Tehnologia din prezent ne oferă suportul potrivit pentru a renunța la hârtie și la cerneală atunci când vine vorba despre invitațiile digitale de nuntă, prin al căror format digital reușim să transmitem informația mult mai rapid și să primim chiar și confirmările într-un timp mai scurt.
Pe lângă eficiență, invitațiile digitale de nuntă prezintă un aspect pozitiv și mai important: faptul că pot fi personalizate în cele mai diverse moduri. Practic, imaginația este singura limită pe care o vei avea atunci când vei alege modelul de invitație digitală pentru nunta ta, iar dacă duci lipsă de inspirație, sursele de research sunt interminabile.
Dar totuși cum reușești să oferi o notă personală, de unicitate, invitației digitale de nuntă? Mai jos ți-am pregătit câteva sfaturi care ți-ar putea fi de folos:
Alege platforma potrivită / un designer grafic priceput pentru invitațiile digitale de nuntă
În general, când optezi pentru această variantă de invitație, te poți îndrepta în 3-4 direcții: să cauți un designer grafic priceput, care să o realizeze, să apelezi la o platformă care să-ți genereze invitația sau să te bazezi pe propriile cunoștințe de editare (evident, în cazul în care te pricepi).
Există platforme care te ajută să te inspiri (Instagram, Pinterest, etc.) și există unele prin intermediul cărora poți crea o invitație digitală de la zero, așa cum este și https://wedinvite.ro/
Noua platformă digitală WedINVITE îți oferă toate instrumentele necesare pentru a-ți crea singur(ă) invitațiile digitale de nuntă.
Cu funcționalitățile moderne pe care le pune la dispoziție, tot procesul de distribuire și primire a răspunsurilor este mai ușor pentru tine. Invitații tăi pot accesa invitația în orice moment, de pe telefon sau calculator și pot confirma sau infirma prezența prin intermediul formularului de răspuns (RSVP) integrat în fiecare invitație digitală.
În plus, cu ajutorul hărților online fiecare invitat poate vedea locațiile evenimentului și pot naviga direct din Waze sau Google Maps.
Înainte să începi crearea propriu zisă a invitației, sfatul nostru este să faci research și să vezi care sunt cele mai potrivite variante pentru stilul nunții tale.
Din punct de vedere al costurilor, nu ar trebui să-ți faci mari probleme, întrucât invitațiile digitale de nuntă ar trebui să presupună cheltuieli semnificativ mai mici în comparație cu invitațiile de nuntă tradiționale. De exemplu, pe wedinvite.ro există două opțiuni de plată flexibile și anume o plată unică de 299 lei per invitație cu număr nelimitat de invitați sau 3.99 lei per invitat.
Setează tematica și modelul invitației în funcție de profilul nunții tale
Un prim pas atunci când te apuci să cauți sau să creezi de la zero modele pentru invitațiile digitale de nuntă este chiar stabilirea tematicii nunții.
Pornind de aici, de la ideile de decor, de la culorile de bază alese, de la tipurile de flori prezente în aranjamente, de la stilul petrecerii – toate aceste aspecte ar trebui să fluidizeze procesul de creație în ceea ce privește invitațiile digitale.
Pui la cale o petrecere de nuntă într-un hambar? Invitația digitală ar putea anunța acest lucru în cel mai inspirat mod cu putință. Plănuiești o nuntă romantică într-o grădină plină de trandafiri? O nuntă pe plajă, la malul marii, într-un decor de vacanță?
Nu uita că prin intermediul invitației de nuntă digitale poți transmite viitorilor oaspeți inclusiv tematica nunții, dress code-ul și alte detalii legate de marele eveniment.
Tematica de bază poate fi dată și de anotimpul în care are loc nunta, de locația petrecerii, de cadrul natural în care este organizată. De aceea, când vine vorba invitațiile digitale de nuntă perfectă, pe https://wedinvite.ro/invitatii-nunta/ ai mai multe opțiuni din care să alegi.
Inspiră-te din cele mai noi tendințe pentru invitațiile digitale de nuntă
Tendințele anului 2024 în materie de invitații digitale includ o serie de idei pe cât de ingenioase, pe atât de amuzante.
Din ce în ce mai mulți viitori miri optează pentru inserția unor glume, a unor mesaje care să aducă zâmbetul pe chipul destinatarului, a unor caricaturi ale protagoniștilor.
Tot în trend sunt și acele invitații digitale care reliefează ideea unui poster de film (evident, cu mirele și mireasa în rolurile principale) sau o tematică anume (petrecere în stil Bollywood, anii 50, petrecere Bridgerton, petrecere country, etc).
Stilul minimalist este, de asemenea, la mare căutare, la fel cum sunt și elementele grafice inspirate din natură.
Nu opta însă pentru o anumită tendință doar pentru că este la modă. Alege ceva ce se pliază perfect cu felul vostru de a fi, astfel încât să-ți asigure întâi de toate o stare de confort psihic.
Personalizează mesajul transmis, astfel încât să-i oferi o notă de unicitate
Exceptând livrarea mesajului, un alt scop pentru invitațiile digitale de nuntă este și acela de a crea un sentiment de entuziasm, de bucurie, destinatarului. În general, acest lucru se obține cel mai bine printr-o doză de unicitate, printr-un stil personal, care să redea, pe cât posibil, felul în care cei doi miri percep apropierea acestui eveniment.
Sfatul nostru este să eviți pe cât posibil formulările standard și să optezi pentru un ton care să reflecte personalitatea voastră.
Desigur, dacă nunta va fi una formală, elegantă, este de bun augur ca și mesajul să fie unul mai sofisticat, iar dacă nunta va avea un profil relaxat, mesajul poate fi nuanțat într-un stil mai jovial, mai friendly.
Include elemente video, link-uri, o hartă interactivă pe invitațiile digitale de nuntă
Invitațiile digitale de nuntă permit infinit mai multe posibilități de a obține un rezultat cu adevărat unic. Imaginează-ți că într-un astfel de document vei putea include video-uri scurte, mici animații, emoji-uri, avataruri, slide-uri, fundal sonor și multe altele.
Totodată, le poți accentua utilitatea adăugând hărți interactive, link-uri care să-i conducă pe invitați către pagina restaurantului, posibilitatea de a trimite confirmarea participării pe loc, link-uri despre cazare (dacă este cazul), link-uri despre transport, selecții de meniu (în funcție de preferințele alimentare ale viitorilor oaspeți), etc.
Pe lângă faptul că toate aceste elemente vor face invitația mai captivantă, mai atractivă, le poți folosi și drept instrumente pentru o mai bună gestionare a evenimentului tău.