Concursul anual de fotografie și videografie de nuntă din România, ediția 2017

258

Fotografi-Cameramani lansează pe data de 25 octombrie concursul anual de fotografie și videografie de nuntă din România, ediția 2017.

Acesta este cel mai mare concurs ce se adresează fotografilor și videografilor de nuntă desfășurat pe teritoriul țării noastre și se află deja la cea de a cincea ediție. În cadrul concursului se pot înscrie orice fotograf sau videograf profesionist de nuntă, care își desfășoară activitatea pe teritoriul României.

Participanții se vor înscrie în concurs cu cele mai bune materiale ale acestora, realizate în perioada 2016-2017. Înscrierile în concurs sunt complet gratuite și se vor face foarte rapid, fiind disponibilă o platformă dedicată complet nouă pentru propunerea materialelor. Pentru a putea accesa platforma, aceștia trebuie să aibă un cont în cadrul catalogului online.

Perioada de desfășurare:

  • Înscrieri: 25 Octombrie – 12 Noiembrie;
  • Nominalizare: 13 Noiembrie – 26 Noiembrie;
  • Jurizare: 27 Noiembrie – 17 Decembrie;
  • Afișare rezultate: 20 Decembrie.

1. Înscrieri

Fotografii și videografii de nuntă din România înscriu în concurs cele mai bune materiale ale acestora, realizate în perioada 2016-2017.

2. Nominalizare

Cele mai bune materiale sunt selectate de către o comisie de nominalizare locală (foto și video).

3. Jurizare

Materialele nominalizate sunt notate de către un juriu internațional alcătuit din 18 jurați pentru foto, 8 jurați pentru video, din 11 țări și de pe 4 continente, asigurând astfel că acordarea premiilor se va face în mod obiectiv.

4. Afișarea rezultatelor

Sunt anunțați câștigătorii categoriilor de concurs, precum și Fotograful și Videograful anului.

Concursul conține un număr de 16 categorii pentru fotografii (miri, grup, detalii, cununie religioasă, pregătiri, boudoir, tatuaje, bunici, copii, petrecere, trash the dress, before wedding, botez, bebeluși, maternitate) și 7 categorii pentru videoclipuri (cel mai bun cameraman, cel mai bun editor, prewedding, highlights, botez, teaser, after wedding).

Fiecare participant poate propune un singur material pentru fiecare categorie.

În funcție de media notelor obținută în urma jurizării se va realiza clasamentul pentru fiecare categorie de concurs în parte.

O premieră față de edițiile anterioare o reprezintă faptul că materialele selectate în cadrul proiectului “Selecția Editorilor” ajung direct în faza de jurizare, dacă vor fi propuse de către autorii acestora.

Titlurile de “Fotograful anului” și „Videograful anului” vor fi acordate pe baza unui punctaj calculat în funcție de câte locuri 1, 2, 3, 4 sau 5 a câștigat participantul respectiv la toate categoriile. Pentru a putea vedea sistemul de calcul exact, puteți accesa regulamentul concursului pentru foto și pentru video.

Câștigătorii edițiilor anterioare sunt:

  • Fotografie: Sabina Mladin (2016), Alexandru Caranfil (2015), Jambor Photography (2014), Ciprian Biclineru (2013);
  • Videografie: Adrian Ungureanu (2016), Vasea Onel (2015), Dragoș Bădicu (2014), Mădălin Dumitru (2013).

Și asta nu e tot! 🙂

Pentru toți cei cărora le plac întâlnirile cu profesioniști din domeniu și schimburile de experiență, am pregătit o super tombolă pentru cele mai apreciate workshop-uri și evenimente dedicate fotografiei și videografiei de nuntă organizate în țară.

Partenerii care vor oferi aceste locuri pentru edițiile din 2018 ale workshop-urilor și evenimentelor, sunt:

Puteți afla mai multe detalii despre concurs, dar și despre catalogul Fotografi-Cameramani accesând link-urile de mai jos:

Detalii concurs foto Detalii concurs video Website Facebook

Fotografi-Cameramani este cel mai mare catalog de fotografi și videografi de nuntă din România, prezentând portofoliile a peste 2500 membri. Până în prezent, peste 37,000 de miri au contractat prin intermediul catalogului servicii foto / video oferite de către membrii site-ului.