Te numeri printre miresele care au fost nevoite să-și reprogrameze nunta nunta după pandemie sau pur și simplu urmează să te căsătorești în perioada următoare, iar tu îți faci deja griji că planurile tale nu ar putea decurge așa cum te aștepti?

Perioada pandemiei a marcat sectorul nunților într-un mod semnificativ și ne-a făcut să învățăm o serie de lecții care vor schimba, într-o oarecare măsură, felul în care nunțile vor fi organizate în anii viitori.

Dacă te numeri printre miresele care au de organizat o nuntă în acest an sau în anii care urmează, ți-am pregătit mai jos o serie de aspecte care au toate șansele să influențeze organizarea nunților pe viitor.

Iată ce așteptări ar trebui să ai referitor la organizarea nunților în anii următori:

Nunta după pandemie organizată în exterior sau în spații cât mai aerisite

Spre deosebire de anii trecuți, când tendința era aceea de a rezerva un spațiu cu o capacitate cât mai apropiată de numărul de invitați care vor participa la o nuntă, în prezent, se caută ca locul în care se va desfășura petrecerea să fie ceva mai generos, pentru a nu se crea aglomerație.

Nunta după pandemie la exterior, organizată în grădini sau pe terase, are din ce în ce mai mult succes, iar specialiștii spun că trendul se va păstra, pentru că lumea caută să fie precaută și să se simtă liberă și relaxată.

Astfel, vei întâlni din ce în ce mai multe situații în care mirii preferă o locație de nuntă la exterior, cu o variantă de rezervă acoperită în cazul în care vremea este mai puțin favorabilă în ziua marelui eveniment.

Contactul permanent cu furnizorii de servicii 

Faptul că foarte mulți viitori miri au fost nevoiți să reprogrameze evenimentele și/sau să renegocieze aspectele care privesc organizarea nunții lor a făcut ca relația dintre aceștia și furnizorii de servicii să capete o alta nuanță.

Foarte multe afaceri cu activitate în sectorul organizării de evenimente au înregistrat pierderi masive și au învățat o lecție destul de dureroasă din experiența pandemiei, motiv pentru care vei observa că în prezent discuțiile pentru semnarea contractelor se poartă într-o oarecare măsură diferit.

Organizatorii s-au luptat în cele mai multe dintre cazuri să găsească soluții și să răspundă nevoilor clienților, ceea ce înseamnă că în viitor există posibilitatea să remarci ceva mai multă flexibilitate și ajutor din partea furnizorilor de servicii pentru nunta după pandemie.

O lecție fundamentală învățată în urma pandemiei este că e indicat să rămâi în contact permanent cu firmele care prestează servicii pentru nunta ta (restaurant, trupă, echipa foto, servicii de catering/aranjamente florale) și să discutați orice detaliu apărut între timp, astfel încât evenimentul tău să iasă așa cum ai visat.

Nunta după pandemie, Flexibilitate mai mare în ceea ce privește data

În ultimele circa 15 luni, există cupluri care au fost nevoite să-și amâne evenimentul cel mai important din viața lor chiar și de trei sau de patru ori, lucru total neplăcut mai ales dacă stăm să ne gândim la entuziasmul și emoțiile pe care le ai atunci când știi că nunta ta se apropie. Cu toate acestea, unii dintre viitorii însurăței au început să privească situația într-un mod comic și să se adapteze de la o lună la alta, în funcție de restricțiile impuse în urma pandemiei.

Astfel, au apărut invitații de nuntă cu mesaje amuzante, mici glume și texte, cum ar fi „a treia oară este cu noroc”, care reușesc să destindă atmosfera și îi determină pe viitori miri să pășească încrezători mai departe.

Acesta este și motivul pentru care a lua în considerare o anumită flexibilitate cu privire la data pentru nunta după pandemie nu va fi ceva ieșit din comun în perioada următoare.

Exista foarte multe perechi care au decis să-și facă nunta într-un anotimp rece, în loc de mijlocul verii, așa cum au avut-o programată inițial, sau viceversa. O altă tendință nouă în materie de nunți este flexibilitatea – sau mai bine spus, faptul că e bine să iei în calcul că nunta ta poate să fie reprogramată din cauza unor evenimente neprevăzute, iar în cazul în care acest lucru se întâmplă, va fi ok!

Măsurile de siguranță care ar putea fi luate în calcul la evenimentul tău

Perioada pandemiei a venit la pachet cu o serie de măsuri de siguranță care sunt din ce în ce mai comune în cadrul evenimentelor. Prin urmare, va exista probabil în continuare tendința ca la unele nunți, măsurile de distanțare să se păstreze, pentru că așa o vor cere autoritățile sau pentru că organizatorii vor să se simtă mai protejați.

Pe viitor, exită posibilitatea ca la nunta după pandemie, invitații să stea la distanțe mai mari unii de alții, așa cum există și situația în care ringul de dans nu va mai fi la fel de încărcat ca în trecut. Multe persoane au învățat să fie mai precaute în ultima perioadă, așa că nu ar trebui să te mire dacă unii invitați nu se simt încă relaxați să stea în aglomerații.

De asemenea, bufetul suedez a pierdut destul de mult teren tot în urma pandemiei, iar organizatorii nu doresc ca invitații să se aglomereze într-un singur loc. Prin urmare, în trend va fi meniul clasic, cu servire directă la mese.

Nu ar trebui să te mire nici prezența testelor rapide, a măștilor în anumite circumstanțe, a dezinfectanților pe mese și alte detalii asemănătoare, pentru că este posibil ca astfel de cerințe să rămână valabile în perioada care urmează.

Nunta după pandemie. Includerea unor componente virtuale

Tot o noutate în materie de nunți o vor reprezenta și anumite componente virtuale, pentru că au existat o mulțime de miri care nu i-au putut avea alături pe cei dragi în ziua cea mare, din diferite considerente. Prin urmare, din ce în ce mai multe nunți au fost filmate și transmise live către persoanele dragi care nu au putut participa, la fel cum și invitațiile devin mai mult digitale în ultima perioadă.

Nunta după pandemie este în general mai restrânsă, asta și pentru că în ultimul an a existat un număr limită de participanți impus de autorități, motiv pentru care persoanele care nu au putut ajunge sau persoanele din categoriile de risc s-au putut bucura de momentul frumos prin intermediul internetului.

Tu cum vezi nunta după pandemie? Lasă-ne răspunsul în comentarii.