Felicitări! Ai lucrat din greu la planificarea nunții tale, iar acum a venit timpul să citești câteva sfaturi pentru a alege cele mai potrivite invitatii de nunta. 🙂

Acestea reprezintă prima impresie pe care și-o fac clienții în legătură cu evenimentul tău, așa că ar fi util ca invitațiile să te reprezinte suficient de bine. Am scris un articol plin de informații folositoare, care te va învăța câteva trucuri privind alegerea nu tocmai ușoară pe care o ai de făcut.

Recomandările WedMe privind cumpărarea de invitatii de nunta:

1. Definește stilul și tematica nunții tale

Locația evenimentului, ora la care se va desfășura acesta, dar și stilul invitației indică formalitatea nunții tale. Înainte de a-ți comanda invitațiile de nuntă, ar fi bine să știi ce tip de nuntă dorești să organizezi: clasică și elegantă, casual și relaxată sau glam și modernă?

Odată ales stilul nunții, te poți gândi la tematică. Aceasta va sta la baza tuturor detaliilor pe care le veți alege mai departe, de la rochie de mireasă și decorațiuni și până la papetăria pentru evenimente, reprezentată de invitațiile de nuntă.

Există o diversitate de teme de nuntă, fiecare potrivită pentru personalitatea și povestea cuplului vostru: nunta marină, rustică, tradițional, basm fermecat, călătorii, fluturi, shabby chic, venețiană, etc. Doar de voi depinde povestea pe care o veți crea.

Wedme.ro
Tema Călătorii: Set Bilet de avion cu pașaport
WedMe.ro
Tema Basm Fermecat: Set complet papetarie nuntă Poveste de dragoste
WedMe.ro
Tema Tradițională: Set papetărie Tradițională
WedMe.ro
Tema Shabby chic: Papetărie de nuntă Shabby chic

În ziua evenimentului, meniurile, place-cardurile, etichetele pentru candy-bar, dar și celelalte print-uri ar fi de preferat să se încadreze în aceeași tematică propusă de invitații, creând o simetrie ce va oglindi personalitatea voastră.

După ce te-ai hotărât asupra tematicii, aruncă un ochi peste mai multe tipuri de invitatii de nunta. Fă-ți o listă cu cele care se încadrează în aceeași categorie. Sigur ai pe acasă câteva primite de la prieteni de-ai tăi care s-au căsătorit recent. Te-ar ajuta să le răsfoiești și pe acestea și să le selectezi pe cele care-ți plac și care se încadrează în tema ta.

Acum ți-ai format deja o idee asupra materialului final pe care dorești să-l achiziționezi și ai la îndemână câteva exemple cu stil pe gustul tău, pe care i le poți prezenta furnizorului tău.

2. Culori

Culorile sub aspectul cărora se va desfășura evenimentul sunt extrem de importante.

După alegerea unei teme, urmează alegerea culorii. Acest pas are însă loc și dacă nu te tentează abordarea unei teme anume. Cea mai simplă metodă de a obține un ansamblu unitar pornind de la flori și aranjamente, până la întreaga papetărie necesară nunții, este alegerea unei culori care te caracterizează și te inspiră. Invitațiile negre sunt moderne, cele violet au un aer regal, cele grena și bleumarin sunt mai formale. Invitațiile în culori pastelate sunt mai vesele. Doar de voi depinde ce parte a personalității voastre vreți să o arătați invitaților și în ce ambianță doriți să sărbătoriți.

WedMe.ro
Roșu: Set papetărie nuntă Happy end
WedMe.ro
Negru: Set Papetărie nuntă New York
WedMe.ro
Lila: Set papetărie nuntă Zămbet cald

3. Forma și dimensiunea

În general, forma unei invitatii de nunta este dreptunghiulară. Cuplurile care doresc o nuntă mai modernă optează și pentru modele ovale, decupate sau pătrate.

WedMe.ro
Ovală: Invitație momentul nostru
WedMe.ro
Decupată, formă specială: Invitație flori îmbujorate

Dacă doriți să livrați invitațiile într-un plic sau chiar o cutie, forma și dimensiunea inițială a invitației trebuie să fie în concordanță cu acestea. Există și tipul de invitații care se pot livra fără plic sau cutie. Acestea sunt înlocuite de obicei de un wrap sau de o panglică, ceea ce oferă un aspect interesant și reduce semnificativ din costuri.

WedMe.ro
cutie pentru invitație

4. Asigurați-vă de faptul că invitațiile pot fi ușor citite

Pe măsură ce luați în considerare culorile și fontul cu care va fi scris textul invitației, nu uitați de mesajul transmis. Până la urmă, scopul principal trimiterii acesteia este cel de informare. Cu cât mesajul va fi mai ușor de citit, cu atât invitațiile voastre își vor îndeplini scopul. Se recomandă ca textul să fie scris clar, lizibil și bine încadrat în pagină. Textul nu trebuie să fie scris înghesuit sau mic.

Asigurați-vă totdeauna că există contrast între culoarea fontului folosit și fundal. De asemenea, fontul trebuie să fie prietenos, nu scriptic. Fonturile ornamentale pot fi utilizate ca accent, la numele mirilor de exemplu. În mod contrar, dacă textul este prea încărcat, invitația își pierde din eleganță.

Înainte de a trimite textul către furnizor, vă recomandăm să verificați cu atenție mesajul pentru a elimina posibilele greșeli.

Invitații de nuntă
Invitație nuntă Exclusiv handmade

5. Informațiile transmise

Tradițional, gazdele nunții sunt trecute primele (ex: Cristina și Alex). Nu pot lipsi din text părinții mirilor, nașii, data și ora, locațiile (biserica și restaurantul). Nu uitați de datele de contact, unde cei invitați pot confirma participarea la eveniment. În general, o lună este cel mai târziu termen la care trebuie să cunoașteți cu exactitate numărul celor care vor veni la nunta voastră. Așadar este bine să includeți și acest termen de răspuns pe invitație. Mai puteți trece eventual și dress code-ul, dar acest lucru este opțional.

Nu uitați ca prea mult text va încărca invitația și își va pierde din eleganță. Informații precum „modul în care poți ajunge la locație” nu-și au locul aici. Acestea pot fi tipărite pe carduri separate de confirmare.

WedMe.ro
Invitație nuntă Inima ta

6. Asigurați-vă că aveți din timp invitațiile

În mod normal, invitațiile de nuntă sunt trimise către invitați cu aproximativ patru luni înainte de eveniment. Dacă organizați nunta în altă localitate sau în altă țară, atunci se recomandă ca acestea să fie trimise cu șase luni înainte.

Asigurați-vă că începeți căutarea invitațiilor de nuntă cu suficient de mult timp înaintea evenimentului. Astfel, vă asigurați că le puteți comanda și că vor ajunge la timp.

În general, discuțiile cu furnizorul pot dura până la 2 săptămâni, iar execuția invitațiilor de nuntă de la 1 săptămână la 1 lună, în funcție de complexitatea produselor. Luați în calcul și timpul pe care-l veți petrece până vă veți hotarî asupra unui tip de invitatii de nunta anume.

7. Buget

Costul invitațiilor este deosebit de variat, acesta depinzând de design, cerneală, font, procedeul de printare, hârtie și cantitate. Orice element decorativ în plus adăugat invitației, va face ca aceasta să coste puțin mai mult. Acest lucru se întâmplă și în cazul în care colaborați cu un caligraf care să scrie cu font personalizat invitațiile voastre.

De aceea, este foarte bine ca înainte de a vă hotarî asupra unui anumit model, să cunoașteți bugetul total disponibil și un număr estimativ de invitatii de nunta pe care doriți să le comandați.

Nu uitați că nu este necesar să trimiteți câte o invitație fiecărui invitat. Cuplurile ce locuiesc împreună pot primi o singură invitație, precum și cuplurile care locuiesc separat, dar de care vă simțiți mai apropiați. Familiile primesc tot o singură invitație.

8. Verificare

Înainte ca toate invitațiile să fie printate, solicitați să primiți o mostră pentru verificare. Este important să vă asigurați de faptul că produsul comandat este identic cu cel primit.
Citiți cu atenție textul de mai multe ori, pentru a fi încă o dată siguri de faptul că nu există vreo greșeală în text și că niciun element important nu a fost uitat. Arătați mostra părinților și apropiaților, pentru a vă oferi o opinie. Vă asigurați astfel și de faptul că textul este ușor de citit și că nu a fost uitat nimic foarte important.

9. Stoc de rezervă

Este foarte bine să ai un stoc de rezervă pentru situații în care este nevoie să retrimiți o invitație sau dacă dispui de o listă B de invitați la care vei fi nevoit să apelezi. În plus, nu este nicio problemă dacă rămâi cu câteva invitații în plus. Suntem siguri că părinții voștri le vor păstra cu grijă în cutia cu amintiri a familiei. 🙂

Este mai ieftin să ai de la început un număr suficient de invitatii de nunta, decât să fi nevoit să dai furnizorului tău două comenzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.