Ești într-o relație cu o persoană care te face fericită și începi să-ți pui întrebări cu privire la momentul în care ați putea să faceți pasul cel mare? Cum știi cu adevărat că sunteți pregătiți și care sunt semnele care îți spun că relația voastră este suficient de unită încât să vă căsătoriți?

Iată o serie de situații, întrebări și semne care te-ar putea ajuta să te hotărăști dacă ești pregătită pentru aceasta importantă decizie:

 1. Nu mai simți urme de îndoială, incertitudine, teamă în relație

Omul de lângă tine te face să te simți relaxată, te face să uiți de miile de întrebări pe care ți le pui seara, la culcare, te face să nu-ți mai fie frică de viitor și de necunoscut. Dacă atunci când ești lângă el, senzațiile de teamă, de incertitudine și de îndoială îți sunt străine, este posibil ca el să fie omul potrivit.

Dacă amândoi puteți vorbi într-un mod degajat, relaxat, despre căsnicie în relație  – fără ca vreunul să dea de înțeles că ideea în sine îl sperie – este posibil să fiți suficient de norocoși încât să fiți pregătiți pentru acest pas.

 1. Te simți în largul tău, ai mereu o stare de confort și liniște alături de partener

Nu sunt puțini acei oameni care la început de relație evită să fie 100% așa cum simt, pentru că le este teamă că vor fi răniți, expuși, sau că vor oferi totul fără să primească prea mult în schimb. Prin urmare, este normal ca la începutul unei relații să te simți mai puțin confortabilă, mai străină de mediul tău.

Lucrurile acestea se schimbă atunci când ajungi să cunoști omul de lângă tine și începi să ai încredere în el. Dacă prezența partenerului tău îți dă o senzație de confort și te face să te simți 100% tu, acesta poate fi un alt motiv pentru ca lucrurile să devină mai serioase.

 1. Stați foarte bine la capitolul comunicare în relație

Orice cuplu poate întâmpina probleme de comunicare, dar dacă tu și partenerul tău vă numărați printre aceia care știu să gestioneze bine orice discuție și știți să găsiți soluții, acesta nu poate fi decât un semn cât se poate de bun.

Comunicarea e una dintre cheile relație, iar atunci când între voi doi există chimie și din acest punct de vedere, aveți un alt motiv să duceți relația la următorul nivel.

 1. Ați trecut cu bine prin momente dificile, împreună

Clipele dificile pot reprezenta totodată și puncte de cotitură în parcursul unei relații dintre doi oameni. Ti-a fost alaturi cum nu se putea mai bine în câteva momente delicate, iar tu ai face orice ca să-l poți sprijini când întâmpină dificultăți în relație? Este posibil să fiți făcuți unul pentru celălalt.

Suportul moral în situații-cumpănă este unul dintre cele mai importante în cuplu, iar dacă simți că ai alături un umăr de sprijin, care îți oferă siguranța și încrederea că totul va fi bine atâta timp cât vă aveți unul pe celălalt, este tot ce contează!

 1. Te simți recunoscătoare pentru omul de lângă tine în relație

Ți s-a întâmplat să ai momente în care să nu-ți vină să crezi cât de mult noroc aveți că v-ați cunoscut? Sau momente în care să mulțumești universului că ai o astfel de persoană lângă? Astfel de senzații, de gratitudine, nu pot decât să-ți evidențieze ideea că partenerul tău poate fi cel mai potrivit pentru tine, atât în prezent, cât și în viitorul cât se poate de îndepărtat.

 1. Amândoi simțiți că vă motivați reciproc și că împreună puteți muta munții din loc 

Dacă ai lângă tine un om care te motivează constant în relație și care te face să vrei să evoluezi, ai un alt argument solid pentru care relația voastră ar putea fi pregătită pentru următorul pas. Sentimentul că lângă acea persoană poți clădi orice, sentimentul că vrei să fii mai bun, să creezi și să ajuți mai mult, reprezintă semne că te afli lângă partenerul care trebuie.

 1. Persoanele apropiate ție îl plac foarte mult

Sigur, părerea celor din jur nu ar trebui să reprezinte un factor decizional în evoluția relației voastre, însă dacă persoanele care țin la tine dau semne că partenerul tău este ceea ce trebuie pentru tine, acesta poate fi un alt semn că ai făcut alegerea potrivită în relație. Oamenii care te iubesc necondiționat își vor dori întotdeauna ce este mai bun pentru tine.

 1. Locuiți deja împreună de ceva timp și totul merge perfect în relație

Atunci când doi parteneri decid să se mute împreună, este limpede că vor ajunge să se cunoască mai bine și să se familiarizeze cu obiceiurile fiecăruia.

Dacă locuiți împreună și vă înțelegeți perfect în gestionarea tuturor activităților legate de casă și, în plus, vă suportați toate obiceiurile mai mult sau mai puțin enervante, aveți un alt motiv pentru a duce o relație la un alt nivel.

 1. Fiecare dintre voi folosește cuvântul „noi” atunci când formulează planuri de viitor

Lucrurile devin mai serioase într-o relație atunci când timpul petrecut în doi nu mai este atât de limitat și atunci când fiecare dintre parteneri își manifestă dorința de a-și face din ce în ce mai multe planuri care să-l includă pe celălalt. Dacă „eu” aproape că s-a materializat în „noi” odată cu trecerea timpului, înseamnă că atunci când te gândești la timpul liber, vacanțe, hobby-uri și alte activități, mintea ta îl selectează automat și pe partener ca fiind parte din plan.

 1. Aveți încredere unul în celălalt în relație

În primele etape ale unei relații, sentimentul de încredere este mai puțin sudat, însă pe măsură ce relația voastră devine una serioasă, încrederea reciprocă este unul dintre sentimentele de care nu trebuie să fiți străini. Stați foarte bine și la acest capitol? Înseamnă că aveți un alt argument pentru a clădi ceva și mai serios.

 1. Ai discutat cu partenerul tău și amândoi ați ajuns la concluzia că vă doriți o familie 

Poate cel mai clar argument pe care l-ai putea avea în favoarea unei nunți este reprezentat de dorința fiecăruia de a face acest pas. Dacă așteptarile și planurile voastre au un numitor comun, atunci nimic nu poate sta în calea fericirii voastre!

Tu cum crezi că ar trebui să arate o relație pentru a trece la nivelul următor? Lasă-ne răspunsul în comentarii.