Una dintre cele mai intens rezervate zile ale săptămânii pentru nunți este ziua de sâmbătă, pentru că oferă atât gazdelor, cât și invitaților, răgazul de a se pregăti mai bine înaintea evenimentului, dar și de a se odihni în ziua următoare. Deci Cum să planifici o nuntă vineri sau duminică?

Totuși, perioada pandemiei a generat foarte multe amânări ale acestor evenimente, motiv pentru care anii 2022 și 2023 au reprezentat perioade de vârf pentru organizarea nunților. De aici a apărut și trendul organizării nunților în zilele lucrătoare sau chiar și duminica, pentru că locațiile de nuntă nu au mai avut suficiente date libere pentru a onora toate cererile. 

Astfel, mulți dintre viitorii miri au acceptat să-și programeze o nuntă vineri sau duminică, fie din lipsa altor variante, fie pentru că au putut să se bucure de anumite beneficii, pe care le vom aborda în cele ce urmează. 

Iată, așadar, cum să planifici o nuntă vineri sau duminică și care sunt aspectele pozitive de care te-ai putea bucura într-o astfel de situație. 

Avantajele pentru nuntă vineri sau duminică 

Cei care aleg să seteze data nunții în astfel de zile pot să profite de o serie de beneficii precum prețul mai mic, deoarece multe dintre locații vor putea oferi reduceri considerabile pentru cei care nu vor neapărat să-și facă nunta în zilele de sâmbătă. 

Apare și elementul de „atipic”, pe care-l vei putea exploata la maximum, astfel încât petrecerea ta de nuntă să se poată distinge prin unicitate, dacă tot ai programat-o într-o zi mai puțin așteptată. 

În cazul în care alegi nuntă vineri, vei avea la îndemână tot weekendul pentru a te relaxa după fericitul, dar și solicitantul eveniment. Dacă vei opta pentru ziua de duminică, vei avea la îndemână zilele de vineri și de sâmbătă pentru a te putea pregăti mai bine, fără niciun fel de grabă. 

Stabilirea bugetului de nuntă 

Printre primii pași pe care va trebui să-i urmezi atunci când pui la cale organizarea pentru o nuntă vineri sau duminică se numără stabilirea bugetului alocat pentru acest eveniment, care trebuie discutată cu partenerul. Fiind vorba despre o nuntă într-o zi cu cerere mai scăzută, este limpede că și bugetul (mai ales cel legat de închirierea spațiului în care va avea loc petrecerea) va fi unul mai scăzut. 

Pe lângă aceste costuri, va trebui să iei în calcul toate celelalte detalii precum ținutele, meniul de nuntă, decorul, tortul, entertainment-ul, echipa foto, elementele de papetărie și alte detalii opționale precum candy bar, lemonade bar, cabina foto, etc. 

Sigur, această listă va putea fi definitivată în momentul în care ai la îndemână o listă actualizată a invitaților. 

Alcătuirea unei liste provizorii de invitați pentru nuntă vineri sau duminică

Pentru stabilirea locației, dar și pentru a da o formă tuturor elementelor de mai sus, vei avea nevoie de o listă cât de cât închegată a celor prezenți la eveniment. 

În momentul în care vei ști care este numărul relativ al persoanelor care vă vor fi alături în ziua cea mare, pentru o nuntă vineri sau duminică, veți fi siguri că locația voastră preferată poate fi potrivită, care vor fi costurile estimative ale meniului de nuntă și așa mai departe. Discută cu partenerul, cu familia și cu cei apropiați și încercați să schițați împreună lista provizorie a invitaților. 

Va fi o nuntă în format restrâns? Va fi un eveniment de amploare? Dacă nuntă ta are loc vineri, există șansa ca unii dintre cei invitați să întârzie sau să nu poată veni din pricina jobului? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care trebuie să ai un răspuns până alegi locația de petrecere. 

Rezervarea locului în care va avea loc evenimentul

Am trecut la următorul pas, ceea ce înseamnă că trebuie să știi, până vei decide să rezervi locația de petrecere, cam câți participanți vei avea la nuntă vineri sau duminică.

Nu va fi foarte greu să găsești un loc pe placul tău cu disponibilitate pentru zilele de vineri sau de duminică, întrucât cea mai mare cerere în materie de organizare de nunți rămâne totuși pentru zilele de sâmbătă. 

Te sfătuim să vezi mai multe locații, să ceri mai multe oferte și să o alegi într-un final pe cea care corespunde cel mai bine cerințelor tale. Nu uita să ceri reprezentanților locației toate detaliile de care ai nevoie. Există o oră limită la care petrecerea trebuie să se termine? Există restricții cu privire la zgomot/muzică, există surse de alimentare curent acolo unde ai nevoie (pentru band, DJ, luminițe în curte sau alte detalii de acest fel) sau alte informații pe care simți nevoia să le cunoști din timp. 

Semnează întotdeauna un contract și citește cu atenție toate datele trecute în act.

Alegerea unor furnizori cu recomandări pentru nuntă vineri sau duminică

În caz de nuntă vineri sau duminică, te vei putea bucura de ceva mai multă disponibilitate și în ceea ce privește furnizorii de nuntă, deoarece și în acest caz, majoritatea au deja rezervări pentru zilele de sâmbătă. 

Totuși, asta nu înseamnă că nu trebuie să faci alegeri bazate pe un research riguros și pe recomandările pe care acești furnizori le oferă. Uită-te cu atenție pe portofoliile acestora sau studiază galeriile foto de pe site-uri sau de pe conturile din social media. 

Semnează contract în fiecare dintre cazuri și pune toate întrebările esențiale înainte să iei o decizie. 

Nu uita nici de târgurile de nunți, pentru că aceste evenimente pot fi adevărate oportunități pentru a întâlni furnizori buni și pentru a te bucura de pachete avantajoase. 

Idei ingenioase și alte ponturi pentru organizarea nunții vineri sau duminică 

Dacă tot ai ales nuntă vineri sau duminică, de ce nu ai face și întreaga petrecere să fie unică? 

  • Întâi de toate, cel mai important este ca toate alegerile pe care le faci să fie în primul rând pe placul tău și al partenerului și mai apoi în trend. 
  • Poți opta pentru o altfel de locație (o cafenea cu terasă, o berărie, un hambar, o livadă cu pomi fructiferi, etc).
  • Poți alege un altfel de meniu (food trucks cu mâncare, meniu în stil barbeque, meniu cu tematică, plus alte elemente extra precum donut corner, ice cream corner, lemonade bar, pizza corner), practic, orice îți trece prin minte și orice vă reprezintă pentru o nuntă vineri sau duminică.