Dacă te-a cerut deja în căsătorie, iar următorul pas este acela de a planifica unul dintre cele mai importante evenimente din viața ta, însă ești ușor indecisă cu privire la data nunții, ți-am pregatit un articol în care vom discuta despre toate aspectele pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a stabili această zi.

Începând cu zilele care simbolizează ceva pentru voi și până la anumiți factori de care ai putea ține cont în ceea ce privește perioada nunții tale, vei găsi mai jos toate particularitățile după care te-ai putea ghida în alegerea datei ideale.

Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi înainte de a alege data nunții:

  1. O dată care are o valoare sentimentală/care semnifică un anumit lucru pentru voi ca și cuplu

Fie că vorbim despre data în care v-ați cunoscut, fie despre data în care veți celebra un anumit număr de ani de relație sau pur și simplu o dată care are însemnătate pentru voi, acesta ar fi primul criteriu după care ar trebui aleasă data nunții.

Este important să înțelegi că nunta voastră este în primul rând despre voi, prin urmare indiferent de alte mici inconveniente care ar putea interveni din punct de vedere al perioadei în care alegeți să o faceți, este important ca acest eveniment să vă reprezinte și să se desfășoare atunci când vă doriți.

  1. Data nunții: Cea mai bună vreme pentru ceremonia și petrecerea nunții tale

Ține cont de faptul că o vreme bună pentru un astfel de eveniment nu trebuie neapărat să se rezume la mijlocul verii și la cele mai ridicate temperaturi. Există viitori miri care-și doresc o petrecere de nuntă într-un cadru de basm, la o cabană într-o zonă de munte, într-un peisaj înconjurat de zăpadă.

La fel de bine, sunt viitori miri care vor să evite temperaturile caniculare din lunile iulie sau august pentru a se bucura de evenimentul lor într-un cadru mai relaxant și mai răcoros, prin urmare nu există o regulă în acest sens. Dacă ai visat dintotdeauna ca nunta ta să aibă loc într-un peisaj înconjurat de culori de toamnă sau vrei să te bucuri de cele mai frumoase flori de primăvară, ține cont de acest lucru atunci când alegi data nunții tale, pentru că este unică!

  1. Aspectele financiare/perioadele cu prețuri mai bune

Organizarea unei nunți implică și alocarea unor resurse financiare deloc de neglijat, motiv pentru care este important să discutați împreună despre momentul cel mai optim pentru a desfășura acest eveniment și din punct de vedere al cheltuielilor.

În timpul verii, chiria spațiilor pentru astfel de evenimente atinge cele mai ridicate prețuri, astfel vă puteți orienta și către o nuntă ce are loc toamna sau primăvara, deoarece veți beneficia de prețuri mai mici și de oferte mai bune.

Așadar, sezonul de vara nu este o condiție obligatorie în ceea ce privește reușita unei petreceri de nuntă. Nu e neaparat necesar să luați în calcul doar lunile iunie, iulie sau august pentru a stabili data nunții voastre.

  1. Data nunții – Sărbătorile religioase în care nu se țin nunți

Dacă sunteți credincioși, trebuie să știți că există o serie de sărbători respectiv posturi în care cununiile la biserică nu pot fi oficiate. Cel mai indicat este ca înainte să stabilești data nunții să consulți un calendar bisericesc sau un calendar al nunților pentru anul în care dorești să organizezi marele eveniment (se găsesc pe Google, în diferite forme).

Dacă vrei să fii și mai sigură, poți întreba un preot, astfel încât să scoți din calcul perioadele în care nu se fac nunți la biserică.

  1. Disponibilitatea membrilor familiei, a nașilor și a persoanelor apropiate

Când organizezi o nuntă, cel mai probabil alegerea datei în care va avea loc nu va rezona cu programul tuturor invitaților de pe lista voastră, însă acest lucru nu trebuie să te îngrijoreze, pentru că astfel de aspecte nu pot fi controlate și sunt, în unele cazuri, inevitabile.

Cu toate acestea, este de la sine înțeles că nașii, membrii importanți ai familiei și prietenii apropiați trebuie să poată participa, iar dacă vreuna dintre aceste persoane are un eveniment în apropierea datei nunții tale care nu poate suferi amânare, este de preferat să purtați o discuție în acest sens, înainte să te hotărăști la o zi exactă.

Lăsând deoparte dorințele referitoare la concedii si alte plecări ale căror date pot suferi amânări sau modificări, există și o serie de aspecte precum cele legate de sănătate sau alte situații, care pot împiedica anumite persoane dragi să-ți fie alături în aceste momente unice. Este recomandat ca viitorii miri să discute între ei despre aceste aspecte și totodată cu persoanele respective și să decidă dacă este cazul să facă anumite compromisuri cu privire la fixarea datei de nuntă.

  1. Data nunții aleasă în funcție de plecarea în luna de miere

Dacă plănuiți ca imediat după nuntă să plecați în luna de miere, ar fi bine să vă programați marele eveniment în funcție de perioada în care este recomandat să călătoriți în locația respectivă. Există o serie de destinații care pot fi vizitate fără probleme pe întregul parcurs al anului, însă multe dintre destinațiile exotice au și sezoane ploioase de care trebuie să ții cont când te decizi să rezervi o vacanță.

Dacă vrei să te îndrepți către o destinație europeană sau ceva mai apropiată de casă, în general e de preferat să o faci pe timp de vară ca să ai parte de vreme caldă, însă și în acest caz condițiile meteo pot diferi destul de mult de la o țară la alta. Trebuie să te interesezi înainte să faci rezervarea și de aceste detalii. Îți recomandăm să consulți un site cu medii lunare ale temperaturilor în zonele de călătorie.

  1. O dată a nunții care nu poate fi uitată

Dacă vrei ca nunta ta să aibă loc într-o zi memorabilă sau într-o dată foarte ușor de ținut minte, poți alege să organizezi evenimentul și în funcție de acest criteriu. De exemplu, sunt multe date ușor de memorat sau care sunt foarte rezonante din punct de vedere numeric, iar dacă cifrele respective au o însemnătate aparte pentru voi, cu atât mai bine. Astfel de exemple pot fi cele în care numărul zilei corespunde cu luna (ex. 6 iunie) sau alăturări și mai interesante de cifre, precum 22.02.2022. Totul depinde de imaginația voastră!

Tu cum alegi data nunții? Lasă-ne răspunsul în comentarii.