Nunta a trecut, la fel și emoțiile, însă simți că rochia ta de mireasă mai trebuie îmbrăcată măcar o dată, pentru a surprinde o serie de fotografii care te vor bucura tot restul vieții? Nimic mai simplu: ai de organizat ședința foto trash the dress, iar asta nu implică neapărat să strici rochia sau să o arunci, așa cum denumirea o sugerează, ci să găsești locația ideală și fotograful care să rezoneze bine cu ideile tale.

Mai jos ți-am pregătit o selecție de locuri potrivite pentru ședința foto trash the dress, atât din România, cât și de peste granițe, relativ apropiate de țara noastră. 

Locuri din România potrivite pentru ședința foto trash the dress 

Castelul Huniazilor 

Cunoscut și sub denumirea de Castelul Corvinilor, această cetate medievală a Hunedoarei poate fi cadrul ideal pentru un astfel de shooting. Cu o arhitectură gotică și un pod impozant la intrare, Castelul Huniazilor este o destinație de basm, iar dacă alegi un fotograf cu experiență, poți obține aici unele dintre cele mai spectaculoase cadre. Castelul se află la 400 de kilometri depărtare de București și la doar 17,5 kilometri depărtare de Deva.  

Cetatea Râșnov pentru ședința foto trash the dress

La 178 de kilometri distanță de București și la doar 15 kilometri distanță de orașul Brașov te așteaptă Cetatea Râșnov, un loc încărcat de istorie, aflat în sudul orașului Râșnov și cunoscut ca fiind unul dintre cele mai importante monumente medievale din România. 

În prezent, cetatea este în curs de reabilitare și poate fi vizitată numai la exterior, în grădină, gratuit. Tot aici găsești și un ascensor pe plan înclinat, care funcționează în intervalul 09:00-18:00, de joi până duminică. O altă idee interesantă pentru ședința foto trash the dress, nu-i așa? 

Scara acoperită din Sighișoara 

Sighișoara are foarte multe locuri potrivite pentru o astfel de ședința foto, însă unul dintre cele mai speciale este, fără doar și poate, „Scară Acoperită”. A fost construită în 1849 și formată din 176 trepte. Desigur, după ce le veți urca, vă așteaptă drept răsplată frumoasa Biserică din Deal, unde puteți face, de asemenea, o serie de fotografii spectaculoase. 

Castelul de Lut din Valea Zânelor pentru ședința foto trash the dress

Chiar la ieșirea din satul de munte Porumbacu de Sus te așteaptă un castel parcă din basme, cu o arhitectură aparte și peisaje cât se poate de frumoase în împrejurimi. Acesta poate fi un alt loc ideal pentru ședința foto trash the dress. Îl găsești la 46 de kilometri distanță de Sibiu. 

Plaja Vadu 

La doar 34 kilometri de stațiunea Mamaia te așteaptă plaja Vadu, un loc special la malul Mării Negre, unde puteți realiza una dintre cele mai frumoase ședințe foto trash the dress. Recomandarea este să mergeți în extrasezon, pentru a nu vă întâlni acolo cu mulțimi de turiști.

Delta Dunării pentru ședința foto trash the dress

Cu a sa biodiversitate fascinantă și canalele sale frumoase, Delta Dunării poate fi un alt loc numai bun pentru o astfel de ședință foto. Există foarte multe puncte-cheie în care vă puteți opri, două dintre acestea fiind satul Mila 23 și Pădurea Letea, cea mai veche rezervație naturală din România. Cu puțin noroc, puteți prinde și caii sălbatici de la Letea prin apropiere. 

Satele din Maramureș

Acestea reprezintă un alt tărâm de poveste din România pentru ședința foto trash the dress, extrem de încărcat de tradiții și peisaje unice, cu sate tradiționale precum Breb, Săpânța, Bârsana sau Viseul de Sus, trasee montane interesante, case vechi cu porți specifice, ulițe înguste – o adevărată încântare pentru ochiul uman și pentru arta fotografiei. 

Câmpul de lavandă din comuna Vlad Țepeș, Călărași sau din comuna Pecineaga, Constanța 

Vrei să incluzi ceva mai multă culoare în fotografiile tale? Poți alege un câmp de lavandă, fie unul dintre cele două menționate mai sus, fie un altul, deoarece lavanda începe să fie cultivată din ce în ce mai des și pe terenurile din România. 

Parcul Comana pentru ședința foto trash the dress

Locul în care găsești și Delta Neajlovului, la doar 40 de kilometri depărtare de București, Parcul Comana este o altă propunere potrivită pentru o ședință foto de tip trash the dress. Pădurea de aici și o posibilă plimbare cu vaporașul, restaurantele de pe malul apei – toate pot servi drept locuri perfecte pentru o astfel de ocazie. 

Locuri de peste hotare apropiate de România și potrivite pentru ședința foto trash the dress

Capul Kaliakra, Bulgaria 

Un promontoriu stâncos care străpunge marea, destul de aproape de granița cu România (la 57 kilometri depărtare de Vama Veche), Capul Kaliakra îți oferă acel gen de peisaj care poate tăia răsuflarea. Îți recomandăm să vii aici aproape de ora apusului, pentru a prinde o lumină bună și culori naturale fantastice pentru.

Stâncile de la Tyulenovo pentru ședința foto trash the dress

Aceste atracții naturale din Bulgaria se află și mai aproape de Vama Veche (doar 38 kilometri distanță) și pot reprezenta fundalul perfect pentru fotografiile voastre romantice. 

Atenție însă la zonă, pentru că terenul este accidentat și abrupt. Nu te apropia de marginile stâncilor și lasă mașina parcată în partea de jos, lângă restaurante. 

Pădurea de piatră de lângă Varna 

Se mai cheamă și Pobiti Kamani, se află la doar 20 kilometri distanță de Varna și este unul dintre cele mai fascinante fenomene geologice pe care le-ai putea privi: găsești aici grupuri de coloane din rocă, formate natural, cu înălțimi între 1-7 metri. Îți recomandăm să nu lași obiecte de valoare la vedere în mașina parcată, deoarece zona nu este păzită.

Peștera Devetashka, Bulgaria 

Tot aproape de România se mai află și peștera Devetashka a vecinilor bulgari. O simplă imagine de aici îți va spune foarte multe despre locul în care urmează să mergi, iar o ședința foto în această peșteră poate avea rezultate absolut magnifice. 

Peștera are o lungime de circa 2400 metri, iar în unele locuri, tavanul atinge o înălțime de 100 metri. 

Giola, Thassos 

Cunoscută și sub denumirea de „Piscina Sirenelor”, Giola este una dintre cele mai faimoase atracții naturale ale acestei insule grecești. Vei putea admira o piscină naturală înconjurată de stânci, iar pentru a evita aglomerația, îți recomandăm să o vizitezi în extrasezon. 

Ia cu tine încălțămintea potrivită și fii precaută în apropierea marginilor de stâncă de la Giola, pentru a evita orice posibilă accidentare. 

Plajele brațului Sithonia din Grecia pentru ședința foto trash the dress

Dacă inima îți spune să te îndrepți mai degrabă către Halkidiki Grecia, pe al doilea braț al acestei peninsule vei întâlni unele dintre cele mai frumoase plaje. 

Printre cele mai spectaculoase se numără plaja Livari (lângă satul Vourvourou), plaja Lemos (la care se ajunge destul de greu, pe jos), plajele insulei Diaporos (la care poți ajunge luând barca din Vourvourou), plaja Paradise și multe altele pentru ședința foto trash the dress.