Bucuria faptului că iarna se apropie are legătură și cu faptul că mai e foarte puțin până la nunta ta? Dacă ai ales să-ți organizezi unul dintre cele mai importante evenimente din viață în acest anotimp magic, mai mult ca sigur te-ai gândit la machiajul perfect.

Tocmai de aceea, ți-am pregătit mai jos o serie de sfaturi și de trucuri utile pentru a obține acel efect wow al machiajului de mireasă, chiar și atunci când vremea poate nu ține cu tine. 

Iată care ar trebui să fie pașii unui machiajul perfect pentru nunțile de iarnă: 

Machiajul perfect pentru nunțile de iarnă. Tratează tenul deshidratat sau folosește produse care să prevină acest lucru

În cazul în care știi că te confrunți cu un ten uscat, lipsit de fermitate și de hidratare în timpul sezonului rece, este de la sine înțeles că trebuie să previi această problemă sau să o tratezi încă de la început, pentru a te putea bucura de un ten perfect în ziua nunții. 

Cele mai prețioase și potrivite indicații le vei primi de la un doctor dermatolog, așadar, dacă ai probleme de orice fel cu tenul, asigură-te întâi de toate că faci o vizită medicului. 

Există creme hidratante de toate felurile, însă e posibil să alegi să foloseșți un produs care nu este potrivit tenului tău, rezultatele fiind astfel nu neapărat cele dorite de tine. 

Evită procedurile cosmetice puternic exfoliante sau alte intervenții invazive în imediata apropiere a nunții 

Chiar dacă nu au legătură neapărat cu machiajul perfect din ziua nunții, anumite proceduri cosmetice pot să facă mai mult rău decât bine în cazul în care nu sunt făcute cum trebuie sau din timp. 

Peeling-urile, proceduri pentru volumul buzelor, tatuarea sprâncenelor sau a conturului buzelor sunt de evitat în apropierea nunții, pentru că pot necesita câteva zile de recuperare a pielii și de îmbunătățire a aspectului. 

Totodată, unele dintre acestea implică schimbări ale fizionomiei la care poate nu te-ai fi așteptat, motiv pentru care este de preferat să le faci înaintea unul astfel de eveniment important (chiar și cu săptămâni sau chiar luni înainte, în funcție de sfaturile specialiștilor). 

Machiajul perfect pentru nunțile de iarnă. Nu uita de îngrijirea buzelor

Multe dintre femei se confruntă pe timp de iarnă și cu acea senzație de uscăciune, uneori chiar și apariția crăpăturilor, a excoriațiilor la nivelul buzelor. Dacă știi că ai trecut prin asemenea episoade iernile trecute, este timpul să acorzi suficient de multă îngrijire și buzelor tale, care trebuie puternic hidratate pe timp de iarnă. 

Există pe piață și în mod special în farmaciile cu secțiune de dermato-cosmetice diferite tipuri de lip-balm, cu textura groasă, ce oferă un strat protector și nutritiv rezistent. 

Folosește în continuare cosmetice cu SPF

Cine a zis că dacă s-a terminat vara și soarele nu mai este la fel de puternic, se termină și cu utilizarea produselor cu SPF? Ei bine, chiar dacă razele solare sunt mai slabe în timpul iernii, iar tu nu te bronzezi la fel de repede, acestea își pot pune în continuare amprenta asupra tenului, accentuând îmbătrânirea prematură, ridurile, senzația de uscăciune. 

Optează pentru o cremă de față cu SPF care să nu conțină parfum, parabeni și care să fie rezistentă la apă. Acest obicei, care trebuie dezvoltat drept o rutină zilnică, te va ajuta să te bucuri de un ten perfect sănătos în ziua nunții tale. 

Machiajul perfect pentru nunțile de iarnă. Utilizează produse waterproof

Cosmeticele rezistente la apă și la transfer pot fi binevenite indiferent de sezon pentru machiajul perfect, lucru bine de știut având în vedere că unele mirese tind să se raporteze la acele zile călduroase de vară în care transpirația excesivă și căldură de afară pot face machiajul să „plece din loc”. 

De câte ori nu ți s-a întâmplat pe timp de iarnă să lăcrimezi din cauza vântului rece care bate afară, ca să nu mai vorbim de situațiile în care vremea poate fi capricioasă și te poți trezi cu o ploaie sau chiar și cu o ninsoare?  

Stiluri de machiaj perfecte pentru nunțile de iarnă

Look-urile retro pot fi potrivite pentru nunțile organizate în sezonul rece. Inspiră-te din stilul Brigitte Bardot, cu machiaj al ochilor în stil smokey eyes, gene bogate și buze în nuanțe de roz-piersică. 

Miresele cu rochie de tip glam pot apela la varianta cu machiajul perfect cu rujul roșu, sprâncenele îndrăznețe și fardul de pleoape. Putem folosi aici chiar și machiajele de inspirație Gatsby, cu un creion de ochi întunecat, bucle perfect stilizate și un ruj în nuanțe intense. 

Tot iarna poate fi ocazia ideală pentru a alege un machiaj strălucitor. Fie că vorbim despre decolteu, despre pleoape sau despre acele produse de make-up cu efect iluminator pentru pomeți sau pentru vârful nasului – vei avea acum oportunitatea de a lua în calcul și aceste idei. 

Buzele în stil ombre, obținute prin amestecarea a două nuanțe diferite (precum vișiniul și roșul intens) îți vor oferi acel efect wow, de gradient.

Alte culori de ruj potrivite pentru machiajul miresei în această perioadă mai sunt și roșul aprins, movul prună, movul clasic, nuanțele de caramel. 

Machiajul perfect pentru nunțile de iarnă. Găsește make-up artistul perfect pentru tine, în cazul în care nu ai în plan să-ți faci machiajul singură

Dacă știi că nu stăpânești atât de bine tainele machiajului, cu siguranță ai nevoie de mâna formată și de experiența unui make-up artist. Este recomandat să te orientezi către o persoană cu review-uri bune, cu portofoliu bogat, căreia să-i soliciți și o probă, programată cu minimum o luna înaintea nunții. 

Astfel, în cazul în care-ți dai seama că nu rezonezi cu respectivele tehnici și idei de machiaj, vei avea timp suficient să te orientezi către o altă persoană. 

Alte tips and tricks pentru machiajul perfect pentru nunțile de iarnă:

  • Folosește serumuri sau creme bogate în acid hialuronic pentru o mai bună hidratare a tenului tău pentru machiajul perfect.
  • Hidratează-te atât din exterior, cât mai ales din interior. Consumă acei minimum 2 litri de apă pe zi și nu îi înlocui cu sucuri carbogazoase, băuturi pline de zahăr sau consum excesiv de alcool. 
  • Odihnește-te așa cum se cuvine și nu uita că acele nopți pierdute înaintea nunții pot lăsa mici urme de oboseală pe chipul tău. 
  • Atenuează roșeața tenului (care apare în mod special iarna, la persoanele cu ten sensibil la temperaturi scăzute, vânt rece, etc.) folosind produse corespunzătoare.