Căutarea unei locatii de nunta este, de cele mai multe ori, primul pas în organizarea unei petreceri de vis.

După stabilirea datei în care va avea loc nunta, cea mai importantă decizie este găsirea unui loc care sa găzduiască cel mai frumos eveniment din viața ta.

Gasești aici o colecție de recomandări dar și multe fotografii și videoclipuri de la locații care surprind exact detaliile care te interesează.

Iată câteva criterii de care ar trebui să ții cont pentru găsirea unei locatii de nunta perfecte:

Locație

Dacă ai în minte o locație exactă în care vrei să se desfășoare nunta, interesează-te din timp de programările pe care le au. Cu cât începi căutările mai devreme, cu atât mai bine, mai ales dacă locuiești într-un oraș mic. Căutările pentru locație ar trebui să înceapă cu cel puțin un an înaintea desfășurării evenimentului.

Stilul nunții și decorul

Stilul nunții tale ar trebui să fie în acord cu locația. De exemplu, dacă îți dorești ceva tradițional, rustic nu ar trebui să optezi pentru o locație extravagantă. O nuntă la cort, în aer liber, este însă mult mai potrivită.

Mai mult, cortul îl poți decora cu lumini, aranjamente florale sau draperii. Îl poți amplasa chiar și în mijlocul unei păduri, la poalele unui munte, pe un câmp sau oriunde altundeva. Ai în acest fel libertate în alegerea temei.

Dacă optezi pentru un salon, este important să analizezi decorul, luminozitatea, pereții, ringul de dans, poziționarea meselor etc. De preferat ar fi ca restaurantul/salonul pe care îl alegi să aibă gradină sau curte. Acestea pot fi amenajate după bunul tău plac.

Dacă ai deja în minte cum vrei să arate nunta, acordă atenție detaliilor. Culorile existente, tipul meselor, iluminarea, tipul de pardoseală, amplasarea scenei sunt amănunte importante. Unele pot fi modificate, dar este important să ții cont și de ele.

Fotografie realizată de Cătălin ȘtefănescuLa Conac

Capacitatea locației

Încearcă să realizezi o listă provizorie de invitați deoarece te ajută să te orientezi mai ușor către alegerea unei locatii de nunta. O locație foarte mare cu un număr mic de invitați ți se va părea goală. Un amplasament mic, asociat cu un număr mare de invitați îi va face pe aceștia să nu se simtă deloc confortabil.

Așadar, dacă plănuiești o nuntă restransă nu are sens sa închiriezi o sală mult mai mare, chiar dacă ți se pare foarte frumoasă. E important să nu mergi nici pe ideea că dacă vor veni mai mulți invitați decât ai estimat, îi vei înghesui la mese. Oamenii trebuie să fie relaxați, nu să stea aproape de cineva pe care tocmai l-au cunoscut.

Accesul invitaților către locație

Oricât de deosebită ar fi o locație, daca este într-o zonă greu accesibilă și nu asiguri transportul până acolo, mulți invitați s-ar putea să nu vină.

Costul meniului

Costul meniului de nuntă este un detaliu foarte important. Înainte de a alege o locație ar trebui să discuți despre prețul meniului, dar și ce include acesta. Te interesează detalii cum ar fi numărul felurilor servite, băuturi alcoolice și nonalcoolice, dulciuri, decorarea locației, taxa pentru chelneri, etc.

locatii de nunta

Fotografie realizată de Ionuț DrăghiceanuLa Seratta

Mărimea ringului de dans

Ringul de dans este locul unde se desfășoară întreaga acțiune din seara nunții, așa că invitații trebuie să aibă loc să se desfășoare, altfel se va crea un disconfort general.

Anotimpul în care organizați nunta

Perioada în care are loc evenimentul este foarte importantă. Nunțile de toamnă târzie sau de iarnă sunt mai greu de organizat la cort. Dacă totuși optezi pentru asta, ai nevoie de sisteme de încălzire. De asemenea, vremea poate fi un alt factor surpriză. Din cauza ploilor sau ninsorilor, terenul poate fi distrus, așa că este indicat să alegi ținând cont și de acești factori.

Dacă nunta este organizată vara, e important să ai un sistem de aerisire. Într-o încăpere în care se află multe persoane cu siguranță se va face foarte cald și aerul va deveni de nerespirat, mai ales dacă în locația respectivă se mai și fumează.

O ultimă idee

Cel mai important în alegerea unei locatii de nunta este să nu excluzi din start locații care par inaccesibile din cauza distanței sau a altor complicații. Trebuie mai întâi să discuți cu oamenii responsabili și să vezi cît de flexibili sunt și cât de dispuși să facă compromisuri pentru a ajunge la un acord.

Fotografie de copertă realizată de youngcreative.info mediaPensiunea La Filuta