Am vorbit în foarte multe articole despre ziua nuntii și despre momentul efectiv când sunteți amândoi în fața altarului. Și nu cred că există printre voi vreo persoană care să nu se fi emoționat atunci când a citit. Imaginați-vă cum este să fii acolo. În centrul atenției. Să fii tu cel care-și unește viața și sufletul de persoana iubită.

Senzațiile sunt intense și câteodată ți se închide mintea și parcă ți se astupă urechile și rămâi tu cu tine. Nu mai auzi slujba, nu mai auzi nimic din jur pentru că-ți ceri pe un ton autoritar, în interiorul tău, să nu verși lacrimi. Este ca și cum ai închide tot trupul tău și l-ai delimita de exterior ca să poți să țipi în interiorul tău și să-i ordoni fiecărei fibre a corpului să nu se emoționeze.

Și brusc te ia de mână și te sărută. Tot ce ai încercat până atunci este de prisos pentru că lacrimile încep să curgă, mâinile să tremure și atunci, în acele secunde care parcă se lungesc către infinit, vezi în fața ochilor tăi singura dragoste pe care ai fi capabil sau capabilă să ocrotești în fața oricărei furtuni – fie ea la propriu sau la figurat.

Fotografie realizată de Picturesque Life Stories

În acest articol te voi învăța cum să-ți ascunzi emoțiile din ziua nuntii în mod profesionist. Sfaturile pot fi urmate de amândoi. Dar dacă mă întrebați pe mine, emoțiile sunt naturale și trebuie lăsate la vedere. Pentru a putea trăi momentul întreg.

Totuși, unii dintre voi vor să știe cum să reziste acestui val de emoții. Iar eu vă voi învăța. Nu este foarte mult de pus în practică, dar dacă nu aveți determinarea necesară pentru a vă ascunde emoțiile, s-ar putea să nu vă iasă cu adevărat.

5 moduri pentru a-ți stăpâni emoțiile în ziua nuntii

1. Pauză de două ore

Sună ciudat, dar imediat după ce v-ați făcut machiajul, v-ați aranjat costumul, sunteți frumoși și gata de plecare, turnați un pahar de vin și rămâneți singuri două ore. Nu amândoi în același loc.

Emoțiile din ziua nuntii sunt foarte mari și ai nevoie de timp pentru a te debarasa de încărcătura sufletească cu care vine nunta. Două ore înainte de activitățile propriu-zise sunt suficiente pentru a te putea aduna, pentru a discuta cu sinele, pentru a face ordine în interiorul tău și pentru a te putea pune singur pe picioare pentru cea mai emoționantă zi din viața ta. Atenție: un singur pahar de vin care să fie savurat în cele două ore.

Asta înseamnă să-ți gândești programul cu atenție înainte.

Fotografie realizată de Fotodia

2. Încearcă să fii amuzant

Glumele bune, venite la timpul lor te pot ajuta să ieși dintr-o situație emoționantă.

Așa că dacă nu vrei să te vadă toată familia cum verși lacrimi la altar, pregătește-te cu câteva glume bune care să anime atmosfera și să-i facă pe toți să se amuze copios. Te vei amuza și tu cu ei, vei sparge momentul foarte emoționant și nimeni nu va vedea că ochii-ți sunt înlăcrimați.

3. Gândește programul nunții tale

Focusează-te pe programul nunții și încearcă să te debarasezi de ce înseamnă emoție în jurul tău. Încearcă să te păstrezi rațional pe tot parcursul nunții și menține o atitudine destul de profi.

4. Comunicați înainte

Dacă amândoi sunteți emotivi, este bine să aveți o discuție înainte. Dacă alegeți să vă purtați ceva mai rece sau distant, este bine ca amândoi să înțelegeți de ce faceți asta și este indicat ca acesta să fie micul vostru proiect împreună.

Amândoi veți știi că fiecare stă să explodeze de bucurie și lacrimi, dar imaginea exterioară este cât de poate de detașată și aparent impenetrabilă. Doar voi știți care este adevărul.

Fotografie realizată de Silviu Popovici

5. Acceptarea situațiilor neplăcute

Dacă emoțiile de bucurie am convenit cum să le stăpânim, ce ne facem atunci când suntem puși în fața situațiilor neplăcute? Ca să ne putem ascunde aceste emoții, psihologii ne sfătuiesc să nu ne setăm țeluri prea mărețe. În cazul nunții, trebuie să te aștepți că astfel de situații ar putea apărea. Este total greșit să crezi că totul se va derula perfect.

***

Însă povestea cea mai frumoasă va fi la final când după ce veți privi înapoi la ziua nuntii, veți simți că oricâte situații mai puțin plăcute ați avut, tot ceea ce ați simțit a fost perfect. Abia în suflet se va simți perfecțiunea la care ați sperat.

Fotografie de copertă realizată de Andrei Via