Nunțile rustice sunt din ce în ce mai populare printre preferințele viitorilor miri, întâi de toate pentru că nunta rustică memorabilă presupune de la sine mai multă naturalețe și degajament, dar și pentru faptul că poate fi organizată într-o gamă variată de locuri și decoruri.

Felurile în care te poți „juca” cu decorul de la nunta rustică sunt nenumărate, iar cu puțină inspirație și o imaginație bogată, nunta ta va fi una memorabilă cu adevărat.

Meniul cu care îți poți delecta invitații în cadrul unui astfel de tip de nuntă poate să fie, la rândul său, cu adevărat inedit, tocmai pentru că putem să jonglăm mult mai tare cu preparatele, culorile, modul de prezentare, iar în ceea ce privește candy-barul sau tortul, nici nu îți poți imagina câtă libertate de alegere și elemente surpriză poți avea!

Îți prezentăm mai jos câteva sfaturi și mici trucuri pentru ca nunta rustică memorabilă pe care o organizezi să fie ruptă din basme.

Locuri potrivite pentru nunta rustică memorabilă

Singurul aspect de care ar trebui să ții cont în ceea ce privește locația unei nunți rustice este ca aceasta să nu fie totuși cu mult prea elegantă. Un ballroom decorat înt-un stil mult prea modern sau o sală de restaurant prea luxoasă pot ridica destul de multe probleme în amenajarea unui spațiu în stil rustic.

Hambarul este cea mai la modă variantă de locație în prezent, în special dacă vorbim despre o nuntă rustică memorabilă. Indiferent de anotimp, un hambar este locul perfect pentru o astfel de nuntă, prin simplu fapt că oferă aproape întreaga parte a decorului necesar.

Un han, o cramă sau o cabană de munte cu un spațiu generos sau o sală festivă reprezintă, iarăși, alternative numai bune pentru o nuntă rustică.

Un conac poate fi, de asemenea, o alegere perfectă pentru nunta voastră în stil rustic.

Practic, elementul cheie de decor după care trebuie să te uiți în momentul în care alegi o locație pentru o nuntă de tip rustic este, în mod categoric, lemnul.

Buchetul de mireasă și florile de pe mese

Buchetul miresei și, în general, toate elementele florale prezente la nunta rustică memorabilă vor trebui să inspire naturalețe și relaxare. Așadar, florile de câmp sunt, evident, cea mai bună alegere și, posibil, o variantă mai puțin costisitoare.

Florile de bumbac, florile de nu-mă-uita, superba floare a miresei, bujorii în culori pastelate, levănțica, plantele suculente, dar chiar și păpădiile, sunt flori cu adevărat spectaculoase ce pot fi folosite în decorul unei nunți rustice.

Nu uita să ții cont că florile exotice, precum orhideele, nu se încadrează în profilul unei astfel de nunți, așadar discută cu florarul tău tematica evenimentului încă de la început și stabilește exact care sunt dorințele tale.

Decorațiunile specifice la nunta rustică memorabilă

Nunta rustică presupune de la sine prezența naturalului, așadar lemnul trebuie să se regăsească în decorul evenimentului vostru. Fie că vorbim despre mărturiile de pe mese, suporturile de pahare, suporturi pentru lumânări sau pentru aranjamentele florale sau meniuri, bucățelele de lemn pe rotund pot face minuni la nivel vizual.

Totodată, elemente precum iuta, pânza de sac, bumbacul, lumânările albe sau crem, spicele de grâu, sunt de luat în vedere în cazul organizării unei nunți cu un asemenea profil.

La nivel cromatic, maron, bej, crem, verde, galben-pai sunt culorile ce ar trebui să se regăsească în decorul unei nunți rustice.

Invitațiile și alte elemente de papetărie

Invitațiile, meniurile, guestlist-ul și place card-urile nu trebuie să facă notă discordantă într-un cadru rustic, așadar trebuie realizate în același stil. Hârtia reciclată, sfoara, sigiliile de ceară pentru invitații, elemente florale în culori pastel sunt idei de care ar trebui să ții cont în realizarea elementelor de papetărie pentru nunta rustică memorabilă.

O altă idee ce capătă din ce în ce mai mult succes este reprezentată de invitațiile în sticluță cu dop de plută și legate cu sfoară clasică.

Meniul pentru nunta rustică memorabilăv- un adevărat răsfăț culinar

Nunta rustică este printre singurele nunți la care nu trebuie să te ferești sub nicio formă de preparatele tradiționale, pentru că aici își vor avea locul în totalitate! Putem include specialități precum peștele afumat în coajă de brad, carne de vânat, preparate asezonate cu hribi și multe alte bunătăți. Cu toate acestea, tradițional sau rustic nu înseamnă că nu poate arăta elegant, astfel nu plecați de la premisa că, dacă veți servi un anumit preparat tradițional, prezentarea acestuia și plating-ul nu vor fi unele demne de un restaurant de lux.

Tortul de nuntă este, la rândul său, unul dintre elementele principale, iar felul în care acesta poate fi decorat ține numai de curajul și imaginația ta. Posibilitățile sunt multiple, de la decorațiuni cu flori naturale și frunze, la detalii din mușchi verde natural sau plante suculente și cu o textură exterioară cât se poate de apropiată de natură: aspect ce imită lemnul sau buttercream texturat.

La capitolul candy-bar stăm și mai bine, pentru că posibilitatea de a jongla cu varietatea de bunătăți este cu mult mai mare, așadar nu uita de delicioasele preparate cu mere și scorțișoară, placinte în miniatură cu dovleac, bezele în culori pastel, cupcakes cu aromă discretă de lavandă și multe alte prăjituri de casă, care vor avea un succes garantat și un efect vizual aparte!

***

SFAT: Ține cont de faptul că o nuntă rustică memorabilă poate fi și elegantă, dacă vă doriți acest lucru, dar și neconvențională. Depinde doar de voi care este mesajul pe care doriți ca decorul nunții voastre să îl transmită și, în cazul în care vreți ca dresscode-ul evenimentului să se încadreze într-o anumită direcție, puteți specifica acest lucru pe invitațiile de nuntă.

PONT: Nu uita că și decorul de afară este important în alegerea unei locații perfecte pentru nunta rustică. Restaurantul poate părea perfect în interior, însă dacă este înconjurat de blocuri sau clădiri moderne, locul ar putea să nu fie chiar potrivit pentru genul vostru de nuntă. Caută ca localul pe care îl veți închiria să beneficieze de cât mai multă natură la exterior.

Cum ți se par toate aceste idei? Nunta rustică memorabilă se află pe lista preferințelor tale? Lasă-ne răspunsurile tale în comentarii, mai jos.

Fotografie de copertă realizată de Bianca Unc