până în acest prag.
  • nu uita de perioadele de reduceri (chiar și târgurile de nunți) unde deși este mai multă aglomerație, ai șansa să-ți cumperi rochia preferată de mireasă la un preț mult mai avantajos.
  • alege să mergi la shopping pentru rochia de mireasă în timpul săptămânii. Magazinele vor fi mai libere atunci.
  • fii atentă la materialul din care este confecționată rochia. Un material de calitate se va așeza mult mai bine pe corpul tău și-ți va spori starea de confort în ziua nunții

Tu ce îți la tine când mergi la shopping pentru rochia de mireasă? Lasă-ne răspunsul în comentarii.