Ce contează cel mai mult la o nuntă? Distracția. De aceea îți vom povesti în articol cum sa alegi formatia pentru nunta ta.

Nu contează dacă ai rochia albă sau crem sau poate că ți s-a pus pata pe o rochie într-o culoare mai neobișnuită pentru o nuntă. Nu contează unde o faci, dacă plouă sau nu, dacă ți-au ieșit sau nu în cale femei cu găleți pline sau goale. Contează ca atunci când pui piciorul pe ringul de dans, să te distrezi astfel încât să ții minte toată viața. Și cam asta-și doresc și invitații tăi.

Așadar, pentru o distracție de neuitat, ai nevoie și de muzică pe măsură. Și dacă deja ai stabilit că ai nevoie și de o formație la evenimentul tău (alături de un dj sau nu), hai să vedem împreună cum faci alegerea potrivită.

Fotografie realizată de Adrian Moscaliuc

Cum sa alegi formatia pentru nunta – sfaturi utile

1. Verifică recenziile

În primul rând, fii atentă la recenzii. Aceste mici mari detalii. Desigur, recenziile se împart și ele în funcție de gusturi astfel că în cazul unei formații bune s-ar putea să găsești recenzii care să nu fie în întregime pozitive pentru că respectivilor nu le-a plăcut genul de muzică oferit de formație.

Dacă totuși ai găsit o formație cu un număr mare de recenzii bune, ar fi cazul să întrebi și mirii, dacă se poate. De ce? Ai putea găsi oameni care sunt pe aceeași lungime de undă cu voi doi și le-ați putea asculta argumentele. Dacă 90% dintre ele sunt și ale voastre, atunci nu trebuie să vă mai chinuiți prea mult.

2. Încearcă să-i ascuți live înainte de a face alegerea

Dar oricâte review-uri, recenzii sau cum vreți să le numiți am primi, parcă nu se compară nimic cu ceea ce poate aprecia creierul nostru.

Prin urmare, îți dorești să simți o fărâmă din formația respectivă. Vrei să-i asculți ca să știi dacă se vor potrivi cu nunta voastră. Cum faci asta? Iei legătura cu formația, întrebi care este următorul eveniment, îi întrebi dacă nu cumva cântă și-n pub-uri și tot ce poți face este să plătești un bilet ca să-i asculți și să-ți dai seama dacă ei sunt aleșii pentru nunta ta.

Fotografie realizată de Casian Podărelu

3. Fă-ți o listă scurtă cu formații preferate 

Te sfătuim să alegi un număr de maxim cinci formații pe care să le sortezi. Asta te va ajuta să-ți dai seama ce se potrivește mai bine cu tine. O singură opțiune nu te ajută foarte mult, ci te face să-ți pierzi mai mult timp decât crezi.

Dacă alegi dintre mai multe formații de nuntă, poți sta liniștită și nu vei intra în panică pe ultima sută de metri. Cine își dorește o mireasă nervoasă?

4. Întrebări pe care să le pui formației înainte de a semna contractul

Odată ce ai ales formația câștigătoare te sfătuim să discutați despre playlist sau repertoriu. Ce anume se va cânta la nuntă? Puteți insera dinainte melodii pe care le îndrăgiți? Pot cânta și pentru dansul mirilor? Cât costă un cântec pentru dansul mirilor și pentru dansul mireasă-tată sau mire-mamă?

Acestea sunt întrebări la care toți mirii se gândesc, dar cumva le este teamă să întrebe pentru că poate formația de nuntă se va supăra. Nici vorbă! Până la urmă a cui este nunta și cine trebuie să se distreze? Voi! Așa că toate întrebările sunt sănătoase dacă vă doriți ca evenimentul să curgă așa cum ați visat.

O altă întrebare pe care i-o poți adresa formației este despre contract. Cum se va face plata, care vor fi pauzele și care este timpul efectiv de cântat? Au nevoie de instalare specială? Au nevoie de lumini sau acestea sunt detalii pe care le vor discuta ei cu localul? Și cea mai importantă întrebare este dacă au cunoscut până acum localul. Este puțin probabil ca o formație de nuntă să nu cunoască localurile dintr-o anumită zonă, dar este important să discutați acest aspect.

Fotografie realizată de Adrian Fluture

***

Bonus: atunci când mi-am ales eu formația pentru nuntă am mers pe „îi vreau pe ei!” Eram la o nuntă cu prietenul meu. El filma, eu făceam poze. Am ascultat un band destul de interesant și ce m-a cucerit total a fost viorista, dar și întreaga atmosferă pe care o oferea band-ul. Cum eu sunt un om care se topește când aude o vioară bine mânuită, am urmărit-o pe fată toată noaptea. Urechea mea era încântată de cum completa respectiva muzica band-ului. Așa că la final i-am zis prietenului meu că ei vor cânta la nunta noastră. Pentru că suntem pe aceeași lungime de undă, el a fost de acord imediat. Așadar, s-ar putea ca formația pentru nunta ta să fie acolo la o simplă nuntă la care mergi. Să-ți placă atât de mult încât să nu vrei să mai cauți și să mai cunoști și alți oameni.

Cel mai important aspect este starea și emoția pe care o oferă band-ul. Dacă te îmbie la distracție nu există monotonie în vocile și instrumentele lor, cred că ai făcut alegerea perfectă!

Fotografie de copertă realizată de Ștefan Droașcă