Te-ai gândit din timp ce mesaj vei scrie pe invitatie? Ce design va avea?

Se apropie cel mai frumos eveniment din viața voastră, chiar dacă mai aveți ceva timp până atunci. E ca și cum ar fi mâine. Emoțiile sunt imense, vă sclipește iubirea în ochi și mai că ați sări în sus de bucurie. Rochia trebuie să fie albă, costumul pus la punct; niciun kilogram în plus, niciunul în minus, iar mâncarea este deja aleasă. Știți cine vă face poze, știți ce vreți de la filmulețul de nuntă, ați ales până și o tematică. Dar… la invitații s-a gândit cineva?

Credea cineva că o bucată de carton aparent nesemnificativă poate da atâtea bătăi de cap? Eu consider că trebuie să nu ne mai gândim la aceste detalii cu teamă, căci un moment de neuitat se construiește din aceste detalii care contează foarte mult.

Invitațiile de nuntă spun un mesaj foarte important despre voi. De la formatul ales, până la textul din invitații.

Ce trebuie să nu lipsească de pe orice invitatie de nuntă

1. Numele nașilor

Având în vedere că de acum înainte nașii sunt părinții voștri spirituali, aceștia nu trebuie să lipsească de pe invitațiile voastre de nuntă. Cred că este de la sine înțeles acest aspect, dar nu strică niciodată să vă reamintim.

2. Numele părinților voștri

Părinții voștri înseamnă totul pentru voi, așa că trebuie să aibă și ei un loc pe invitația voastră. Până la urmă ei sunt cei care v-au fost alături toată viața și care, de acum înainte, vor trăi emoții și bucurii pentru voi doi.

3. Data nunții și locația

Este foarte important să treci data nunții, dar și locația cu exactitate pentru ca invitații să știe unde trebuie să ajungă. De multe ori este indicat să dai un search pe internet pentru a te asigura că adresa este aceeași cu ceea ce găsești pe Waze sau Google Maps. Unele locații păstrează aceleași nume, dar schimbă adresa, iar aplicațiile GPS nu se actualizează la timp.

De asemenea, același lucru trebuie făcut și pentru locația cununiei religioase, dar și pentru locația cununiei civile, dacă încă nu ați făcut-o.

4. Numărul de telefon

Un număr de telefon este necesar pe o invitatie de nuntă pentru ca oamenii să poată intra în contact cu voi dacă își doresc mai multe informații decât le-ați oferit în invitatie. De asemenea, cu ajutorul numărului de telefon îți pot confirma din timp dacă sunt disponibil în ziua ta cea mare sau nu. Acest lucru te va ajuta să te organizezi și mai bine și să pui la punct cheltuielile pe care trebuie să le faci.

5. Dress code

Dacă ai ales o nuntă cu tematică și vrei ca ziua nunții voastre să fie de poveste, dacă nu ești adepta sau adeptul nunților în alb și rochii sofisticate sau pur și simplu nu te încântă cu nimic o nuntă tradițională, poți specifica pe invitație care este dress code-ul nunții voastre. Eu am văzut nunți de rockeri, nunți de motocliști care cereau clar bocanci și lanțuri și chiar și nunți la care erai invitat în tricou și pantaloni trei sferturi pentru că distracția conta mai mult decât hainele.

***

Dacă ai și tu câteva idei de informații care trebuie să se regăsească pe invitatie, ai putea să ne lași un comentariu.

Ne place să credem că funcționăm ca o comunitate și schimbăm sfaturi și opinii ca ziua nunții să fie cât mai specială și, dacă se poate, să atingă perfecțiunea.

Fotografie de copertă realizată de Robert Dumitru