Urmează să ai evenimentul și faci parte din categoria acelor mirese care nu-și doresc să cheltuie bani pentru nuntă mulți pe organizarea marelui eveniment? Există o serie de trucuri și sfaturi de care ar trebui să ții cont dacă vrei ca bugetul tău să nu aibă de suferit prea mult înainte de nuntă.

Începând cu cheltuielile pentru invitații, decor, rochia de mireasă – toate pot suferi mici ajustări în funcție de cerințele tale, însă cu un plan bine pus la punct, vei fi surprinsă să descoperi cât de mult poți economisi la capitolul cheltuieli de nuntă.

Îți prezentăm în continuare unde poți economisi bani pentru nuntă în ceea ce privește cheltuielile de nuntă.

Cum economisești bani pentru nuntă. Rochia de mireasă achiziționată la un preț rezonabil 

Cele mai multe dintre femei au tendința să se grăbească atunci când își aleg rochia de mireasă. Este posibil să nu știi însă că poți găsi rochia de mireasă ideală, uneori chiar modelul preferat de tine, la un preț cu mult mai mic, în cadrul târgurilor de nunți. Interesează-te din timp când sunt organizate aceste târguri sau perioadele în care casele de modă au reduceri, pentru că e posibil să-ți poți cumpăra rochia de mireasă la un preț mult mai convenabil.

Totodată, există site-uri prin intermediul cărora doamnele își vând rochiile de mireasă (unele chiar rochii de designer, îmbrăcate o singură dată și în stare foarte bună), la prețuri reduse. Poți să apelezi la o astfel de sursă, însă și în acest caz îți recomandăm să faci în așa fel încât să probezi rochia înainte să o cumperi.

Transformă rochia de mireasă a mamei sau rochia bunicii în ținuta ideală pentru altar. O practică destul de des întâlnită în alte țări și cu o încărcătură emoțională aparte, a purta rochia mamei, a bunicii sau a unei persoane dragi din familia ta te poate scuti de tot stresul și toată alergătura pentru rochia de mireasă, dar și de o sumă destul de importantă pe care ai putea să o cheltui, bani pentru nuntă. Dacă ai în familie o astfel de piesă vestimentară păstrată, acordă-i o șansă. Cu intervenția unui croitor iscusit, poți transforma o rochie veche în rochia ideală de mireasă.

Realizarea invitațiilor și a elementelor de papetărie pentru nuntă 

Și la acest capitol poți face economii destul de importante dacă te pricepi puțin la editarea unor poze sau dacă ai un prieten expert în Photoshop. Găsești online o multitudine de modele de invitații, cărora nu trebuie să le editezi decât textul și să le așezi în pagină așa cum îți place, prin urmare, poți renunța la acest serviciu în cazul în care ești convinsă că te vei descurca singură.

Mai mult, în prezent și mai ales după experiența pandemiei, viitorii însurăței s-au obișnuit să trimită invitații în format electronic, pe mail sau pe alte canale de comunicare. Acest lucru îți poate scădea considerabil numărul de invitații printate de care ai nevoie. Economișesti bani pentru nuntă.

Regulile editării de acasă se pot aplica la fel de bine și în cazul meniurilor de nuntă regăsite pe mese, în cazul place card-urilor sau al guest list-ului. Acestea necesită însă printarea obligatorie, întrucât se vor regăsi pe mese în ziua nunții tale.

PONT: Dacă scrisul tău este unul frumos, imaginează-ți cât de unice vor arăta niște place carduri stilizate, cu numele invitaților scrise de mână.

Cum economisești bani pentru nuntă. Decorul, elementele florale și alte detalii handmade 

Dacă te numeri printre acele viitoare mirese talentate în ceea ce privește decorul, ar fi și păcat să nu-ți pui aptitudinile în valoare. Doar că nu de una singură, ci cu ajutorul domnișoarelor de onoare sau al altor prieteni apropiați.

Nu toate viitoarele mirese își doresc aranjamente florale extravagante pe mese la petrecerea de nuntă, iar dacă decorul imaginat de tine nu conține elemente complicate sau care să depindă exclusiv de serviciile și îndemânarea unor profesioniști, poți să-ți folosești creativitatea și poți desemna câteva persoane apropiate dornice să-și ofere ajutorul.

Se poartă decorul cu citrice (ceea ce nu ar fi deloc complicat de realizat), decorul cu flori sălbatice, flori de bumbac, elemente din lemn sau alte detalii handmade și este suficient să cauți într-o seară câteva astfel de idei pe internet, pentru a vedea cât de multe elemente superbe de decor pentru nuntă pot fi realizate cu mai puțini bani pentru nuntă.

Locația și meniul de nuntă 

Dacă nu te-ai decis încă asupra locației, trebuie să știi că există o mulțime de locuri noi, atât în orașele mari, cât și în afara orașelor, care au prețuri mai scăzute decât locațiile care și-au creat un renume și unde ești nevoit, într-o măsură mai mică sau mai mare, să plătești și eticheta.

Nu te grăbi să alegi locația doar pentru faima sa, ci alocă timp suficient pentru a vedea și alte locuri. Este posibil să fii surprinsă de frumusețea unora pe care nu le știai, dar și de prețurile mai convenabile.

Nu uita să discuți din timp și toate detaliile referitoare la băuturile incluse. Este posibil ca în unele cazuri, administrația localului respectiv să-ți permită să aduci tu o parte din băutura servită, în loc să o achiziționezi de la ei, fapt care te-ar ajuta să economisești destul de mult, întrucât nu vei mai plăti respectivul adaos comercial.

Cei mai mulți dintre viitorii miri au tendința să exagereze cu meniul de nuntă, gândindu-se că invitații trebuie să se răsfețe cu aperitive, trei feluri de mâncare principale, tort și candy bar, însă realitatea este că nu există nuntă la finalul căreia să nu rămână foarte multă mâncare neconsumată. Prin urmare, fără să te gândești neapărat la ce ar spune lumea, ia în considerare și o variantă de meniu altfel, respectiv feluri de mâncare inedite, servite în alt mod, poate un barbeque, street food (variante care s-ar potrivi foarte bine în cadrul unei nunți în aer liber) sau doua feluri de mâncare cu adevărat speciale, în locul a trei feluri de mâncare clasice. Și la acest capitol se pot economisi bani pentru nuntă și, poate mai important, se poate evita risipa de mâncare, în diferite moduri inspirate.

Tu cum economisești bani pentru nuntă? Lasă-ne răspunsul în comentarii.