Majoritatea viitoarelor mirese doresc să se implice trup și suflet în organizarea celui mai important eveniment din viața lor, iar munca pe care o necesită planificarea unei nunți nu este deloc măruntă, în mod special dacă alegi să depui acest efort în mare parte singură înainte de nuntă.
Fiind probabil prima oară când te afli în această postură, există riscul ca din prea multă grabă sau din lipsă de experiență, să lași loc unor mici greșeli să se strecoare în planurile tale.
Iată care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le fac miresele înainte de nuntă și ce poți să faci astfel încât să le eviți:
Nu se pun pe primul loc înainte de nuntă
Pare destul de greu de crezut, însă cele mai multe dintre viitoarele mirese își organizează evenimentul în funcție de preferințele celor din jur sau în funcție de tendințe. Fie că vorbim despre numărul de invitați, fie despre locația în care va avea loc petrecerea de nuntă, fie despre stilurile muzicale pe care urmează să vă distrați, întotdeauna există o persoană apropiată a cărei opinie poate fi resimțită drept o presiune . La fel de bine, se poate întâmpla ca la modă să nu fie ceea ce-ți place ție.
Înainte să te apuci de research și înainte să primești cu brațele deschise diferite sugestii despre cum ar trebui să arate evenimentul tău, așează-te într-un cadru cât se poate de liniștit, fă-ți un ceai, ascultă muzica preferată și gândește-te cum ar arăta, pentru tine, nunta ideală.
Pornește înainte de nuntă de la ideea că acest eveniment trebuie să simbolizeze dragostea dintre tine și partener, să vă caracterizeze, să vă reflecte gusturile, hobby-urile, preferințele, culorile preferate, melodiile care vă trezesc amintiri și așa mai departe.
Desigur, de aici poți porni în căutarea inspirației, a furnizorilor potriviți, a locației și poți cere ajutor în materie de sugestii, însă numai atunci când simți că ai cu adevărat nevoie.
Nu țin o evidență a cheltuielilor de nuntă și nu stabilesc bugetul alocat evenimentului
După ce ai reușit să schițezi o formă a evenimentului tău înainte de nuntă, este indicat să discuți, alături de partener, și care va fi bugetul alocat organizării nunții. Acest aspect este deosebit de important pentru că nunta ta nu ar trebui să se transforme într-un stres financiar.
Așadar, notează pe o foaie cheltuielile principale, obligatorii (locație, elemente de papetărie, catering, echipă foto, ținute, etc) și pe o alta cheltuieli pentru elemente adiționale (candy bar, entertainment, decor, ice cream corner, cabina foto, etc.)
Alcătuind lista cu priorități înainte de nuntă și costurile aferente acestora, vei ști exact cât de mult poți cheltui în plus cu restul cheltuielilor pentru elementele pe care le dorești prezente în cadrul nunții tale.
Vrei ca la nunta ta să cânte un band sau îți este în regulă să aveți doar un DJ? Vrei să schimbi două ținute de mireasă sau vei fi perfect în regulă cu o singură ținută? După ce vei scrie toate răspunsurile pe o foaie, vei ști dacă așteptările și dorințele tale se potrivesc cu bugetul stabilit și dacă merită să faci eforturi financiare suplimentare.
Nu aleg furnizorii în funcție de recomandări înainte de nuntă
Unul dintre cele mai importante criterii după care ar trebui să te ghidezi atunci când alegi furnizorii de servicii înainte de nuntă este reprezentat de feedback-ul pe care aceștia l-au primit de la clienții anteriori.
Se poate întâmpla să dai peste oferte foarte tentante sau peste firme care își prezintă serviciile extraordinar de atractiv pe internet și în social media, însă cele mai potrivite decizii le vei lua în baza unor recomandări. Citește cu atenție review-urile primite din partea persoanelor care au mai colaborat cu respectivii furnizori, cere portofolii și, indiferent de situație, semnează un contract.
Nu-și asumă implicațiile unei nunți organizate departe de casă
O altă situație des întâlnită înainte de nuntă este aceea în care viitorii miri organizează o nuntă peste hotare sau în alt oraș decât cel natal, fiind ulterior destul de nemulțumiți de numărul mic de participanți la eveniment.
Așa cum spuneam încă de la început, este foarte important ca evenimentul să fie organizat după felul în care simți, însă acest lucru vine la pachet și cu asumare în cazul unor locații îndepărtate, pentru că este posibil ca nu toți cei apropiați să poată participa.
Fie că vorbim despre motive financiare, fie despre motive legate de job, de perioadele de concedii, sunt mai mari șansele ca o nuntă departe de casă să fie organizată în format mai restrâns.
Își setează ideea pe un anumit model de rochie și pe o siluetă perfectă înainte de nuntă
Da, rochia de mireasă trebuie să te reprezinte, la rându-i, în totalitate, însă este indicat să iei în considerare că e posibil ca anumite modele să nu te avantajeze, la fel cum e posibil ca alte variante, la care poate nu te-ai fi gândit, să te pună în valoare așa cum nu te-ai fi așteptat.
Nu ezita să apelezi cu încredere la sfaturile unui consultant din cadrul unui atelier cu rochii de mireasă înainte de nuntă, deoarece anumite propuneri te-ar putea surprinde.
O altă mare greșeală a viitoarelor mirese, foarte des întâlnită, este aceea în care acestea își cumpără rochii cu 2-3 măsuri mai mici, în ideea că până la data nunții vor arăta perfect în ele. Nu te supune unui astfel de stres inutil, pentru că vei pune și mai multă presiune pe tine și există riscul ca la final să fii nevoită să faci ajustări sau să cauți o altă rochie.
Tips&Tricks înainte de nuntă
Pe lângă toate greșelile des întâlnite menționate mai sus înainte de nuntă, se mai remarcă și alte câteva decizii mai puțin favorabile, care pot să-ți pună în pericol buna organizare a nunții, buna dispoziție și uneori chiar și sănătatea. Iată ce ar trebui să mai ai în vedere:
– Nu te apuca să ții cure drastice de slăbire înaintea nunții și nu-ți impune să slăbești un număr de kilograme prea mare, cu puțin timp înainte de eveniment. Rezultatele bune se obțin în timp, iar în tot acest proces, sănătatea ta are prioritate.
– Nu face schimbări drastice de look înainte de nuntă. Este posibil să te obișnuiești ceva mai greu cu o tunsoare nouă sau cu o culoare diferită a părului.