Luna de miere este cea mai frumoasă vacanţă a unui cuplu de tineri proaspăt căsătoriți, însă după stresul planificării nunții, alegerea unei destinații perfecte poate fi o sarcină destul de dificilă.

Din acest articol poți afla cum poți avea o lună de miere memorabilă și fără riscuri și dacă încă nu te-ai decis unde să îți petreci această vacanță, încercăm să te ajutăm noi. ☺

10 locații populare pentru luna de miere

1. Maldive

Maldive are toate ingredientele necesare pentru o lună de miere perfectă.

Dacă dorești să scapi de agitația marilor orașe, alege acest arhipelag stat suveran în Oceanul Indian, care este una dintre cele mai căutate locații pentru luna de miere din întreaga lume.

Fie că dorești să stai pe o insulă în care poți face sporturi de apă sau vrei, pur si simplu, să te bucuri de relaxare în compania partenerului, Maldive le are pe toate. Un sejur aici îți va oferi amintiri de neuitat: excursii incredibile, scufundări pentru a admira frumusețea oceanului, înotul în apa cristalină, nisip alb strălucitor, lagune exotice și recife de corali intens colorate.

2. Zanzibar, Tanzania

Cu plajele dintre corali, plimbările pe sub arborii de mango, delfinii ce se joacă sub privirile tale, scufundări în preajma recifului, Zanzibar îți poate oferi o experiență romantică așa cum nu ai mai avut.

Fotografie realizată de Claudiu Negrea

3. Mauritius

Numit pe bună dreptate “Insula Paradisului”, Mauritius este, cu siguranță, una dintre cele mai romantice locuri în care să îți petreci luna de miere. De la relaxare, distracție și explorare a naturii, există o multime de opțiuni pentru această destinatie exotică.

Poți practica sporturi nautice, poți să te distrezi în cluburi și baruri și poți savura mâncarea delicioasă cu influențe chinezești, creole și franțuzești la restaurantele de pe insulă.

Luna de miere în Mauritius nu este completă fără a lua masa la lumina lumânărilor pe una dintre plajele albe: Grand Baie, Pereybere, Belle Mare si Blue Bay.

4. Mozambic

Plajele cu nisip fin, apele turcoaz, palmierii, arhitectura colonială, cultura plină de culoare și viața de noapte, toate acestea fac din Mozambic destinația unei călătorii cu adevărat speciale.

O lună de miere aici este ideală pentru toți cei care își doresc să experimenteze și să se relaxeze în același timp, Africa fiind diversă, colorată, relaxantă sau plină de aventuri, învăluită în lux și opulență sau plină de experiențe autentice.

Fotografie realizată de Gabriel Ilias

5. Masai Mara National Park- Kenya

Dacă îți dorești să îți petreci luna de miere în Africa, atunci trebuie să iei în considerare un sejur în Kenya, în parcul național Masai Mara. Arborii de acacia si dealurile verzi, turme de zebre lenevind și satele fermecătoare îți vor oferi o lună de miere de vis.

Cultura gastronomică este diversă, iar viață urbană energică, cu petreceri ce se sfârșesc în zori.

6. Insulele Canare/Tenerife

Insulele Canare din Spania sunt situate în largul coastei de nord-vest a Africii Continentale și dacă înainte aceste insule erau considerate izolate, în prezent sunt foarte populare în rândul celor care își doresc vacanțe exotice și romantice, dar și puțină aventură.

Insulele de aici sunt: Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, La Gomera și El Hierro, iar Tenerife este cea mai populară dintre ele.

Tenerife are stațiuni minunate și temperaturi calde pe tot parcursul anului, astfel te poți bucura de viața de noapte plină de culoare, poți face drumeții pe munte sau pur și simplu poți sta la plajă.

Dacă decizi să îți petreci luna de miere în această insulă, încearcă să vii aici în februarie-martie pentru a prinde extravagantul Carnaval Tenerife.

Fotografie realizată de Florin Ștefan

7. Thailanda

O lună de miere ideală ar trebui să îți permită să petreci mai multe săptămâni în Thailanda pentru a avea timp de o escapadă în Bangkok, o plimbare in Chiang Mai și Chiang Rai, dar și un sejur pe una dintre insulele tropicale.

Thailanda găzduiește mai multe insule tropicale populare, cum ar fi Insulele Phuket și Phi Phi, dar și Ko Samui. Astfel, vei avea oportunitatea să cunoști o regiune cosmopolită, cu mâncare și cultură fantastică, te vei relaxa pe plaje de vis și vei face plimbări prin jungle luxuriante.

8. Seychelles

Cu peste 115 insule tropicale superbe, Seychelles îți oferă golfuri virgine, plaje albe cu nisip curat, apă turcoaz, dar și locuri de cazare luxoase și rafinate și o junglă ce întruchipează perfect ideea de destinație tropicale. Aici poți admiră flora spectaculoasă și poți asculta zumzetul păsărilor exotice, fiind într-adevăr un colț de lume paradisiac.

9. Madagascar

Luna de miere în Madagascar poate deveni o poveste reală pentru cei care iubesc aventurile și natura. Aici poți admira la tot pasul baobabi uriași, poți explora pădurile unde întâlnești lemuri, poți face scufundări sau poți pur și simplu admira natura. Madagascar are un farmec și o spiritualitate aparte, fiind încă neatins prea mult de civilizație, astfel că este perfect pentru cei care aleg să își celebreze dragostea aici.

Fotografie realizată de Avatar Studio

10. Marrakech, Maroc

Dacă alegi să petreci luna de miere în Marrakech, te așteaptă un oraș plin de culoare, încărcat de energie și spiritualitate. Aici poți admira arhitectura musulmană impresionantă, străzile vechi pline de povești, palate colorate și riaduri opulent decorate, totul te va face să te bucuri de ritmul și frumusețea vieții marocane.

Fotografie de copertă realizată de Gabriel Pripon

***

Tu unde ai petrecut sau unde ți-ai dori să petreci luna de miere? Spune-ne în secțiunea de comentarii. 🤗