Ținuta ta de nuntă poate avea un plus de armonie în cazul în care îți alegi accesorii de nuntă în funcție de anotimp, mai ales că fiecare perioadă din an vine cu propriile sale palete de culori, iar întreaga tematică a unei nunți poate fi structurată în funcție de acest aspect. 

Mai mult, un accesoriu bine ales îți poate da o stare de bine, de confort, de coeziune cu tema nunții tale, cu locul pe care l-ai ales pentru a celebra evenimentul. 

Accesoriile de nuntă alese în funcție de anotimp pot reflecta culorile perioadei respective, aducând un plus de frumusețe și un impact vizual deosebit, fie că vorbim despre tonurile discrete și vesele ale primăverii, despre tonurile calde ale verii, despre nuanțele aparte ale toamnei sau despre strălucirea și puritatea iernii. 

Mai jos ți-am pregătit o serie de idei care te pot inspira pentru accesorii de nuntă:

Accesorii de nuntă. Accesorii potrivite pentru nunțile de primăvară

Atunci când spunem primăvară, ne gândim automat la toate florile care apar pe piață în această perioadă (zambile, lalele, ghiocei, brândușe), la culorile lor pastelate – care pot fi sursă de inspirație pentru tot ce înseamnă accesorii de nuntă. 

Poți opta pentru o pereche de pantofi în nuanțe pastel sau pentru câteva inserții de flori realizate din tulle, în aceste culori, prinse pe rochie sau pe voal. 

Buchetul miresei are toate șansele să fie perfect luând în considerare varietatea de flori disponibile pe piață, iar bijuteriile pe care le porți pot fi alese în note asemănătoare, cu pietre naturale precum acvamarin, citrin, tanzanit, topaz, ametist sau altele. 

Coronițele realizate din flori de primăvară pot fi o altă idee, atâta vreme cât nunta ta are un profil mai relaxat. 

Mănușile croite din dantelă se află în tendințele nunților anului 2024, iar primăvara poate fi o perioadă potrivită pentru a le purta. Acestea au reapărut în trend odată cu lansarea serialului de succes Bridgerton, care face trimitere la epoca Regency. Pot fi un accesoriu ideal pentru miresele care poartă o rochie simplă. De pus pe lista de accesorii de nuntă.

Accesorii potrivite pentru nunțile de vară 

Dacă ai ales să-ți organizezi nunta în timpul celui mai cald dintre anotimpuri, este posibil ca una dintre ideile de mai jos să te ajute în alegerea accesoriilor.

În cazul în care nunta ta are o tematică elegantă, boemă, poți alege să porți o pălărie de soare și chiar și ochelari de soare cât te vei afla la exterior. Să nu uităm că și evantaiul poate fi avut în vedere. 

Coronița de flori rămâne, de asemenea, o sugestie bună, la fel cum bijuteriile în nuanțe mai stridente își pot găsi locul cu această ocazie. 

Sandalele vor fi cel mai simplu și comod de purtat în cazul unei nunți de vară și pot fi accesorizate cu diferite elemente florale sau cu motive în nuanțe electrizante. 

Dacă ai optat pentru voal, în timpul verii acest accesoriu trebuie să fie cât mai lejer, mai fin (un tulle ușor), pentru a crea un look aerisit și confortabil. 

În tendințele anului 2024 se încadrează și voalurile colorate, iar dacă vrei să ieși din tipare în cea mai specială zi din viața ta, îți poți îndrepta atenția și către un astfel de accesoriu vesel. De pus pe lista de accesorii de nuntă.

Accesorii de nuntă. Accesorii potrivite pentru nunțile de toamnă

Toamna îți oferă posibilitatea de a insera în ținuta ta mai multe tipuri de texturi și, dacă faci parte din rândul mireselor îndrăznețe, chiar și o serie de nuanțe specifice. 

Coronițele boeme realizate din frunze colorate, buchetele de mireasă cu multe tonuri de portocaliu, galben, pământiu, violet – toate se vor potrivi cu succes în cazul unei nunți programate în acest anotimp magic. 

Bijuteriile în tonuri mai calde sau făcute din flori/frunze presate în rășină epoxidică mai pot fi o idee pentru miresele care pășesc spre altar pe timp de toamnă. 

În plus, eșarfele sau alte accesorii croite din materiale mai prietenoase, ușor călduroase, moi la atingere, pot fi purtate la fel de bine în această perioadă. 

Și pentru că fundele sunt la mare căutare în acest an, în mod special cele destul de notabile ca și dimensiune, poți alege să-ți accesorizezi rochia cu o astfel de panglică de catifea sau de mătase, în talie, eventual tot într-o culoare tomnatică. De pus pe lista de accesorii de nuntă.

Accesorii potrivite pentru nunțile de iarnă 

Un bolero sau o haină de blană (veritabilă sau ecologică) poate fi tipul de accesoriu care merge luat în considerare în cazul unei nunți organizate în anotimpul rece. Oferă eleganță, rafinament și, în plus, este practic singura perioadă din an în care s-ar justifica să fie purtat, nu-i așa? 

Voalul miresei poate fi brodat cu diferite elemente de iarnă – fulgi de nea, mici inserții de cristale strălucitoare. 

Capele sunt la mare căutare în 2024, iar anotimpul rece poate fi momentul ideal în care să poți purta un astfel de accesoriu vestimentar. Efectul este unul dramatic, iar o capă poate fi o alternativă inspirată dacă preferi să nu porți voal. 

Nu rezonezi nici cu ideea unui voal, însă nici cu ideea unei cape? Atunci poți alege eșarfele fine realizate din tulle, eventual cu inserții brodate sau decorate cu perle. 

De asemenea, bijuteriile cu perle sau cu pietre albastre/albe pot fi purtate în cadrul nunților de iarnă. Glitter-ul folosit în machiaj își poate avea locul destul de bine tot în acest sezon, pentru că oferă un efect de basm fascinant. De pus pe lista de accesorii de nuntă.

Alte tips & tricks în alegerea de accesorii de nuntă:

  • nu uita că oricând poți folosi drept sursă de inspirație rețelele de socializare și platformele de fashion. Folosește hashtag-uri precum #weddingaccessories, #bridalheadpiece, #bridalhairaccessories, #bridaljewellery, #bridalaccesories, #weddingcrown și altele. 
  • ține mereu cont de stilul rochiei și de stilul evenimentului tău.
  • păstrează un echilibru între accesorii. Știm cu toții că uneori, ce este prea mult strică, iar această regulă se aplică și în cazul accesorizării unei ținute de mireasă. 
  • probează accesorii de nuntă și cu rochia înainte de a le purta la nuntă. S-ar putea ca în momentul în care vizualizezi întreaga ținută să vrei totuși să schimbi ceva sau, din contră, să rămâi încântată de alegerile făcute 🙂