Te-ai gândit vreodată că poți avea o nuntă fără aranjamente florale? Decorațiunile folosite în cadrul pregătirii unei nunți sunt mereu diverse și chiar dacă, în marea majoritate, viitorii miri optează pentru flori naturale în ceea ce privește aranjamentele de pe mese sau buchetul miresei, există și cazuri în care aceștia renunță la florile naturale pentru alte variante, la fel de aspectuoase și, în unele situații, chiar mai puțin costisitoare.

Motivele pentru care renunțăm la florile naturale pot fi multiple. Există persoane care luptă pentru protejarea naturii, așadar evită să folosească flori care ulterior se vor usca, în timp ce alții preferă alte variante din motive ce țin de buget sau, sunt inclusiv cazuri în care mirii sau unii participanți sunt alergici, așadar, oricând există o alternativă.

Tocmai pentru că vorbim de foarte multe variante de accesorii înlocuitoare disponibile în prezent, am făcut mai jos o categorisire a acestora, iar tu vei putea alege și te vei putea inspira din toate ideile pe care ți le-am pregătit pentru o nuntă fără aranjamente florale. Fie că dorești ca decorul nunții tale să exprime naturalețe (și atunci vei putea folosi lemn natural, spice de grâu, flori de bumbac, mușchi de pădure și multe altele), fie că dorești ceva mai romantic și extravagant (pene, sticle cu lumini), fii bucuroasă să afli că există soluții pentru toate gusturile!

Nuntă fără aranjamente florale. Alege buchete din spice de grâu

În cazul în care nunta voastră are o tematică rustică, buchetele din spice de grâu și alte aranjamente ce conțin această frumoasă și simplă plantă sunt de mare efect! Tot folosind spice de grâu poți decora și invitațiile, mărturiile, iar un buchet de mireasă sau o coroniță purtată pe cap care să conțină spice de grâu sunt extrem de frumoase.

Aranjamente din lemn

În ultima perioadă, la foarte mare căutare în materie de decor pentru nunți este și lemnul, în special cel tăiat în secțiuni rotunde. Cu scoarță pe margini și folosit drept suport pentru meniuri, farfurii, mărturii sau orice alte detalii precum decorarea candybar-ului, lemnul este binevenit, de asemenea, în cadrul unei nunți desfășurate într-un loc cu natură sau o nuntă rustică.

Nuntă fără aranjamente florale. Încearcă mușchiul verde natural

Mai mult ca sigur ai auzit că în ultima vreme, în materie de decor pentru interior, pereții din licheni sau mușchi verde de copac sunt în vogă. Această variantă de decorațiune este la fel de valabilă și dacă vrei o nuntă fără aranjamente florale. Mușchii decorativi au o nuanță superbă de verde viu și pot fi folosiți atât pentru un perete tip panou pentru fotografii, cât și pentru fundalul pozelor de la cabina foto și inclusiv pentru aranjamentele de pe mese. Mușchiul verde natural merge foarte bine aranjat în combinație cu crenguțele de copac, pietricele în culori cât mai naturale, chiar și flori artificiale sau diverse ciuperci de copac și are un grad de rezistență destul de ridicat.

Sticle pe post de decor

Decorul cu sticle (și aici vorbim despre o gamă largă de culori și texturi, cele mai apreciate fiind cele de culoare albă-transparentă, maron deschis și verde) este, la rândul său, la mare căutare în materie de decorațiuni. Se poartă invitațiile de nuntă dăruite în sticle de dimensiuni mici, cu dop de plută, sticlele atârnate cu funie sau gută transparentă și sticlele de decor pentru mesele invitaților.

Sticla poate conține fie flori artificiale, fie nisip, fie mușchi verde, însă unele dintre cele mai de efect sunt sticlele cu beculețe în miniatură, așadar mesele voastre vor arăta rupte dintr-o nuntă de basm.

Fructe în cele mai variate culori

Dacă vrei ca la nunta ta să spui pas florilor naturale, fructele sunt o altă variantă de decor des întâlnită. Imaginează-ți cum arată un candy bar îmbogățit cu o gamă variată de fructe sau cum arată mesele unei nunți organizate toamna, împodobite cu struguri în diferite nuanțe. Mai ales dacă sunteți adepții unui stil de viață sănătos și doriți să transmiteți acest mesaj și la nunta voastră sau dacă petrecerea are motive exotice, fructele sunt mereu binevenite în decor!

Nuntă fără aranjamente florale. Ce-ai zice de baloane cu heliu sau umplute cu diferite detalii

O alternativă în mod cert mai puțin costisitoare este reprezentată de folosirea baloanelor. Alese cu bun gust și cu sfatul unui expert în decorațiuni, acestea pot înlocui cu succes florile de pe mese, dacă nu vrei o nuntă fără aranjamente florale. Se poartă baloanele transparente, umplute cu pene de dimensiuni mici, confetti sau particule sclipitoare, iar cele cu heliu sunt de mare ajutor în cazul aranjamentelor de pe mese, întrucât pot fi legate la bază de un obiect mai greu și pot pluti deasupra fiecărei mese în parte.

Flori și decorațiuni de hârtie

Hârtia este una dintre cele mai bune soluții atunci când vrei să înlocuiești florile, tocmai pentru că efectul nu este unul atât de apropiat de artificial, prin urmare, florile din hârtie pot arăta divin, în special cele care imită flori cu o coroană bogată precum hortensiile. Sunt de preferat culorile pastelate, cu eventuale inserții metalice discrete. Totodată, imaginează-ți cât de cool pot arăta mărturiile voastre în stil origami.

Lumânări

Unele dintre cele mai romantice decoruri sunt cele care conțin lumânări, iar gama largă de modele, culori, dar și arome disponibile pe piață nu ar trebui să-ți dea prea multe bătăi de cap dacă alegi să decorezi sala evenimentului tău cu lumânări. Sunt de preferat culorile cât mai deschise, pentru un efect boem, sau culorile de tip pastel, iar lumânările aprinse trebuie așezate cu mare grijă astfel încât să nu fie situate lângă alte obiecte care pot lua foc. Dacă optezi pentru lumânări parfumate, orientează-te către arome cât mai naturale și discrete, pentru că mirosul acestora, în combinație cu cel al meniului servit, poate deranja.

Pene la o nuntă fără aranjamente florale

Pentru o nuntă cu un dress code ceva mai elegant, sau în cadrul unui local luxos, foarte pretabile pentru decor sunt și penele. Colorate viu sau lăsate natural, decorate cu cristale, perle sau particule sclipitoare, acestea nu au cum să nu iasă în evidență și să ofere un decor special. La mare căutare sunt, în această categorie, și penele naturale de păun, care oferă accente exotice și un mix de culori cu adevărat special și natural.

Totodată, de luat în calcul sunt și frumoasele „prinzătoare de vise” sau dreamcatchers cum mai sunt cunoscute, care își au originea în cultura triburilor din America de Nord și reprezintă unele dintre cele mai fascinante, dar și de efect obiecte de decor. De cele mai multe ori, acestea au atârnate la baza pene de diferite forme și culori, iar dacă sala în care veți organiza nunta vă permite să suspendați accesorii deasupra meselor, „prinzătoarele de vise” vor lua ochii tuturor invitaților.

Cum ți se pare o nuntă fără aranjamente florale? Ai alege altceva în locul florilor? Lasă-ne răspunsul în comentarii.