Dacă într-un articol anterior vorbeam despre cum să alegi meniul, de data aceasta vă vom prezenta câteva idei de meniu vegetarian la nunta.

Evenimentul se apropie, inimile voastre sunt pline de emoții și abia așteptați să fiți puși în fața zilei cu pricina. Dincolo de toate aceste lucruri ce țin de sentimente și trăiri stau părțile care ne aduc cu picioarele pe pământ: meniul nunții.

Așa cum oamenii evoluează și gusturile de schimbă. Citim mai mult, ne informăm și ajungem la concluzia că putem adopta diverse stiluri de viață. Dietele nu mai sunt o soluție de multă vreme pentru că știm foarte bine că funcționează pe termen scurt. În schimb, din ce în ce mai mulți ne îndreptăm către stilul de viață vegan sau vegetarian.

Este puțin probabil ca toți invitații să fie vegetarieni, așa că trebuie să aflați exact cine are aceste preferințe sau puteți opta pentru variante care să înlocuiască anumite mâncăruri tradiționale.

5 propuneri pentru meniu vegetarian la nunta

1. Aperitivul

Aperitivul este nelipsit de la nuntă. Dacă ne-am obișnuit până acum să avem chifteluțe, salam și ruladă de pui în farfurie, vegetarienii își doresc să vadă și să simtă altceva atunci când gustă.

Optează pentru guacamole, pastă de avocado pe rondele de pâine de porumb sau bruschete. Lângă vei pune legume la grătar, ciuperci cu roșii sau ciuperci simple sau chiar tarte cu busuioc.

De asemenea, pe farfuria de aperitiv poți pune și un aranjament delicat din fructe. Ajută atât la aspect, cât și la gust.

2. Felul doi sau gustarea caldă

Felul doi sau gustarea caldă pentru vegetarieni poate însemna lasagna cu legume sau frigărui de legume stropite cu puțin usturoi și un praf de busuioc.

Combinațiile sunt atât de variate încât dacă pui o simplă întrebare bucătarului, acesta va ști cu exactitate ce să le ofere vegetarienilor ca și gustare caldă.

3. Cu ce înlocuim friptura?

Aceasta ar putea să fie o provocare în primă instanță, însă nu trebuie să vă temeți. Nu uitați că meniurile pentru vegetarieni se pregătesc adesea în prezența unui bucătar care se pricepe foarte bine în această zonă.

Totuși, dacă vrei să vii tu cu câteva idei, de ce să nu treci pe listă preparatele din soia? Și dacă vrei să fii sigură că nu dai greș nici cu asta, pregătește o simplă salată cu piure sau cașcaval pane combinat de asemenea cu o salată.

4. Sarmalele… în trend pentru vegetarieni?

Desigur. 🙂 Sarmalele de post ar fi o idee minunată. Dacă nu vrei să le servești sarmale de post, încearcă niște rulouri cu legume cu ceva garnitură fericită și prietenoasă.

5. Desertul oare cum să fie?

Desertul pentru vegetarieni este cea mai simplă parte a meniului de nuntă pregătit special pentru aceștia.

Un platou cu fructe este tot ce ai nevoie. De asemenea, torturi sau prăjituri raw-vegan sunt o altă alegere sănătoasă pe care invitații tăi vegetarieni o vor adora.

***

Dacă cele cinci idei ale noastre pentru meniu vegetarian la nunta nu ți se par de ajuns, am să-ți mai dau câteva sugestii: chiftele cu cartofi și ciuperci – o altă idee numai pentru gustarea caldă. O farfurie fericită pentru vegetarieni ar mai putea fi și cea în care tronează, învăluită într-un aspect delicios, o musaca de cartofi cu linte.

Și pentru că una dintre prietenele mele este vegetariană, aceasta mi-a mai recomandat și cartofi dulci cu nuci. Desigur, ideea aceasta pentru o nuntă pare mai puțin întâlnită, dar pentru ea a mers de minune.

Aperitivul se poate povesti în culori și arome de legume și tofu îmbrățișate de felii delicioase de bacon compus din vinete, cocos sau ciuperci.

Îți dorim casă de piatră și distracție nemăsurată! În fond, nimeni nu vine la nuntă cu scopul de a mânca.