Imaginează-ți următorul scenariu: este ziua nunții în care urmează să te căsătoreșți, ai terminat ședințele de make-up și coafură și tocmai ce te pregătești să îmbraci rochia de mireasă, însă realizezi că există o mică problemă: nu îți vine așa cum trebuie.
Situația de mai sus poate fi asociată cu un coșmar în toată regula, însă realitatea este că există soluții rapide și eficiente care te pot scăpa de problemă în timp util.
De ce se confruntă unele mirese cu această situație în ziua nunții?
Problema nepotrivirii rochiei de mireasă fix în ziua cea mare are mai multe explicații decât ți-ai putea imagina, iar acestea nu au neapărat legătură cu faptul că ținuta nu a mai fost probată de foarte mult timp.
În cele mai multe dintre situații ziua nunții, acest lucru se întâmplă din cauza balonării și a retenției de apă, mai ales în cazul rochiilor de mireasă croite pe corp. În zilele de dinaintea menstruației, multe dintre femei pot avea aceste simptome.
Totodată, există cazuri în care schimbarea rutinei de antrenament poate determina mici modificări ale masei musculare.
Dietele drastice, ținute în perioada de dinaintea nunții, mai pot avea urmări neașteptate în ceea ce privește felul în care îți va veni rochia de mireasă achiziționată din vreme.
Ce faci dacă rochia de mireasă este prea mică
Întâi de toate, este important să nu intri în panică in ziua nunții. Indiferent de situație, este ziua nunții tale și e important să-ți păstrezi calmul și atitudinea pozitivă.
- Cere ajutorul domnișoarelor de onoare pentru a poziționa rochia corect pe corp (este posibil să nu reușești să o îmbraci singură) și pentru a închide fermoarul, trăgând cu grijă de părțile laterale.
- Dacă problema este identificată în zona bustului, îndepărtează pernițele sutienului sau apelează la o lenjerie mai ușoară, mai subțire, cu mai puțin volum.
- Achiziționează din vreme lenjerie modelatoare, în culoarea potrivită (de preferat: bej, nude) pe care să o ai la îndemână în astfel de cazuri. O lenjerie modelatoare de calitate poate scădea câțiva centimetri buni din circumferința zonelor cu probleme.
- Salvează din timp în telefon numărul unui croitor apropiat de adresa ta. Dacă ai constatat problema cu doar câteva ore înaintea evenimentului, un croitor cu experiență în ajustări rapide poate găsi soluția perfectă, cu atât mai mult cu cât multe dintre rochiile de mireasă au cusături suplimentare care să permită aceste mici intervenții.
- Croitorul poate adăuga și o mică inserție de dantelă sau un alt material pentru a extinde ușor dimensiunea rochiei.
Ce faci dacă rochia de mireasă este prea mare in ziua nunții
La fel de stresantă poate fi și situația în care rochia de mireasă este prea mare în ziua nunții. Evident, și în acest caz trebuie să-ți păstrezi calmul, cu atât mai mult cu cât soluțiile pot fi mai simple decât cele menționate mai sus.
- Utilizează o curea sau o panglică decorativă pentru a ajusta dimensiunea rochiei în talie. Vei oferi astfel și un plus de elegantă ținutei tale.
- În cazul în care rochia este prevăzută cu un sistem de prindere tip șireturi la spate sau cu un corset care se strânge, asigură-te că acestea sunt strânse la maximum.
- Folosește accesorii pentru susținere, în cazul în care rochia este largă în zona bustului. Un sutien de tip push-up poate oferi mai mult volum și poate umple rochia într-un mod natural. Nu uita nici de benzile dublu-adezive.
- Dacă timpul îți permite, apelează la un croitor din apropiere pentru mici ajustări (câteva pense, strâmtarea rochiei, etc.)
Măsuri de precauție pentru a evita situațiile în care rochia de mireasă nu vine bine în ziua nunții
Cea mai bună soluție pentru a evita panica din ziua cea mare este precauția.
Alege rochia de mireasă la timpul potrivit, nu în ziua nunții. Evită să comanzi ținuta cu prea mult timp înaintea nunții, mai ales dacă știi că greutatea ta fluctuează. Programează probele finale cât mai aproape de data evenimentului, astfel încât să-ți permită să faci ajustări în ultimul moment.
- Ia în considerare că specialiștii recomandă să faci minimum 3 probe în cazul în care rochia de mireasă este făcută pe comandă. Prima dintre probe stabilește modelul, măsurile și ajustările generale, a doua probă presupune modificări fine, în timp ce a treia probă se face pentru a te asigura că totul este perfect.
- Dacă presimți că dimensiunile tale se vor schimba după ultimele probe ale rochiei de mireasă, roagă croitorul să monteze un corset cu șiret pe spate, în locul fermoarului.
- Evită schimbările mari de greutate în perioada de dinaintea nunții. Încearcă să nu ții diete drastice, cu atât mai mult cu cât acestea sunt periculoase pentru sănătatea ta și anunță-ți croitorul în cazul în care trebuie să ia în considerare eventuale mici fluctuații de greutate.
- Asigură-te că ai la îndemână un kit de urgență (ață, ac de cusut, ace de siguranță, nasturi de rezervă, bandă dublu-adezivă).
Ce poți să faci cu rochia de mireasă după nuntă
După ce ziua nunții a trecut, multe mirese se întreabă ce utilitate să găsească rochiei. Variantele pot fi multiple și pentru că vorbim despre o piesă vestimentară încărcată cu trăiri și emoții, mai jos ți-am pregătit câteva sugestii:
- Păstreaz-o ca amintire, nu înainte de a te asigura că ai curățat-o așa cum trebuie și că o vei depozita în condiții potrivite.
- Organizează o ședință foto after wedding, în cadrul căreia vei îmbrăca rochia de mireasă din nou. Poți opta și pentru varianta unei ședințe de tip trash the dress, însă sfatul nostru este să nu strici, la propriu, rochia de mireasă, cu atât mai mult cu cât reprezintă o amintire vie din ziua nunții tale.
- Transformă rochia într-o altă ținută. Cu ajutorul unui croitor experimentat, o poți modifica într-o rochie de seară, de ocazie sau într-un alt articol vestimentar pe care să-l poți purta și în alte momente importante ale vieții 🙂