Atunci când vorbim de decoruri specifice pentru o nunta de iarna, ne raportăm la trei mari categorii de care trebuie să ții cont.

Prima și cea mai importantă – locația petrecerii de nuntă, urmată apoi de decorul pentru care vei opta în interiorul acesteia, dar și de decorul exterior al locației, pentru că ne referim la o nuntă ce va avea loc în sezonul rece, iar dacă natura va ține cu tine, ai șanse extrem de mari să ai parte de imagini desprinse din povești.

Nunta de iarna – aspecte de care sa tii cont

Locații potrivite pentru o nunta de iarna

Nunta în interiorul unui castel este, fără doar și poate, un tip de nuntă cu specific de basm și, în funcție de bugetul pe care îl ai, poți face o listă a castelelor care au la dispoziție spre închiriere săli destinate acestui tip de eveniment. Interesează-te, printre altele și de Castelul Teleki, Castelul Sturza, Castelul Cantacuzino, Palatul Cuza de la Ruginoasa sau Palatul Brukenthal din Avrig.

De asemenea, nunta la conac este o variantă asemănătoare celei de mai sus, iar având în vedere că din ce în ce mai multe clădiri de felul acesta au fost restaurate recent în România, opțiunile pot fi multiple. Heldsdorf, Domeniul Manasia, The Wedding House din Poiana lui Stângă, Hadar Chalet, Polizu se pot număra printre locurile de luat în considerare pentru o nuntă iarna.

Închirierea unei cabane cu specific rustic, care poate pune la dispoziție o sală încăpătoare pentru toți invitații, îți poate permite, în aceeași măsură, crearea unui decor absolut fabulos. Imaginează-ți mese lungi, mult lemn, miros de brad și aranjamente specifice anotimpului rece și vei intra deja în povestea pe care încercăm să ți-o transmitem.

Totodată, o altă opțiune poate fi și nunta într-un hambar. Mai multe locații tip hambar au fost deschise în România, iar în măsura în care locul prezintă toate facilitățile optime desfășurării unui eveniment, dar și o priveliște încântătoare, este bine să-l treci pe lista ta.

Un alt aspect important de care trebuie să ții cont în momentul în care semnezi contractul de închiriere pentru locație este cât de bine va fi încălzită sala respectivă la momentul desfășurării evenimentului tău, mai ales dacă vorbim despre un hambar sau un castel/conac. Tocmai pentru că va avea loc iarna, este bine să te asiguri că managementul respectivului local îți va garanta că nu vor exista probleme cu încălzirea spațiului.

Decoruri de interior potrivite unei nunți de iarnă

În ceea ce privește felul în care alegi să fie decorată sala de nuntă, opțiunile sunt multiple, iar efectul, magic.

Dacă vrei ca nunta ta să poarte asupra ei spiritul sărbătorilor, poți opta pentru un decor cu mult roșu ca și nuanță de bază, iar alături – verde și auriu. La capitolul aranjamente florale, poți alege fie trandafirii roșii, fie clasicele crăciunițe și, de ce nu, te poți folosi și de mirosul de brad și de culoarea plăcută a acestuia. Decorațiunile cu auriu, steluțele sau lumânările roșii se numără, de asemenea, printre detaliile care se pot regăsi pe mese.

Decorul rustic are la bază culorile maron, alb și verde și arată minunat dacă reusești să integrezi și lemnul natural, fie pe post de suport de farfurii, suport pentru etichetele de nume sau mărturii sculptate.

Albastrul și argintiul reprezintă iarăși o combinație extrem de reușită iarna. Imaginează-ți o sală decorată în astfel de nuanțe, cu trandafiri albi drept decoruri florale sau minunatele flori de bumbac.

Nu uita că și restul detaliilor de la nunta ta trebuie să fie în ton cu tematica aleasă și specifice sezonului rece. În ceea ce privește candy-bar-ul, poți opta pentru bunătăți cu măr, turtă dulce, scorțișoară, dovleac sau nuci, iar dacă alegi pereți florali pentru decor, ai grijă ca ornamentele să fie unele potrivite perioadei.

Dacă închiriezi și o cabină foto, ai grijă ca fundalul pe care vor fi tipărite fotografiile să nu fie unul de vară, iar cum în vogă anul acesta au fost lemonade bar-urile, iarna poți alege ceva mai autentic, eventual un loc în care se servește vin cald cu diferite arome, amplasat poate chiar la exterior, pentru invitații ce vor să mai iasă din când în când la aer proaspăt.

Decorul exterior al locației de nuntă

În cazul în care vremea ține cu tine, iar la nunta ta va fi zăpadă așternută, imaginează-ți cât de frumos ar trebui să arate peisajul care înconjoară locația aleasă. Tocmai de aceea, este bine să iei în considerare ca localul pe care îl vei închiria să fie situat într-o zonă în care natura să nu fie absentă. Copacii albi, curtea cu zăpadă neatinsă, poate chiar o vedere spectaculoasă la pădure sau creste de munți proaspăt ninse…toate pot face parte din decorul nunții tale de vis. Cere fotografii cu exteriorul locației înainte de a semna contractual de închiriere, tocmai pentru că, uneori, diferențele de aspect sunt destul de mari de la un anotimp la altul.

În măsura în care locația îți permite acest lucru, poți aduce îmbunătățiri aspectului exterior prin câteva artificii simple: ghirlande de beculețe atârnate în copaci, șiruri de cristale strălucitoare, alei luminate sau butuci de lemn.

***

Sfat: Cere sfatul unui specialist și alege cu multă atenție aranjamentele florale de pe mese sau florile din care va fi alcătuit buchetul miresei. Tocmai pentru că la o nunta de iarna temperaturile sunt scăzute, riscul ca acestea să sufere degradări în timpul transportului trebuie luat în considerare, iar multe dintre ele (hortensiile, freziile, lalelele) sunt destul de greu de procurat sau se găsesc la un preț piperat.

Fotografie de copertă realizată de Vlad Solomon