Ai semnat un contract cu o echipă foto-video și ai luat decizia de a solicita și unul sau mai multe albume cu fotografii de nuntă? Cu siguranță alegerea ta este una potrivită, pentru că într-o eră a tehnologiei și a pozelor livrate în format digital, un album de nuntă pe care-l ții acasă, la îndemână, poate avea o însemnătate emoțională mai mare decât te-ai fi așteptat. 

Totuși, este posibil să te întrebi și care sunt tipurile de fotografii de nuntă pe care ar fi bine să le incluzi în acest album, iar pentru a obține un echilibru perfect, mai jos ți-am pregătit o serie de categorii pe care să nu le ratezi. 

Iată, așadar, care sunt fotografiile de nuntă ce nu trebuie să-ți lipsească din album: 

Fotografii de nuntă care surprind frumusețea locului și a decorului 

Știm că ți-ai dat silința ca totul să arate perfect. Restaurantul, decorul meselor, florile din buchetul miresei, mărturiile. Toate aceste detalii merită surprinse chiar și înainte ca evenimentul să înceapă, pentru că vor fi neatinse, imaculate și reprezintă amintiri la care ai putea privi cu nostalgie tot restul vieții. 

S-ar putea ca fotograful tău profesionist să aibă deja acest lucru în vedere, însă nu uita ca în cadrul discuției voastre să menționezi și acest aspect pentru albumul de fotografii de nuntă.

Fotografii care vă surprind atunci când vă pregătiți 

Un alt tip de fotografie des întâlnită în cadrul albumelor foto de nuntă este cea în care este surprins felul în care se pregătesc cei doi miri, cu doar câteva ore înaintea evenimentului. Și în acest caz, fotografiile sunt pline de emoții, de entuziasm, poate chiar și de o ușoară stângăcie, de momente amuzante și merită păstrate la loc de cinste. 

Pentru o mai bună funcționare a programului în ziua marelui eveniment, stabilește cu echipa foto un anumit interval orar în care să faceți aceste fotografii, pentru că nu va fi potrivit ca aceștia să fie cu tine pe tot parcursul pregătirilor pentru album de fotografii de nuntă.

Fotografii de nuntă cu momentele cheie din cadrul ceremoniei 

Momentele în care spuneți da, în care vă rostiți jurămintele, în care purtați coronițele pe cap sau alte momente în funcție de tipul ceremoniei, fac parte obligatoriu din rândul fotografiilor care urmează să fie incluse în album. 

De cele mai multe ori, fotografii sunt cei mai implicați pentru că aceste momente nu le mai puteți repeta și merită surprinse în toată autenticitatea lor! 

Fotografii cu familia, cu apropiații și cu nașii de căsătorie 

Evident, fotografiile alături de nași și alături de persoanele apropiate din familie sunt cele care au prioritate. De trecut pe list de fotografii de nuntă. Acestea pot fi făcute oriunde – în cadrul pregătirilor de acasă, în timpul slujbei religioase sau a ceremoniei de orice fel, la restaurant, pe ringul de dans, în timpul tăierii tortului și vor fi acele fotografii de suflet pe care le veți putea privi împreună tot restul vieții. 

Desigur, acestea vor fi și fotografiile cele mai solicitate de către familie și apropiați 🙂 

Fotografii de nuntă cu grupuri mai mari 

Nu e neapărat nevoie de acel stil clasic de fotografii de nuntă de grup, cu toți cei prezenți stând la poză în fața bisericii. Fotografiile de grup pot fi gândite și într-o altă manieră și împărțite pe mai multe categorii, în funcție de preferințele mirilor. 

Poți opta pentru o serie de poze alături de domnișoarele de onoare, alături de colegii de la birou sau cei de facultate, mirele poate sta alături de cavalerii de onoare în diferite posturi amuzante, puteți face o poză de grup însoțiți de toți bunicii și părinții. Ideile pot fi multiple, nu uita să asculți si propunerilor fotografilor în acest sens. 

Fotografii de tip portret, cu voi doi

Desigur, acele fotografii de nuntă care vă surprind pe voi doi, în toată emoția, în toată bucuria, în toată liniștea că ați făcut, într-un final și acest pas, reprezintă o altă alegere potrivită pentru album.  

Acestea sunt, de asemenea, destul de importante și nu trebuie neapărat făcute după un tipar clasic, ci pot fi și spontane.  

Fotografii cu animalul vostru de companie 

Aveți un patruped care vă aduce bucurie zi de zi? Ce ar putea fi mai frumos decât să-l includeți în ședința foto de nuntă, fie la locul evenimentului dacă plănuiți să-l luați acolo, fie acasă, în timpul pregătirilor? 

Cu siguranță rezultatul va fi unul neprețuit, iar printre fotografii există șanse să se strecoare și momente amuzante. 

Fotografii de nuntă cu momente comice 

Și pentru că tot a venit vorba despre momentele amuzante, mai există și acele fotografii pe care poate, într-o primă instanță, nu ai avea în plan să le incluzi pe lista de fotografii de nuntă. Momentul în care unchiul se împiedică pe ringul de dans, momentul în care un copil calcă pe trena miresei, momentul în care un alt invitat trăiește clipa și dansează cu patos pe o anumită melodie – toate aceste elemente alcătuiesc nunta voastră perfectă și unică, de ce să nu vă aduceți aminte mereu de ele, fix așa cum s-au întâmplat? 

Fotografii de pe ringul de dans  

Ringul de dans este sufletul unei petreceri de nuntă și fie că vorbim despre dansul mirilor, care trebuie neapărat surprins, fie despre momentele în care mirele și gașcă lui de prieteni încep să danseze unul dintre dansurile din adolescență, fie despre momentul în care mireasa și tatăl ei fac câțiva pași împreună, toate acestea pot fi incluse cu succes în albumul foto de nuntă. 

Fotografii de nuntă de la tăierea tortului 

Unul dintre momentele care au loc spre finalul serii este reprezentat de tăierea tortului, iar fotografiile făcute aici surprind o mulțime de emoții, veselie, dar și o oarecare relaxare a faptului că totul a decurs așa cum trebuie. 

Poți cere fotografului tău mai multe sfaturi utile pentru a scoate ce este mai bun din acest moment. Artificiile, felul în care cei doi miri taie tortul cu stângăcie sau chiar se murdăresc ușor – orice element poate face obiectul unor fotografii extrem de reușite. De trecut pe lista de fotografii de nuntă.