Deși suntem obișnuiți ca o nuntă să fie organizată într-o zi de sâmbătă sau chiar și duminica, situația pandemiei ne-a arătat că viitorii miri dau dovadă de o flexibilitate ceva mai mare în ceea ce privește data nunții lor, alegând o nuntă în timpul săptămânii.

Astfel, întâlnim din ce în ce mai des situații în care nunțile sunt organizate într-o zi din mijlocul săptămânii, lucrătoare, iar pentru că restricțiile, amânările și anulările legate de pandemie din ultima perioadă au supraaglomerat rezervările de nunți pentru anii viitori, această situație poate să cunoască o accentuare în următorii minimum 2 ani, sau chiar să devină un trend.

Indiferent dacă vrei să organizezi o nuntă în timpul săptămânii pentru că ai făcut un compromis atunci când ai rezervat locația sau pentru că ai luat în considerare oricare alt motiv, ți-am pregătit în cele ce urmează o listă cu argumente pro și contra, pe care să le poți pune în balanță pentru a lua decizia cea mai bună cu privire la acest eveniment deosebit de important din viața ta.

Argumente PRO organizare nuntă în timpul săptămânii

 • O nuntă în timpul săptămânii presupune și un buget alocat mai restrâns. Aproape toți organizatorii de evenimente au prețuri mai mici în ceea ce privește rezervarea locației, dacă nunta are loc într-o zi lucrătoare, pentru că, în momentul de față, cererea nu este foarte mare. Așadar, din punct de vedere financiar, dacă vrei să-ți faci nunta într-o zi lucrătoare, ai de câștigat.
 • Îți poți rezerva data dorită fără să ai prea multe bătăi de cap sau emoții că nu vei găsi o anumită locație disponibilă. Din nou, pentru că în situația de față, cererea pentru nunțile organizate în timpul săptămânii nu este atât de mare, ai toate șansele să prinzi disponibilă fix data pe care o dorești.
 • Vei avea posibilitatea să alegi dintr-o paleta largă de furnizori de servicii, care vor fi disponibili pentru nuntă în timpul săptămânii. Este evident faptul că majoritatea rezervărilor sunt făcute pentru zilele de weekend, așadar poți să prinzi liberă trupa favorită sau fotograful tău preferat.
 • Dacă alegi de exemplu ziua de vineri, vei avea mai mult timp la dispoziție după eveniment pentru a te odihni sau, de ce nu, pentru a celebra în continuare acest moment important din viața ta. Pe de altă parte, dacă nunta are loc sâmbătă sau duminică, iar tu sau invitații tăi sunteți nevoiți să reveniți la birou luni, timpul rămas pentru relaxare nu pare să fie suficient.
 • Lista de invitați va fi una mai micuță, iar dacă tu îți dorești o nuntă cu o petrecere restrânsă, aceasta poate fi ocazia ideală, cât și un argument pro nuntă în timpul săptămânii pentru cei care-și doresc mai multă intimitate în cadrul evenimentului lor.

Argumente CONTRA organizării nunții în timpul săptămânii 

 • Este foarte posibil ca la o nuntă organizată într-o zi lucrătoare să nu poată participa toată lumea pe care ți-ai dori-o prezentă. Așadar, ia în calcul că nu toți cei pe care-i vei invita la nunta ta vor răspunde afirmativ. Vorbim totuși despre o zi a săptămânii, iar pentru anumite persoane (mai ales pentru cele care vin din străinătate sau din provincie) poate să nu fie tocmai o opțiune potrivită.
 • S-ar putea să fie nevoie să organizezi evenimentul la o oră mai târzie. De exemplu, pentru că nu toată lumea poate pleca de la serviciu la ora prânzului, ai toate șansele să programezi slujba religioasă și startul petrecerii de nuntă la ore mai târzii. Ia în calcul și acest argument contra dacă intenționezi să faci o nuntă în timpul săptămânii.
 • Unii oaspeți vor pleca mai devreme de la petrecere. Mai ales în cazul în care nunta ta are loc la începutul sau în mijlocul săptămânii, este indicat să iei în considerare și acest aspect, pentru că mulți dintre invitați se vor duce probabil la serviciu a doua zi, fără să aibă poate posibilitatea să-și ajusteze cumva programul.
 • Trebuie să iei în calcul și faptul că unii invitați te-ar putea anunța pe ultima sută de metri că nu pot ajunge. La o nuntă în timpul săptămânii există o șansă mai mare să aibă de a face cu situații neprevăzute, în special legate de locul de muncă.
 • E posibil ca unii furnizori de servicii să nu aibă echipa complet disponibilă pentru o zi din mijlocul săptămânii. Majoritatea acestor angajați au programul făcut pentru zilele de weekend, motiv pentru care este recomandat să discuți de la început toate aceste detalii, înainte să semnezi un contract.
 • Traficul în oraș poate fi unul mai aglomerat în timpul săptămânii, așadar este indicat să estimezi corect care va fi timpul de care vei avea nevoie pentru a ajunge dintr-o locație în alta. Nu ar fi prea plăcut să te trezești în ziua evenimentului tău că vei avea o întârziere de 30 minute – o oră la biserică sau la restaurant, mai ales dacă nunta va începe târziu.

În concluzie, o nuntă în timpul săptămânii are multe aspecte pozitive care merită luate în calcul, însă și părți mai puțin convenabile, precum cele menționate anterior. Noi te sfătuim să cântărești foarte bine toate aceste argumente înainte să iei decizia finală și, în definitiv, să procedezi așa cum simți că te avantajează.

Nu uita însă că e recomandat să lămurești toate aspectele legate de program, servicii și orice întrebări pe care le-ai putea avea, înainte să închei contractele cu furnizorii, pentru ca evenimentul tău să decurgă așa cum ai visat.

Te gândești să faci o nuntă în timpul săptămânii? Lasă-ne răspunsul în comentarii.