Te-ai gândit vreodată care sunt cele mai mari greșeli la nuntă? Perioada de dinaintea nunții implică destul de multă organizare, în special pentru viitorii însurăței și în mod deosebit pentru mireasă, deoarece fie că vrem să recunoaștem sau nu, femeile au tendința să se streseze mai mult decât bărbații cu privire la subiectul nunții.

Dacă și tu te numeri printre viitoarele mirese care se află în plin proces de planificare a unei nunți, este posibil ca pe parcursul acestuia să te lovești de o serie de inconveniente sau mici dificultăți pe care este bine să știi cum să le gestionezi. Stresul, agitația și implicarea excesivă în organizarea nunții îți pot dăuna, așadar îți prezentăm o serie de greșeli atunci când începi să structurezi planul celui mai important eveniment din viața ta și, în egală măsură, o serie de greșeli pe care să le eviți chiar în ziua nunții.

Iată care sunt cele mai mari greșeli pe care le poți face în planificarea nunții sau chiar la nuntă, dar și modalități prin care să le eviți:

Greșeli la nuntă

  1. Estimarea greșită a bugetului 

Una dintre primele discuții care trebuie să aibă loc între cei doi viitori soți atunci când se pregătesc să-și organizeze nunta este cea legată de bugetul alocat acestui eveniment. Chiar dacă vorbim de o nuntă restrânsă sau, din contră, de o nuntă cu sute de invitați, este bine ca așteptările voastre inițiale legate de bugetul alocat să coincidă într-o oarecare măsură cu suma cheltuită la final.

Dacă vei pune din prima pe lista cu priorități cheltuieli alocate unor servicii mai puțin necesare, este posibil ca la final să te simți ușor copleșită de amploarea financiară a evenimentului. Ține cont de acest lucru încă de la început și alcătuiește o listă a serviciilor fără de care o nuntă nu poate avea loc, urmând ca ulterior să adaugi servicii extra, în funcție de preferințe și de buget.

  1. Greșeli la nuntă. Alegerea unei locații nepotrivite stilului vostru, sezonului sau numărului de invitați 

Locul unde se va desfășura nunta este unul dintre cei mai importanți factori atunci când organizezi o nuntă. Chiar dacă simți că nunta ta trebuie să aibă loc într-un anumit spațiu, este bine să cântărești toate elementele importante înainte: data nunții, prognoza meteo estimată pentru acea dată, numărul de invitați, stilul în care vrei să decorezi.

Altfel, există situația neplăcută în care te vei trezi că nu poți decora într-un stil rustic o sală mult prea extravagantă sau că nunta ta programată într-o grădină cu flori nu poate fi ținută afară pentru că este prea frig. Este una dintre acele greșeli.

Dacă petrecerea nunții tale se va desfășura afară, alcătuiește încă de la început un plan de back-up care poate fi salvator în cazul în care ai parte de o zi ploioasă sau cu temperaturi scăzute.

  1. Estimarea nerealistă a numărului de invitați 

Numărul de persoane invitate la nunta ta poate fi și factorul care dictează restaurantul ales, așadar este bine ca lista cu participanții la eveniment să fie una cât mai aproape de realitate.

În caz contrar, există posibilitatea să închiriezi un spațiu mult prea mare sau, invers, prea mic pentru câți invitați vei avea.

Nu face lista de invitați pe baza unor presupuneri și, mai ales în cazul în care doriți o nuntă mai restrânsă, nu te forța să inviți la nunta ta persoane cu care nu ai mai relaționat de ani buni.

  1. Greșeli pe care le poți face la nuntă. Citirea contractului într-un mod superficial 

Una dintre cele mai des întâlnite greșeli la nuntă este faptul că mirii nu citesc cu atenție contractul pe care îl semnează cu reprezentanții locației pentru petrecerea de nuntă.

Este recomandat să te familiarizezi cu toate aspectele contractului, prețuri, ore și servicii incluse, înainte să-l semnezi. De asemenea, aici se adaugă și contractele cu ceilalți furnizori de servicii prezenți la nunta ta.

  1. Contractarea unor servicii fără recomandări și experiență

Printre greșelile pe care le poți face atunci când îți planifici nunta se numără și contractarea unor prestatori de servicii care nu au recomandări, portofolii și istoric în domeniul lor de activitate.

Apelează numai la serviciile unor fotografi profesioniști, ale unui makeup artist cu recenzii pozitive, cât și alte nume recomandate din industria nunților, pentru a te feri de eventualele neplăceri.

  1. Greșeli la nuntă. Alegerea greșită a meniului de nuntă

Când alegi meniul de nuntă trebuie să ții cont că la evenimentul tău vor participa multe persoane și cu siguranță ai de împăcat mai multe gusturi și stiluri alimentare. Evită să optezi pentru un meniu 100% vegetarian, raw, fără gluten sau în alte stiluri familiare ție și alege să incluzi și aceste variante, în limite bine proporționate, însă fără să faci excese.

  1. Achiziționarea unei rochii de mireasă prea mică 

Multe dintre viitoarele mirese au tendința să-și comande rochii de mireasă cu unul, două sau chiar mai multe numere mai mici, pentru că-și propun să mai piardă câteva kilograme până în ziua nunții. Apelează la serviciile unui croitor profesionist, care să poată face ajustările de care ai nevoie înaintea evenimentului și care să te poată sfătui ce model te avantajează și ce anume poate fi ajustat la rochie. Nu trece acest aspect pe lista de greșeli la nuntă.

Evită să cumperi o rochie prea mică și să te forțezi să ții un regim drastic și nesănătos sau să te stresezi că rochia de mireasă nu îți va veni așa cum ți-ai propus.

Greșeli de evitat în ziua nunții 

Ziua nunții poate fi ferită de evenimente neplăcute dacă iei în considerare câteva sfaturi care-ți vor putea fi de folos la nevoie.

Printre principalele greșeli la nuntă se numără în prim plan cele legate de make-up. Evită să folosești machiaj în exces, produse care nu sunt rezistente la umiditate sau la transfer și încearcă să nu adopți stiluri care nu te caracterizează, pentru că există riscul să nu te simți bine în pielea ta.

Multe mirese uită că în ziua nunții este mereu binevenită o trusă de prim ajutor care să includă câteva produse esențiale de make-up, câteva produse de igienă sau medicamente în cazul în care știi că suferi de o anumită afecțiune.

Nu apela la serviciile unui hair stylist sau ale unui make-up artist fără să faci o probă înainte.

De asemenea, în ziua nunții nu programa ședințele foto, ședința de machiaj și alte mici evenimente într-un interval de timp prea scurt sau cu distanțe minime între ele, pentru că există riscul să apară întârzieri, să te stresezi foarte mult și să-ți dai tot programul peste cap.

Tu la ce greșeli la nuntă te-ai gândit pană acum? Lasă-ne răspunsul în comentarii.