Mai mult ca sigur ai văzut pe rețelele de socializare diferite clipuri cu primul dans al mirilor care au fost atât de apreciate și de distribuite încât au devenit în scurt timp virale. Unele dintre ele chiar foarte reușite, am putea spune, mai ales că protagoniștii par să se distreze de minune, iar invitații sunt cât se poate de entuziasmați. 

Dacă visezi la un astfel de moment în cadrul nunții tale si, mai mult, vrei ca el să rămână unul memorabil, iar videoclipul cu primul dans să vă rămână amintire și totodată un exemplu și motiv de emoții până la lacrimi pentru alții, iată ce trebuie să faci: 

Primul dans. Asigură-te că tu și partenerul rezonați cu ideea acestui moment 

Dansul mirilor nu este pentru toate cuplurile și asta pentru că nu toți sunt încântați de ideea de a dansa în fața invitaților. Unii oameni chiar nu se pricep la dans, în timp ce alții nu vor sub nicio formă să respecte această tradiție. Și cum vremurile în care trăim nu mai sunt neapărat despre respectarea tradițiilor pas cu pas, este recomandat ca la nunta voastră să faceți ceea ce simțiți. Vorbiți deschis și stabiliți împreună dacă primul dans este potrivit felului vostru de a fi. 

Alege un cântec cu o semnificație aparte

Melodia pe care se va desfășura primul dans nu poate fi aleasă la întâmplare. Cântecul pentru dansul mirilor trebuie să aibă legătură cu voi, cu amândoi, să vă reprezinte, să semnifice o întâmplare care vă leagă. Nu este indicat să alegi un cântec oarecare doar pentru că sună bine sau pentru că se dansează ușor. 

Consultă-te cu partenerul și ascultați versurile cu atenție, deoarece există anumite melodii care nu sunt potrivite în nicio circumstanță pentru dansul mirilor și într-un final hotărâți-vă împreună ce vi se pare mai bun. 

Primul dans. Apelează la serviciile unui cameraman profesionist 

Sigur că dacă aveți intenția ca momentul în sine să devină viral sau să fie pregătit atât de bine încât să rămână în memoria tuturor celor prezenți mult timp după nuntă, este indicat să aveți alături și un profesionist care să-l filmeze. 

Este de la sine înțeles că o filmare cu telefonul făcută de către unul dintre invitați nu va avea aceeași calitate cu o filmare profesională și chiar dacă nu ți-ai propus să aveți o echipă video pentru a filma întreaga nuntă, acest moment poate merită efortul. 

În cazul în care nu ai contractat o echipa foto-video la nuntă, ci doar partea de foto, poți negocia înainte de semnarea contractului și o mică parte video de câteva minute, special pentru acest moment. Dacă te-ai decis să ai un dans al mirilor de neuitat și ești în căutarea unui videograf, apelează cu încredere la cei din catalogul fotografilor și cameramanilor de nuntă. 

Pregătește momentul astfel încât să vă caracterizeze, nu să copieze ceva 

Bineînțeles că nu strică să vezi câteva videoclipuri scurte cu primul dans devenite virale pe internet, însă asta nu înseamnă că te va avantaja dacă execuți aceleași mișcări alături de partener sau dacă alegi aceeași melodie. 

Dansul mirilor nu trebuie să fie un moment forțat, ci unul natural, care să vă reprezinte în totalitate și să vă pună în valoare. 

Există varianta de a te înscrie alături de viitorul soț la câteva ore de dans, unde un instructor vă va pregăti o coregrafie sau puteți să lăsați totul să se desfășoare natural. Cea mai bună alegere va fi aceea care vă va face să vă simțiți relaxați. 

Primul dans. Nu uita de mișcările originale 

Așa cum spuneam mai sus, este important ca primul dans să nu pară unul forțat, aranjat până la cel mai mic detaliu. Atunci când există o coregrafie strictă, mai ales în cazul unor persoane care nu au mai dansat, intervine stresul și obsesia pentru a executa fiecare pas corect. Lucru care, de cele mai multe ori, își spune cuvântul și se poate observa chiar în timpul evenimentului vostru, mai ales dacă sunteți și obosiți. Prin urmare, dacă sunteți obișnuiți cu un anumit stil de dans sau aveți anumite mișcări care vă mențin într-o stare de confort, este bine să le includeți în coregrafie și pe acelea. 

Iar în situația în care viitorul soț are anumite mișcări funny sau tu ești obișnuită cu piruetele, de ce să nu profitați de moment? 🙂 

Implică-i pe cei prezenți sau pe cei apropiați 

Primul dans are farmecul său până într-un anumit punct, însă reprezintă și o invitație la dans pentru toți cei prezenți. Spre finalul melodiei voastre sau imediat ce aceasta se termină, este de așteptat ca nașii, respectiv invitații voștri să vi se alăture pe ringul de dans. 

În cazul în care există o anumită melodie preferată, cu o coregrafie potrivită unui grup mai mare, de ce să nu-i dați curs? Mai ales dacă printre persoanele apropiate se numără și pasionați de dans, o melodie de tipul ”Thriller” – Michael Jackson, ”Stayin’ Alive” – Bee Gees, ”Mamma Mia” – Abba poate reprezenta cu adevărat startul petrecerii. 

Relaxează-te și nu uita să te simți bine alături de partener la primul dans

Cel mai important în toată povestea cu primul dans este ca mirii să se simtă în largul lor. Pentru că dacă momentul în sine nu vă permite să vă relaxați până în acel punct, o bună parte din evenimentul vostru va fi petrecută în stres. 

Există perechi de miri care ajung să se destreseze abia după ce trec de dansul mirilor și fiind vorba despre unul dintre cele mai importante evenimente din viața voastră, este indicat să luați în considerare că acest mic moment (frumos, dar și intens) care are loc de regulă la începutul petrecerii, trebuie să se desfășoare într-un mod cât mai relaxat și într-un mediu cât mai confortabil.  

Tot ce vă trebuie pentru ca acest moment să iasă perfect este puțină inspirație, o melodie care să vi se potrivească și o stare zen. Dacă le aveți pe toate trei, totul ar trebui să decurgă de minune!