Cu ocazia nunții tale, oamenii dragi se vor strânge împreună într-un loc, vor călători poate ore bune pentru a ajunge la destinație și vor depune un efort pentru a-ți fi alături în această zi extrem de importantă. O modalitate prin care ți-ai putea arăta aprecierea ar fi să planifici și una sau mai multe activități înainte de nuntă, alese într-un mod inspirat pentru ca aceștia să aibă ce să facă în comun, chiar și înainte de nuntă, pentru a menține o atmosferă relaxantă și memorabilă.

De exemplu, dacă oaspeții tăi vor lua avionul pentru a ajunge la nunta ta și vor călători în altă țară, în semn de recunoștință pentru acest gest le-ai putea oferi activități înainte de nuntă care să contribuie la o înțelegere mai bună a culturii locale. Practic, activitățile organizate în acest mod îi vor ajuta pe invitați să se destindă, să se simtă comozi la destinație, să înceapă să o cunoască în cazul în care se află acolo pentru prima dată, dar și să se pregătească pentru marea petrecere.

Desigur, n-a spus nimeni că va fi treabă ușoară să alegi activități potrivite pentru mai multe grupe de vârstă, tipuri de caractere și temperamente, iar distracția în sine, animația, activitatea respectivă nu trebuie să pară forțată. Prin urmare, o idee bună poate fi să te axezi pe ce are de oferit locația în care va avea loc nunta ta. Iată câteva idei care ți-ar putea fi utile:

Activități înainte de nuntă. O petrecere de bun venit

Dacă te gândești că invitații nu se vor acomoda repede cu destinația în care are loc evenimentul tău, o idee de activități înainte de nuntă pentru a destinde atmosfera poate fi o petrecere de tip welcome party.

Această petrecere are de regulă loc fie cu 2 zile, fie cu 1 zi înaintea evenimentului (de exemplu joi seara sau vineri seara dacă nunta are loc sâmbătă), iar planificarea acestei activități nu ar trebui să fie la fel de riguroasă precum a petrecerii de nuntă.

Totodată, este indicat să iei în considerare că atât tu, cât și viitorul tău soț, nu ar trebui să exagerați cu orele nedormite înaintea marelui eveniment, așadar o idee inspirată poate fi ca petrecerea de bun venit să înceapă la o oră rezonabilă.

Un curs de gătit

Aceasta poate fi o idee ceva mai originală comparativ cu o petrecere de bun venit, mai puțin solicitantă, și înconjurată de gust, culoare și arome, eventual chiar și de tradiție și obiceiuri locale dacă vă veți afla într-un loc cu o gastronomie bogată. Ține cont că vei avea nevoie ca locația să permită activități înainte de nuntă, dar și de cineva specializat care să țină cursul respectiv.

În cazul în care această idee îți surâde, asigură-te că activitatea nu va dura totuși mai mult de 2-3 ore (este posibil ca participanții să obosească), că se desfășoară într-un mediu răcoros și foarte bine aerisit și că este planificată cu destul de mult timp înainte.

Activități înainte de nuntă. O drumeție 

Nunta voastră are loc într-o zonă de munte sau poate în preajma unui lac, a unei păduri? O idee pentru toți cei care se cazează în acest loc pentru a participa la evenimentul tău poate fi o drumeție organizată. Partea bună e că vă puteți distra, vă puteți relaxa și bucura de frumusețea naturii, însă vă puteți alege și cu poze superbe împreună.

Mai mult, aceste tipuri de activități înainte de nuntă creează o legătură și mai strânsă între oameni, iar amintirile rămân destul de bine întipărite în memorie, împreună cu toate clipele din ziua cea mare.

Câteva ore la centrul SPA

Dacă nunta voastră are loc în cadrul unui complex hotelier care pune la dispoziția clienților și un centru SPA sau există o astfel de locație în apropiere, o idee la fel de bună, care presupune însă mult mai multă relaxare, poate fi câteva ore petrecute la SPA.

Puteți merge împreună la piscină, la jacuzzi, la saună, la masaj sau la alte tratamente de relaxare. În situația în care invitații tăi vor fi obosiți după orele petrecute pe drum până la această destinație, propunerea ta li se va părea foarte tentantă. Totuși, este recomandat ca participanții să fie anunțați din timp dacă sunt organizate activități care implică piscină sau SPA, pentru a-și lua de acasă costumul de baie sau alte accesorii necesare.

Activități înainte de nuntă. O degustare de vinuri

O altă idee inspirată de activități înainte de nuntă ar putea fi și organizarea unei degustări de vinuri, mai ales dacă există o cramă în locația respectivă sau dacă zona este cunoscută pentru producția de vinuri. Acest fel de eveniment le va permite participanților să socializeze, să se destindă, să descopere informații despre locație și să savureze gusturi noi.

În general, o degustare de vinuri n-ar trebui să se întindă până târziu în noapte sau către dimineață, așadar poate fi genul de activitate numai bună de organizat cu o zi sau două înaintea nunții.

O ședintă matinală de yoga sau de pilates

Dacă printre invitații tăi se numără mai mulți iubitori ai unui stil de viață sănătos, oameni cu o viață activă sau oameni care doresc să încerce pentru prima dată yoga, pilates sau un alt sport care să nu implice neapărat extrem de mult efort, o variantă de activitate poate fi și o ședință de acest tip.

Vei avea nevoie de un instructor (a cărui prezență este ideală, pentru ca oaspeții tăi să nu execute mișcări greșite, să se încălzească așa cum trebuie, etc) și de un loc potrivit, eventual în natură, înconjurați de un peisaj minunat.

Activități înainte de nuntă. Distracție la piscină pe timp de zi

Dacă locația în care va avea loc evenimentul vostru sau cea în care sunt cazați invitații pune la dispoziția clienților și o piscină, o altă variantă de activități înainte de nuntă poate fi și un party pe timp de zi la piscină.

Cu toate acestea, ar trebui să ai grijă cât de mult timp te expui la soarele puternic (mai ales în calitate de mireasă). Asigură-te că toți cei prezenți se pot adăposti la umbră (eventual sub umbrele) și au la îndemână o loțiune cu factor de protecție ridicat

O barcă închiriată 

Închirierea unei ambarcațiuni fie și pentru o scurtă plimbare sau chiar pentru o mică petrecere pe apă poate fi, iarăși, o idee de luat în seamă, dacă nunta ta are loc la malul mării sau lângă un lac. Peisajul de vis de la apus, muzica faină și oamenii dragi alături, toate vor crea o atmosferă specială, de neuitat.