Vara este anotimpul cel mai îndrăgit atunci când vine vorba de organizarea nunților, pentru că oferă o multitudine de aspecte pozitive: vreme bună, ziua mai lungă, flori de toate felurile, posibilitatea de a organiza evenimentul afară și multe altele. Cu toate acestea, temperaturile ridicate pot crea diferite probleme, printre care se numără și cele legate de machiaj pentru mirese.

Dacă urmează să ai nunta pe timp de vară și vrei să știi care sunt cele mai interesante și utile trucuri de care poți ține cont în privința machiajului pentru ziua cea mare, găsești în acest articol o serie de detalii care îți pot fi utile: 

Machiaj pentru mirese. Acordă îngrijire tenului tău cu mult timp înainte de nuntă 

Vom începe cu unul dintre cele mai importante sfaturi de machiaj pentru mirese, acela de a nu abandona rutina ta zilnică de îngrijire sau acela de a adopta o astfel de rutină. Orice tip de machiaj va fi unul mult mai reușit pe un ten sănătos și îngrijit. 

Chiar dacă nu ești obișnuită să folosești multe produse pentru îngrijirea și întreținerea tenului, încearcă să respecți măcar doi pași zilnic: curățarea (cu o apă micelară sau cu alt produs de calitate) și hidratarea (la fel, cu un produs premium). 

Alege un make-up artist cu experiență sau asigură-te că știi să-ți faci machiajul singură așa cum te aștepți 

Urmează să-ți faci machiajul de nuntă singură sau să apelezi la ajutorul unui makeup artist? Dacă simți că nu stăpânești suficient de bine arta unui machiaj pentru mirese astfel încât să obții rezultatul pe care îl dorești, ar fi indicat să lași un expert să se ocupe de această parte, pentru că vorbim despre una dintre cele mai importante zile din viața ta. 

În cazul în care alegi să te îndrepți către un makeup artist, asigură-te că optezi pentru cineva cu multă experiență, cu recomandări și cu un portofoliu relevant. 

Machiaj pentru mirese. Evită să încerci produse cosmetice noi, să faci peeling-uri sau diferite tratamente invazive înaintea nunții 

Dacă știi că ai diferite alergii la anumite produse cosmetice sau că tenul tău nu reacționează mereu bine la unele dintre produsele pe care le încerci, evită să folosești creme noi în imediata apropiere a nunții. Păstrează-ți rutina veche de îngrijire a pielii. 

De asemenea, evită tratamentele invazive, procedurile cosmetice care implică tatuaje permanente (tatuarea sprâncenelor, tatuarea buzelor, etc) înaintea nunții, pentru că rezultatul este mai greu de corectat într-un timp scurt, în cazul în care nu este pe placul tău.

Programează din timp ședințe de probă pentru machiaj și coafură

Optează, orice ar fi, pentru o probă de machiaj pentru mirese și una de hairstyle înaintea zilei de nuntă. Aceste probe îți vor oferi ocazia de a vedea dacă machiajul respectiv ți se potrivește, dacă rezonezi cu stilul persoanelor pe care le-ai ales să se ocupe de aceste aspecte, etc. 

Îți vor oferi totodată ocazia de a corecta mici detalii care poate nu au ieșit perfecte din prima, de a comunica tot ce simți că este necesar să schimbi sau, din contra, îți vor oferi liniștea de care ai nevoie până în ziua cea mare. 

Machiaj pentru mirese. Ține cont de nuanța tenului tău 

Proba de machiaj pentru mirese o vei face pe un ten bronzat sau nebronzat? Ai în plan să te bronzezi până la nuntă sau vrei să-ți păstrezi tenul în aceeași nuanță? Acestea pot fi doar două dintre întrebările la care ar trebui să ai răspuns până în ziua probei de machiaj. 

De ce? Pentru că un machiaj pe ten bronzat poate fi cu totul diferit față de un machiaj pe un ten care nu a fost expus la soare. 

Hidratează-te așa cum se cuvine

Un pas extrem de important pentru reușita machiajului în ziua nunții este hidratarea corectă. Consumă în fiecare zi minimum 2 litri de apă, încearcă să limitezi consumul de alcool, tutun, cafea și nu uita că nopțile nedormite se pot citi pe fața ta, chiar și în ziua nunții. 

Așadar, încearcă să fii mai generoasă cu orele de somn, măcar în ultimele două săptămâni până la nuntă. 

Machiaj pentru mirese. Folosește un primer cu efect matifiant

Primer-ul cu efect matifiant se folosește după aplicarea cremei hidratante și înaintea fondului de ten. Acesta va combate acea strălucire nedorită, dată de transpirația în exces, de efectul uleios al tenului. Practic, primerul va funcționa precum o barieră între piele și fond de ten. De pus pe lista de machiaj pentru mirese.

Optează pentru un machiaj clasic și nu alege varianta unui machiaj foarte încărcat, pe care nu l-ai mai purtat niciodată

Dacă nu ești obișnuită să porți machiaj în viața de zi cu zi, este posibil ca un machiaj mult prea încărcat să ți se pară șocant în ziua nunții. Sigur, de aceea este mai mult decât recomandată și proba, însă, în linii generale, este recomandat ca în timpul verii să te limitezi la un machiaj în stil clasic, cât mai puțin încărcat, mai ales dacă temperaturile se anunță a fi ridicate. 

Cei mai mulți dintre experții în makeup sunt de părere că machiajul miresei trebuie să fie unul atemporal. 

Genele false. Pro sau contra

Cele mai noi trenduri se axează pe cât mai multă naturalețe în ziua nunții. Totuși, o pereche de gene false pot oferi un efect wow, dacă sunt alese așa cum trebuie. 

Poți opta pentru gene false de lungime medie, care să ofere un volum natural, iar dacă genele montate pe benzi te sperie sau îți par mai puțin confortabile, poți opta pentru cele fir cu fir sau pentru cele care se montează în smocuri mici. 

Alege produse de machiaj pentru mirese waterproof 

Produsele rezistente la umezeală/apă/transpirație sunt esențiale pe timp de vară, când temperaturile sunt ridicate. Alege să foloseșți rimel waterproof, dar și ruj sau creion dermatograf de acest tip. Sunt excelente pentru machiaj pentru mirese. Astfel, te vei asigura că machiajul tău rămâne la locul său un timp îndelungat. 

Alte tips and tricks pentru machiaj pentru mirese pe timp de vară:

  • Nu uita că decolteul trebuie să fie în aceleași nuanțe cu tenul.
  • Spray-ul de fixare a machiajului este un alt ”must”, cu atât mai mult în cazul nunților desfășurate în timpul verii. 
  • Folosește fond de ten fără protecție solară. Fondurile de ten cu SPF ridicat conțin de multe ori anumite substanțe precum oxidul de zinc, care pot provoca acel efect de flash în fotografii. 
  • Folosește bronzer pentru un efect extra de strălucire. Îl poți aplica pe punctele înalte ale feței, acolo unde soarele va lumina mai tare: pe pomeți, pe bărbie, pe nas și pe frunte.
  • Ia cu tine trusa cu produse pentru mici retușuri. Aceasta poate fi esențială atunci când vine vorba de împrospătarea machiajului. De pus pe lista de machiaj pentru mirese.