Ai luat decizia să-ți organizezi o nuntă iarna în anotimpul rece și vrei să știi care sunt unele dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont în procesul de organizare? Există o serie de greșeli pe care unii miri le fac atunci când planifică o nuntă de iarnă, iar pentru a evita să ai neplăceri în ziua cea mare, ți le vom exemplifica în cele ce urmează.

Iată, așadar, care sunt unele dintre cele mai cunoscute greșeli pe care mirii le fac atunci când organizează o nuntă iarna: 

Programează nuntă iarna în perioada vacanței de iarnă sau în apropierea acestei perioade

Primul pas pe care-l vei avea de făcut alături de partener este să stabiliți data marelui eveniment. Este indicat să acorzi mai multă atenție acestui aspect, deoarece știm cu toții că în perioada sărbătorilor, înainte și după acestea, mulți dintre potențialii invitați ar putea să plece în vacanță. 

Tot atunci este programată și vacanța copiilor, motiv pentru care este recomandat să excluzi această perioada atunci când vine vorba despre fixarea datei. 

Dacă totuși eșți condiționată să o programezi în acest interval, este de la sine înțeles că ar trebui să-ți asumi faptul că nu toată lumea va putea participa. Iată ce să nu faci pentru o nuntă iarna.

Nu verifică suficient locația pe care o aleg pentru petrecerea de nuntă

Dacă ai fost să vizionezi mai multe locații de nuntă în timpul verii, ia în calcul că toate acele locuri vor arată diferit în anotimpul rece. Grădina cu flori, copacii înverziți care se văd de pe terasă, lumina caldă de afară – toate sunt elemente care mai mult ca sigur vor lipsi în sezonul rece. În plus, verifică cu reprezentanții restaurantului dacă locația respectivă este dotată cu un sistem de încălzire potrivit pentru zilele geroase. 

Este cunoscut faptul că pe timp de iarnă, prețurile pachetelor de nuntă cunosc o scădere, însă asigură-te că știi care sunt toate serviciile incluse și că locația respectivă are review-uri bune din partea celor care și-au mai făcut evenimente acolo în anotimpul rece. Iată ce să nu faci pentru o nuntă iarna.

Nu-și adaptează ținuta la condițiile meteo pentru o nuntă iarna

Indiferent de temperaturile de la interior, trebuie să ai în vedere că pe timp de iarnă, va trebui să-ți adaptezi ținuta condițiilor meteo de afară. O rochie de mireasă potrivită pe timp de vară nu va fi la fel de confortabilă atunci când afară plouă sau ninge și sunt 5 grade, nu-i așa?

De aceea, trebuie să iei în calcul că modelul rochiei, încălțămintea și îmbrăcămintea pe care o vei purta pe deasupra trebuie să fie adaptată temperaturilor de afară. 

Totodată, este recomandat să ai în vedere că pe jos s-ar putea așterne zăpadă sau să fie polei. Iată ce să nu faci pentru o nuntă iarna.

Nu-și iau măsuri de precauție în caz de vreme rea

Iarna vine la pachet și cu ninsori neașteptate, cu ploi reci – așadar, cu condiții mai puțin favorabile celor care urmează să se deplaseze la o petrecere de nuntă. 

Chiar dacă poate nu-ți trece prin minte în momentul în care închiriezi locația, este indicat să întrebi dacă există servicii de deszăpezire la fața locului în caz de ninsoare sau dacă terasa cu spațiile de relaxare/spațiile de fumat este acoperită sau dotată cu încălzitoare. Nu uita că până și mașinile cu care vă veți deplasa trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă (pentru că nu și-ar dori nimeni evenimente mai puțin plăcute în trafic, chiar în ziua nunții). 

Încălțămintea de rezervă (cizme de ploaie, o altă pereche de pantofi), o umbrelă – și acestea trebuie să fie la îndemâna ta în ziua nunții, dacă evenimentul are loc pe timp de iarnă. Iată ce să nu faci pentru o nuntă iarna.

Nu profită de cadrele naturale de excepție pentru ședința foto pentru o nuntă iarna

Sigur că iarna aduce și o serie de avantaje în ceea ce privește organizarea nunților. Peisajele pot fi spectaculoase, mai ales dacă ai în plan să-ți faci nunta într-o zonă de munte, unde sunt șanse mai mari să ningă. 

Consultă prognoza meteo și stabilește detalii referitoare la ședința foto de nuntă cu fotograful tău. Zăpada poate reprezenta un stres în plus în ceea ce privește condițiile de deplasare, dar și un adevărat cadou pentru o ședință foto ca în povești. Desigur, și în acest caz, ar trebui să te echipezi cu haine/încălțăminte de rezervă. 

Ține cont și de faptul că o ședință foto într-un decor cu zăpadă nu trebuie neapărat făcută chiar în ziua nunții. O poți programa și în zilele de dinainte sau de după. 

Aleg un meniu nepotrivit

O altă greșeală pe care o mai fac viitorii miri atunci când planifică o nuntă de iarnă este să aleagă pentru meniu tot felul de preparate fresh, cu tentă exotică sau alte astfel de exemple. 

În general, în anotimpurile reci, mâncarea servită în cadrul unor evenimente precum nunțile ar trebui să includă acele genuri de preparate stil „comfort food”. Ne referim așadar la feluri de mâncare mai consistente, mai bogate în calorii, mai gustoase, și în mod evident la o paletă mai largă de mâncăruri de sezon care s-ar potrivi de minune cu meniul unei nunți de iarnă. Iată ce să nu faci pentru o nuntă iarna.

Dacă pe timp de vară preparate precum sarmalele, supele consistente sau plăcintele aburinde ar fi destul de nepotrivite și de grele, acest aspect se schimbă radical atunci când vorbim despre sezonul rece. 

Nu uita că și cocktailurile sau alte băuturi calde pot fi introduse în meniul de la bar, cu mult succes 🙂 

Aleg flori nepotrivite pentru o nuntă iarna

Există două situații care ar putea crea probleme în ceea ce privește decorul floral al unei nunți pe timp de iarnă: florile care nu sunt de sezon și care au prețuri cu mult mai piperate, fiind destul de greu de furnizat și florile care nu rezistă la temperaturi scăzute și sunt transportate, depozitate sau expuse la frig. 

Inspiră-te de pe rețelele sociale atunci când vine vorba despre decorul unei nunți de iarnă și renunță, fără menajamente, la flori care sunt mult prea greu de găsit sau prea sensibile la temperaturi scăzute. Există atâtea detalii pe care le poți insera cu succes în decor încât nu merită să riști să optezi pentru cine știe ce tipuri de orhidee, iriși, hortensii care riscă să se degradeze doar fiind expuse la frig. Iată ce să nu faci pentru o nuntă iarna.