Ați stabilit data nunții, însă nu și locația în care aceasta se va desfășura și asta pentru că vă surâde organizarea nunții în străinătate? Multe dintre cuplurile din ziua de astăzi aleg ca nunta lor să se desfășoare în afara țării, iar argumentele sunt cât se poate de plauzibile: fie pentru că adoră peisajele exotice, fie pentru că vor să aibă amintiri de neuitat și să organizeze o nuntă neconvențională, fie pentru că își doresc un eveniment mai restrâns și discret.

Pentru oricare dintre cazurile de mai sus, opțiunile sunt multiple, iar noi le-am împărțit în mai multe categorii, astfel încât ție să-ți fie mai ușor să iei cea mai bună decizie legată de organizarea nunții în străinătate. O nuntă peste hotare presupune, întâi de toate, alegerea locației ideale, însă aceasta este condiționată în cele mai multe cazuri și de buget sau alte aspecte esențiale, precum posibilitatea de a participa la eveniment a celor pe care îi veți dori alături.

Așadar, iată care sunt criteriile principale pe care trebuie să le iei în calcul atunci când plănuiești o nuntă în străinătate.

Organizarea nunții în străinătate – Cele mai bune sfaturi

Nunta în afara țării în funcție de vreme

Se spune că nu există un cadru mai romantic pentru o nuntă decât cel în preajma unui apus de soare la malul mării pentru organizarea nunții în străinătate, însă nu toate persoanele sunt de aceeași părere. Alegerea locației ideale pentru nuntă depinde doar de preferințele voastre.

Dacă iubiți marea și plaja, unele dintre cele mai ofertante și sigure alegeri în materie de împrejurimi grozave sunt locurile exotice. Într-un astfel de loc sunt mici șansele în care vremea să fie cu mult mai rece față de așteptări, iar peisajele sunt cu adevărat divine. Totuși, multe dintre țările calde cu locații spectaculoase au și sezon ploios, prin urmare, este important să vă interesați între ce luni ale anului sunt șanse mari de ploaie, tocmai pentru a nu suprapune data nunții voastre cu vremea mai puțin favorabilă (așa cum se întâmplă, de exemplu, in Thailanda sau Vietnam).

Locuri ideale pentru o nuntă pe plajă în afara țării sunt Mauritius, Bali, Maldive, Thailanda sau chiar Seychelles, însă și Europa stă foarte bine la capitolul locații superbe la malul mării, în cazul în care nunta voastră este programată pe timp de vară. Grecia se laudă cu unele dintre cele mai frumoase plaje din lumea întreagă, iar nunțile din Santorini, cu priveliște către frumosul sat Oia, sunt la mare căutare în prezent. Portugalia se află, de asemenea, în topul preferințelor celor care aleg să-și facă nunta în străinătate.

În cazul în care nu sunteți genul de cuplu care să mizeze pe un loc exotic la nuntă, există o gamă largă de opțiuni și pentru nunți mai neconvenționale. Frumoasa Italie și podgoriile din Toscana oferă peisaje de neuitat și emană un romantism aparte, așadar nunta pe domeniul unei vechi crame nu are cum să nu fie de vis.

Un tip de nuntă mai neconvențională îl reprezintă și nunta în celebrul Las Vegas, renumit pentru ceremoniile de acest gen, dar și pentru distracția garantată de după. Hotelurile sunt, în mare parte, superbe, iar atunci când vine vorba de amuzament, Las Vegas este poate una dintre cele mai ofertante opțiuni.

Bugetul alocat pentru organizarea nunții în străinătate

În cele mai multe dintre cazuri, alegerea locației de nuntă este condiționată, întâi de toate, de bugetul pe care intenționați să-l alocați acestui eveniment.

Dacă vorbim despre un buget generos, agențiile de turism pun la dispoziție inclusiv servicii de lux pentru nunțile organizate în astfel de locuri, precum hoteluri de 5 stele, pachete spa pentru viitorii însurăței, organizarea nunții în străinătate în totalitate, ședințe foto profesionale, decorațiuni, muzică, toate puse la punct de către un coordonator profesionist de nuntă.

În cazul în care bugetul vostru este unul mai restrâns, locațiile din Europa sunt mereu o variantă ceva mai accesibilă către care să vă orientați. În general, în cazul în care optați pentru organizarea nunții în străinătate în Grecia, Bulgaria, chiar și Portugalia, Franța, Italia sau Spania, costurile vor fi cel puțin înjumătățite comparativ cu o nuntă într-un loc exotic. Desigur, acest lucru depinde foarte mult și de serviciile pentru care optați.

Alte detalii de luat în considerare

Unul dintre aspectele principale de luat în calcul atunci când sunteți implicați în organizarea nunții în străinătate îl reprezintă și numărul de persoane care vor participa la eveniment. De regulă, o nuntă peste hotare presupune și ca numărul invitaților să scadă destul de mult, comparativ cu nunțile locale, unde pot participa de la 100 și până chiar la 400 de persoane.

Așadar, este important să discutați în detaliu și să stabiliți care sunt persoanele care pot veni la evenimentul vostru, dar și dacă bugetul le permite acest lucru. În cele mai multe dintre cazuri, viitorii miri care se căsătoresc în străinătate au alături familia și câțiva buni prieteni, prin urmare, un cadru restrâns.

Totodată, de luat în calcul pentru organizarea nunții în străinătate sunt și opțiunile pentru diferite servicii necesare în desfășurarea evenimentului vostru. Fotografi, muzicieni – poți alege să aduci de acasă pe cineva, sau te poți baza pe serviciile agențiilor de turism. Multe dintre pachetele de nuntă disponibile pe piață includ și aceste servicii, iar din punct de vedere financiar este mai avantajos să alegi servicii locale, luând în considerare costul transportului și al cazării persoanelor respective.

***

SFAT: Nu uita că actele voastre trebuie să fie valabile, iar unele țări pun condiția ca pașaportul să fie valabil chiar și încă 6 luni de la data vizitei voastre, așadar este important să luați și acest aspect în calcul. De asemenea, nu uita să vă interesați dacă există vaccinuri obligatorii pentru zona în care vă veți căsători.

PONT: Este esențial ca bagajul celor doi miri să fie făcut cu mare atenție, tocmai pentru că vorbim de ținutele pe care le veți îmbrăca în ziua cea mare, așadar verificați de cel puțin două ori valizele înainte de plecare. Este destul de dificil să găsești accesoriile dorite pe o insulă exotică, în cazul în care le-ai uitat acasă, iar nicio mireasă nu vrea să se căsătorească fără voalul mult visat sau bijuteria preferată, nu-i așa?

Voi ce părere aveți despre organizarea nunții în străinătate? Ați alege o astfel de variantă? Lăsați-ne răspunsurile în comentarii.

Fotografie de copertă realizată de FotoDumbravă