Ziua nunții tale este, fără doar și poate, una dintre cele mai importante zile din viața ta și cum orice viitoare mireasă vrea să se asigure că va arăta perfect, există numeroase trucuri în materie de frumusețe la care poți apela cu ușurință. Printre acestea, și renumitele extensii de păr pentru mirese, pentru că în definitiv, coafura este una dintre părțile esențiale în privința look-ului unei mirese.

Dacă merită sau nu să faci această investiție, pentru că vorbim despre o serie de costuri deloc neglijabile în cazul în care vei opta pentru extensii și servicii de calitate, vom analiza în rândurile de mai jos.

Îți prezentăm o serie de motive pro și contra unor extensii de păr pentru mirese, tocmai pentru ca tu să iei decizia corectă în funcție de acestea, înaintea nunții tale.

Extensii de păr pentru mirese – avantaje

– Extensiile de păr sunt potrivite pentru femeile care nu au o podoabă capilară foarte bogată, deoarece oferă mult volum și, implicit, un aspect mai plăcut, în cazul în care sunt aplicate cu profesionalism. Așadar, dacă până în prezent nu te-ai putut bucura de un anumit tip de coafură din cauza podoabei capilare cu fir subțire sau mai puțin deasă și vrei ca la nunta ta să-ți aranjezi părul într-un stil aparte, extensiile îți pot veni în ajutor.

– Extensiile sunt disponibile pe piață într-o gamă largă de culori și texturi. Există extensii din păr sintetic și extensii din păr natural, iar nuanțele sunt printre cele mai diverse. Așadar, cu siguranță vei găsi o culoare care să ți se potrivească perfect.

– Metodele prin care acestea sunt aplicate diferă de la salon la salon, însă de cele mai multe ori este bine să te orientezi către o variantă care afectează cât se poate de puțin părul tău natural, iar tehnologia din ziua de astăzi îți oferă alternative destul de prietenoase cu podoaba ta capilară.

– Majoritatea acestor extensii de păr pentru mirese montate la salon durează între câteva luni și până la un an, așadar te poți bucura de un păr bogat și de coafuri inedite chiar și după ziua nunții.

– Extensiile de păr pot fi o soluție și pentru viitoarele mirese care au luat o decizie pripită înainte de nuntă. Spre exemplu, dacă ai făcut greșeala să tai prea mult din lungimea părului, iar nunta ta se apropie cu pași repezi și tu tânjești să-l ai înapoi, aceste mici artificii îți vor fi foarte utile. Prin urmare, extensiile de păr pot avea și rolul de soluție salvatoare în caz de nevoie.

– Procesul de aplicare a acestora nu este unul dureros, esențial fiind faptul ca meșele să nu fie prinse foarte puternic sau strânse la maximum.

– Extensiile din păr natural pot fi coafate în orice manieră și pot fi vopsite în orice nuanță.

– Meșele îți permit, totodată, să adaugi diferite nuanțe de culori în părul tău fără a apela la vopseaua de păr, ceea ce reprezintă o soluție salvatoare pentru părul natural, în cazul în care nu dorești să-l tratezi cu diferite substanțe chimice.

– Anumite tipuri de extensii de păr pentru mirese pot fi refolosite în cazul în care hotărăști să le dai jos după nuntă, iar mai târziu ți se face dor de un look diferit.

Extensiile de păr pentru mirese – dezavantaje

– Prețul unor meșe de bună calitate va fi, în mod cert, unul piperat. Așadar, dacă ai decis să optezi pentru această variantă, așteaptă-te să plătești destul de mult, mai ales dacă vorbim despre extensii foarte bune, recomandate în special pentru ziua nunții tale.

– Procesul de aplicare durează destul de mult, în funcție de numărul de extensii pe care dorești să le porți, dar și din pricina procedurii destul de migăloasă.

– Meșele de păr trebuiesc îngrijite cu atenție, mai ales dacă apelăm la cele din păr artificial, care au tendința să se degradeze cu mult mai rapid față de extensiile din păr natural.

– Uneori, procesul de pieptănare sau periere a părului devine mai dificil decât te așteptai.

– Extensiile din păr artificial sunt destul de sensibile la temperaturi foarte ridicate, așadar în multe dintre cazuri nu este indicat să folosești drotul sau placa de întins părul, căci pot avea de suferit.

– Anumiți adezivi folosiți în prinderea extensiilor de păr pot aduce daune destul de considerabile părului tău natural sau reacții neprevăzute ale pielii scalpului, precum mătreață sau iritații.  Totodată, ia în considerare faptul că meșele de păr presupun de la sine o greutate suplimentară pe care părul tău natural trebuie să o suporte, prin urmare acesta se poate rupe sau își poate slăbi rădăcinile. Tocmai de aceea, nu este indicat să apelăm la folosirea a prea multe șuvițe deodată. Scalpul are nevoie să se adapteze la greutatea noului tău păr, iar un exces din acest punct de vedere poate cauza inclusiv dureri de cap.

– Este cunoscut faptul că, uneori, extensiile de păr dau o ușoară senzație de dependență, prin urmare există posibilitatea să nu vrei să mai renunți ulterior la ele, lucru nu foarte benefic pentru podoaba ta capilară naturală, ce va suferi degradări de-a lungul unei perioade îndelungate de timp.

PONT: În general, stiliștii vor recomanda extensii de păr pentru mirese din păr natural, pentru că, deși este evident că vor costa mai mult, au o altfel de rezistență și un aspect în totalitate natural. Acestea nu suferă degradări precum extensiile din păr sintetic.

SFAT: Dacă decizi să apelezi la extensii pentru ziua nunții tale, este bine să alegi serviciile unui salon cu recomandări și să pui accent pe calitate. Este important ca look-ul tău să fie ireproșabil, iar părul tău natural să nu aibă de suferit în urma acestei proceduri.

SFAT: Nu uita că orice schimbare majoră de look are șanse să te surprindă și într-un mod neplăcut. Nu apela la extensii până nu faci o probă cu acestea și evită să le montezi chiar în ziua nunții, în cadrul ședinței de coafat, tocmai pentru că nu vei fi obișnuită cu acestea.

Te-ai gândit până acum să folosești extensii de păr pentru mirese pentru ziua nunții tale? Lasă-ne răspunsul în comentarii!

Fotografie de copertă realizată de Casian Podărelu