Să găsești parfumul pentru ziua nunții tale poate părea destul de copleșitor, mai ales că în prezent există atât de multe opțiuni, încât ai putea să nu știi de unde să începi. Vei regăsi mai jos o scurtă clasificare a parfumurilor, însoțită de sfaturi și trucuri care să te ajute să porți cel mai potrivit parfum în ziua nunții tale, în funcție de personalitate, arome, temperatura de afară și chiar și în funcție de modelul rochiei de mireasă.

Unul dintre criteriile de bază de care trebuie să ții cont atunci când alegi parfumul pentru ziua nunții este ca respectiva aromă se te reprezinte în totalitate. Există specialiști care recomandă ca în ziua cea mare să nu porți ceva ce nu ai mai folosit niciodată, tocmai pentru că nu vei știi cum reacționezi la mirosul respectiv, în timp ce alte păreri spun că ziua nunții trebuie să-ți rămână întipărită bine și la nivel olfactiv și atunci ar fi plăcut să o asociezi cu o aromă unică.

Cum se clasifică parfumurile și ce tipuri de esențe există 

În funcție de notele acestora, parfumurile se clasifică în patru mari categorii:

  • parfumuri cu note florale;
  • parfumuri cu note orientale;
  • parfumuri cu note lemnoase;
  • parfumuri cu note fresh.

În ceea ce privește esențele care stau la baza parfumurilor, vorbim de zece ramificații: esențe orientale, esențe lemnoase, esențe fresh, esenție florale, esențe condimentate, aldehidice, fougere, citrice, esențe de piele și cypre.

Este important să știm că, de regulă, esențele lemnoase sunt predominante în compoziția parfumurilor destinate bărbaților. Esențele orientale se bazează pe arome exotice, cele fresh au în componență esențe de citrice și oceanice, esențele condimentate se caracterizează prin combinarea esențelor de vanilie cu note lemnoase sau florale, iar esențele cypre au un amestec din patchouli, bergamota și muschi de stejar.

Cât despre esențele de piele, notele de tutun și miere fac ca aceste tipuri de parfum să imite într-o oarecare măsură mirosul de piele.

Parfumul pentru ziua nunții, în funcție de stil și personalitate

Ești genul de femeie mereu elegantă, iar în ziua nunții tale vrei să emani asta prin toți porii? Un parfum cu note clasice, florale sau de lemn de santal ți se va potrivi în mod categoric.

Pentru femeile îndrăznețe și originale, care optează pentru ținute ieșite din tipare, se recomandă parfumurile amărui, orientale sau cele de mosc, în timp ce pentru viitoarele mirese care iubesc natura și adoptă o ținută lejeră se recomandă parfumurile cu note fresh (citrice sau marine).

Tips & tricks pentru alegerea parfumului

Chiar dacă poate părea un moft, uneori alegerea parfumului în funcție de rochia de mireasă poate aduce un plus de confort miresei în ziua nunții sale. Tocmai de aceea, poți testa parfumul tău preferat în ziua în care mergi la una dintre probele rochiei și să vezi dacă acestea fac echipă bună, pentru că starea ta de spirit din ziua nunții este, fără doar și poate, cea mai importantă.

Totodată, este de preferat ca atunci când mergi să testezi parfumuri în magazine, să-ți setezi o limită de maximum 3-4 arome, tocmai pentru a nu te induce în eroare ulterior.

Ține cont de faptul că temperaturile ridicate accentuează mirosul parfumului pe care îl porți și că în cazul în care alegi să te dai cu o esență foarte puternică, senzația poate fi una neplăcută. Este de preferat ca parfumul pentru ziua nunții să fie ceva mai slab, de tipul celor apă de toaletă, iar în cazul în care simți că mirosul nu mai persistă, să-l poți folosi din nou.

De reținut este și faptul că întotdeauna un parfum va mirosi diferit pe fiecare persoană care îl poartă. Așadar, nu te ghida după felul în care un parfum miroase pe una dintre prietenele tale, întrucât este posibil să îl simți total diferit atunci când îl vei purta. Testează întotdeauna parfumul la baza încheieturii și nu îl pulveriza pe haine, întrucât mirosul acestuia evoluează total diferit pe țesături.

Nu uita să ceri și părerea partenerului în ceea ce privește parfumul pe care îl vei purta în ziua nunții voastre. Până la urmă este important să fiți pe aceeași lungime de undă, ca să nu mai vorbim de faptul că nimeni nu și-ar dori un partener cu sensibilitate la diferite mirosuri și arome la propria nuntă!

Ce au ales vedetele 

Audrey Hepburn a fost una dintre vedetele suficient de norocoase încât să aibă onoarea de a purta la propria nuntă un parfum creat special pentru propria persoană, chiar de către prietenul său Hubert de Givenchy. Actrița nu a dorit ca parfumul să fie produs și la o scară mai largă, însă în prezent acesta se găsește în magazine și se numește L’Interdit, Givenchy.

Prințesa Diana a purtat la nunta sa Houbigant Quelques Fleurs, cu esențe principale de bergamota, tarhon și lămâie, parfum ce încă se găsește în magazine.

Amal Clooney, soția celebrului actor George Clooney, a ales în ziua nunții sale să poarte parfumul Something Blue, semnat de Oscar de la Renta.

Celebra Grace Kelly a ales să poarte un parfum numit Fleurissimo, care încă se găsește pe rafturile magazinelor de lux, la un preț destul de piperat.

Katherine, ducesa de Cambridge, a optat în ziua nunții sale pentru un parfum creat de o firmă britanică, Illuminum. Parfumul, care nu era mai deloc cunoscut înainte de nunta acesteia, s-a vândut ulterior cu o viteză uluitoare.

Cât despre regina Elisabeta a II-a, se zvonește că aceasta ar fi purtat la nunta ei, în anul 1947, parfumul White Rose, semnat de firma britanică Floris.

Care este parfumul pentru ziua nunții la care te gândești în acest moment și care îți place mult? Vei alege ceva nou? Lasă-ne răspunsul în comentarii.

Fotografie realizată de Lifetime Passion Photography