Orice mireasă vrea să arate cea mai bună versiune a sa în ziua nunții, iar voalul rochiei de mireasa este un accesoriu care trebuie să arate perfect.

Astfel, fiecare detaliu este pus la punct cu măiestrie. Alegem cel mai bun salon, cele mai bune idei care să ne pună în valoare trăsăturile. Rochia este perfectă, ne-am pregătit tenul îndelung până în această zi și chiar dacă suntem femei și suntem atente la cum arătăm zilnic, de data aceasta facem mai mult decât facem de obicei.

De ce? Pentru că este o singură zi: cea mai frumoasă și luminoasă zi din viața noastră. Iar acest lucru, pentru o mireasă, adică pentru tine, este echivalent cu perfecțiunea.

În acest articol vom vorbi despre cum vom purta voalul în funcție de coafura pe care o avem.

9 idei referitoare la voalul rochiei de mireasa bune de pus în practică

1. Voalul simplu și lung

Bretonul este o problemă pentru unele mirese și se gândesc din timp să-și lase părul să crească și să apeleze la o schimbare de look. Venim în ajutorul vostru și vă spunem că nu sunteți nevoite să faceți acest lucru pentru că există variante de purtare a voalului chiar și pentru cele care au breton. Fie el drept sau într-o parte.

Pentru breton poți apela la un voal simplu și lung. Voalul fiind foarte lung, va lăsa impresia că părul tău are o lungime considerabilă, iar bretonul va fi un element vizual de efect.

Fotografie realizată de Buboi Popa Rareș

2. Voalul updo

Voalul updo este folosit de cele mai multe ori atunci când vrei să-ți faci un coc cât mai sus.

Voalul se poartă peste coc și de cele mai multe ori are un tiv lat, brodat care cade pe frunte. Acest voal îți va oferi un look modern și în același timp de poveste.

3. Voalul prins sub coc sau în coc

Voalul de tipul acesta se poartă adesea cu coc. Este una dintre variantele clasice de voal și este una dintre variantele pe care miresele le adoră. De ce? Pentru că starea de prințesă ce este dată de voalul prins sub coc sau chiar în coc este minunată.

Ai grijă ca salonul la care mergi să prindă voalul foarte bine ca acesta să nu se piardă pe drum.

Fotografie realizată de Flavius Partan

4. Voaleta și părul scurt

Cea mai mare problemă a mireselor cu părul scurt este voalul. Și nu trebuie să ne întrebăm de ce pentru că este cât se poate de clar. Dar noi suntem aici ca să vă oferim și soluția, nu doar să subliniem problema.

Așadar, ce este de făcut? Un bob sau cunoscuta pixie merge de minune cu un voal tip voaletă. Voaleta este acel voal scurt care acoperă o parte din față și se prinde în păr foarte ușor, nefiind nevoită să porți extensii. Poartă părul așa cum îți place pentru că există variante de voal pentru toate tipurile de coafuri.

5. Voalul capă și părul prins

Voalul capă nu sună atât de cunoscut pentru multe dintre mirese și asta pentru că este ceva care se apropie de zona noului. Voalul capă nu se poartă pe cap, ci face parte, de fapt, din rochia de mireasă.

Cele mai bune coafuri pentru voalul capă sunt cele în care părul tău este prins. Având în vedere că voalul capă se mixează vizual cu rochia, dacă ai avea părul desprins, voalul nu ar mai atrage atenția. Prin urmare, alege o coafură în care tot părul tău este prins.

Voalul capă funcționează foarte bine și cu părul scurt, dar deși ar putea fi o variantă foarte bună, vă recomandăm, așa cum spuneam mai sus, voaleta pentru părul scurt.

6. Buclele și voalul încrețit

În mod normal, nu ne-am gândi să „asortăm” buclele cu un voal încrețit sau voluminos pentru că avem impresia că arătăm încărcate. Nimic mai eronat. Dacă am purta un voal simplu la o coafură cu bucle, riscăm ca voalul să nu mai fie piesa principală din imaginea noastră, prin urmare buclele cer un voal care să iasă în evidență.

Fotografie realizată de Antonio Socea

7. Voalul tip perdea și părul lung, lăsat pe spate

Chiar dacă denumirea acestui voal nu este atât de fericită, miresele care aleg această variantă sunt nespus de încântate. Voalul tip perdea se poate purta cu orice fel de coafură ai alege, dar vizual vei capta atenția dacă părul tău este lăsat lung, pe spate.

Acesta pornește din vârful capului, se unduie delicat după forma feței și a umerilor și cade într-o ploaie de finețe. Voalul tip perdea stă așezat și pe față, este acel tip de voal care va fi ridicat de mire atunci când va trebui să sărute mireasa.

Această atingere de mister vi se pare fermecătoare? Și nouă, mai ales că miresele care poartă acest val se pot juca cu el și la ședința foto. Voalul tip perdea poate aduce detalii frumoase în fotografie, iar albumul vostru foto va fi cu mult mai încântător.

8. Diadema

Diadema este și ea tot mai căutată de mirese. Vei vedea diademă pe părul prins în coc sau părul cu aspect natural, buclat, ce pare că nu a fost aranjat la coafor. Acest tip de coafură fresh și naturală intră din ce în ce mai mult în atenția viitoarelor mirese pentru că le oferă libertatea de a se simți în largul lor.

Diadema este finuță, cu câteva pietricele ca să poată ieși în evidență, dar să nu fie foarte stridentă.

Fotografie realizată de Claudiu Murărașu

9. Fluturii albi

Fluturii nu sunt un voal, dar sunt un accesoriu pe care tot mai multe mirese aleg să-l poarte. Pentru că suntem în 2021 și pentru că femeile oscilează între voal și mici detalii care să înfrumusețeze părul, tendința este de a purta fluturi albi care semnifică fericirea și puritatea.

Fluturii albi merg de minune cu o coafură tip coc sau un păr prins.

***

Acum că am lămurit cum poți purta voalul rochiei de mireasa, ce fel de coafură ai nevoie pentru el sau cu ce accesorii îl poți înlocui, trebuie să-ți amintesc că orice ai alege, fie voal tip perdea, voaletă sau diademă, tradiția românească spune că acesta poate fi cumpărat de nași.

Dar tradițiile nu se mai respectă în totalitate, așa că poți vorbi cu nașii, iar în cazul în care vezi prima voalul care te face fericită, intră în magazin și cumpără-l singură, fără să mai stai pe gânduri. Vrei să fii frumoasă și veselă la nunta voastră! Iar asta este tot ce contează! Casă de piatră!

Fotografie de copertă realizată de Mihai Zaharia