Marele tău eveniment se apropie cu pași repezi, iar dorința ta ca totul să iasă perfect vine la pachet și cu o serie de idei năstrușnice? În general, miresele în devenire au tendința de a se stresa foarte mult în săptămâna nunții, lucru confirmat și de studiile de specialitate, însă există o serie de aspecte de care ar trebui să ții cont dacă vrei ca ziua nunții tale să fie cu adevărat perfectă.

Fie că vorbim despre grija pentru aspectul fizic sau despre stresul cu privire la programul strict ce trebuie respectat în ziua respectivă, este bine să iei în calcul mai multe sfaturi ce-ți vor fi în mod categoric de folos în săptămâna nunții, mai ales pentru că obiectivul tău principal este să te relaxezi.

Ziua nunții este, în primul rând, despre tine și partenerul tău, iar tot ceea ce se va petrece în cursul acelei zile gravitează în jurul stării voastre emoționale, așadar, ține cont de sfaturile ce urmează.

Grija pentru alimentația sănătoasă în săptămâna nunții

Nu este un secret faptul că majoritatea mireselor își propun ca în ziua nunții să arate perfect, iar dacă și tu te afli într-o bătălie mai mult sau mai puțin severă cu kilogramele în plus, sau pur și simplu ți-ai setat un anumit target din acest punct de vedere, este bine să ții cont de faptul că o alimentație defectuoasă poate avea repercursiuni serioase asupra sănătății tale. Consumul excesiv de alcool sau cafea sunt de evitat în general însă, în mod special, în apropierea zilei în care vei fi mireasă.

Atenție la dietele drastice!

Dietele drastice îți pot pune în pericol sănătatea, mai ales că ziua nunții te va supune la stres și emoții, așadar este bine ca măcar cu o săptămână înaintea marelui eveniment să nu exagerezi cu regimurile alimentare. De preferat este să mănânci  în săptămâna nunții porții normale, să te hidratezi corespunzător, ba chiar să-ți dai voie să te răsfeți cu puțin din preparatele pe care le iubești pentru că, întâi de toate, trebuie să te relaxezi.

Foarte important, de asemenea, este și să nu te aventurezi în experiențe culinare inedite, tocmai pentru că riscul unei intoleranțe, intoxicații sau oricărei afecțiuni de genul este mai ridicat și mai greu de ținut sub control în ziua evenimentului.

Ai grijă, în aceeași măsură, să dormi suficient. Somnul face minuni pentru piele, iar o privare de somn a organismului tău poate avea efecte nedorite în ziua nunții.

Exerciții fizice noi și efort intens

Dacă ești adepta mișcării și vrei să fii într-o formă maximă, trebuie să știi că una dintre cele mai mari greșeli poate fi reprezentată și de mișcarea în exces în săptămâna nunții , care poate duce la epuizare.

Este bine să nu alegi un program de exerciții pe care nu l-ai mai încercat până acum, chiar dacă acesta promite să îți ofere cele mai tonifiate brațe în doar șapte zile, asta pentru că te-ai putea alege cu o febră musculară de toată frumusețea sau chiar întinderi musculare, dacă nu știi să te încălzești cum trebuie înainte.

Axează-te pe exerciții care îți sunt familiare și nu exagera cu orele petrecute la sală. Goana după silueta mult visată se poate transforma, dacă nu suntem atente, în epuizare sau alte probleme medicale, așadar, respectă-ți programul de până acum sau chiar dă-ți voie să fii mai blândă cu tine în această perioadă.

Treburile casnice reprezintă, totodată, un aspect care ar trebui tratat poate cu puțin mai multă superficialitate în această perioadă. Dacă știi că ești genul de gospodină desăvârșită, ar fi bine să-ți acorzi o pauză binemeritată, măcar preț de o săptămână înaintea nunții.

Schimbările radicale de look în săptămâna nunții

Chiar dacă vrei ca ziua în care vei fi mireasă să rămână în memoria tuturor ca ziua în care ai arătat cel mai bine, schimbările majore de look nu sunt recomandate. De regulă, îți ia mai mult de o săptămână să te obișnuiești sau să accepți o tunsoare nouă sau o culoare nouă a părului, așadar, dacă ai în plan să faci vreo schimbare prin care nu ai mai trecut până în prezent, poate ar fi mai bine să mai cugeți.

Tratamentele faciale invazive, peeling-ul chimic, solarul în exces, autobronzantul, toate reprezintă proceduri ce pot avea urmări vizibile asupra pielii tale, așadar e bine ca în cazul în care te-ai gândit să apelezi la așa ceva, să o faci din timp, în niciun caz în săptămâna nunții.

Totodată, nu uita că tatuarea sprâncenelor, a buzelor sau alte proceduri asemănătoare te pot scoate din zona de confort, așa că este de preferat să le eviți înaintea marelui eveniment.

Fotografie realizată de Victor Chioresco:

https://www.fotografi-cameramani.ro/victor-chioresco_3519

Stresul pentru toate detaliile legate de nuntă

În general, multe dintre mirese au tendința să rezolve lucruri pe ultima sută de metri sau să se streseze foarte tare înaintea nunții, în privința detaliilor ce țin de meniu, programul pe ore din ziua cea mare, programările la coafor sau machiaj, așezarea invitaților la mese și multe alte detalii. Sfatul nostru este să încerci, pe cât posibil, ca toate aceste aspecte să fie rezolvate cel puțin cu o săptămână înaintea nunții, tocmai pentru a evita stresul.

În cazul în care te simți copleșită de toate aceste detalii, nu ezita să ceri ajutor domnișoarelor de onoare, nașilor sau familiei. Aceștia pot prelua din responsabilități și, mai mult ca sigur o vor face cu plăcere, tocmai pentru că știu că ziua cu pricina trebuie să fie despre tine, iar tu ai nevoie totodată și de relaxare și liniște.

Petrecerea burlăcițelor sau nopțile albe în săptămâna nunții

Planifici ca înaintea nunții tale să sărbătorești alături de cele mai bune prietene? Fă tot posibilul ca această petrecere să nu aibă loc în săptămâna nunții și asta pentru că lipsa somnului, consumul de alcool și oboseala acumulată își pot pune amprenta destul de rău asupra aspectului tău.

Ai grijă ca petrecerea burlăcițelor să fie programată cel puțin cu două săptămâni înaintea nunții și ține cont de faptul că orice noapte nedormită necesită mai multă recuperare, așadar, acordă o importanță sporită orelor de somn.

Tu ce planuri ți-ai făcut pentru săptămâna nunții? Ce ai de gând să faci? Lasă-ne răspunsul în comentarii.