Visul oricărei mirese este să arate perfect în ziua nunții, iar multe dintre domnișoarele care se pregătesc să facă pasul cel mare vor să fie la curent cu ultimele tendințe în materie de accesorii de păr, rochii, dar și de hairstyle.

Anii 2022 și 2023 vin cu o serie de particularități în ceea ce privește ținutele mireselor, iar schimbările se simt și la capitolul coafuri, accesorizate tot mai inspirat.

Iată care sunt cele mai căutate accesorii de păr pentru nunțile din aceste sezoane:

Accesorii de păr pentru nunțile din 2022-2023. Diademe și voalete cu plasă 

Acestea pot fi accesorii de păr perfecte pentru o mireasă care va îmbrăca în ziua nunții o rochie deosebit de elegantă, deoarece oferă o notă chic unei astfel de ținute pretențioase. Sunt genul de accesorii potrivite în mod special mireselor care vor să iasă din tipare, curajoase și pot fi de diferite tipuri: fie de genul mini-pălărie fixată cu cleme și decorată cu plasă albă, fie diademe cu flori și plasă simplă. Plasa poate fi și ea de diferite lungimi și poate prelua rolul voalului.

Accesoriile cu perle 

Față de alte sezoane, în care aceste bijuterii acvatice au fost date uitării, în perioada următoare perlele vor fi la mare căutare.

Unele dintre cele mai celebre case de modă au lansat deja pentru sezonul 2023 rochii de mirese decorate cu perle, iar designeri de încălțăminte precum Jimmy Choo au creat pantofi de mireasă decorați cu aceste simboluri ale purității.

Desigur, perlele se păstrează în trend și în ceea ce privește accesorii de păr, așadar le vei găsi în diferite forme: fie montate pe diademe, fie montate pe agrafe simple, fie chiar și pe elasticele de păr sau, de ce nu, chiar și pe voal, din loc în loc.

Accesorii cu pietre semiprețioase colorate 

Se pare că pietrele colorate (semiprețioase sau chiar și cele care imită destul de bine aceste nestemate) se vor păstra în tendințe pentru coafurile mireselor și asta pentru că pot să ofere un plus de culoare fără a avea însă un impact vizual extrem de evident.

Poți asorta culoarea de bază a acestor mici bijuterii din părul tău cu florile din buchetul de mireasă sau poți să te folosești strict de ele pentru a oferi o mică pată de culoare ținutei tale albe.

Accesorii de păr pentru nunțile din 2022-2023. Funda supradimensionată 

Un alt element care și-a făcut apariția din nou pe scena trendurilor actuale de hairstyle este funda supradimensionată care, contrar aparențelor, nu trebuie să fie neapărat albă, chiar dacă este purtată de către mireasă.

Din nou, și acest accesoriu poate fi asortat după bunul plac și în funcție de buchetul miresei sau în funcție de alte elemente prezente pe rochie.

Poți alege o fundă din panglică texturată, poți opta pentru o fundă din catifea de culori mai închise în cazul unei nunți de toamnă sau poți merge pe o culoare roz prăfuit dintr-un material satinat, pentru un efect mai boem.

Panglică împletită în păr

Așadar, panglica nu trebuie să fie folosită exclusiv pentru fundă, ci poate fi utilizată și în alte tipuri de coafuri, precum împletiturile. O coadă simplă împletită cu panglică inserată de culoare albă poate completa perfect ținuta unei mirese, mai ales dacă vorbim despre o rochie tip sirenă, dar și în cazul unor rochii de tip baby doll.

Dacă ți-ai imaginat mereu că în ziua nunții vei purta părul împletit, însă ai simțit că stilul respectiv este poate prea simplu, panglica s-ar putea să fie fix unul dintre acele accesorii de păr lipsă din ecuație!

Accesorii de păr pentru nunțile din 2022-2023. Baby Hair stilizat cu mici cristale, glitter discret și alte elemente 

Baby Hair-ul atent aranjat sau acei mici cârlionți care se formează de regulă pe lateralele frunții atunci când părul se regenerează sunt oricum în trend în anul 2022, iar 2023 păstrează această modă, însă vine cu mici completări.

Pe lângă simpla stilizare, baby hair-ul îl poți aranja cu mici cristale sau glitter de culoare albă, argintie sau aurie, însă e de preferat să lași un specialist să se ocupe de acest aspect, pentru că vorbim totuși despre ceva mai multă migală și precizie.

Nu uita să faci o probă pentru coafura de mireasă, mai ales dacă vrei detalii ceva mai pretențioase, precum cel menționat mai sus.

Împletiturile de diferite feluri 

Lăsând deoparte panglicile și alte detalii, clasicele împletituri rămân în tendințele pentru accesorii de păr indiferent de formă.

Împletitura de mijloc simplă, împletitura inversă, împletitura tip coadă de pește, împletitura în două codițe, împletitura de tip coroană – toate pot reprezenta sursă de inspirație pentru coafura ta de mireasă.

Este bine de știut că există stiliști specializați pe împletituri, așadar dacă vrei ceva mai complicat sau dacă vrei să fii sigură că împletiturile tale vor fi făcute așa cum trebuie și vor rezista pe parcursul întregii zile, caută pe cineva cu recomandări și care a urmat astfel de cursuri.

Accesorii de păr pentru nunțile din 2022-2023. Diademe cu elemente florale colorate sau coronițe din flori naturale 

Se păstrează în tendințe și coafurile decorate cu flori în diferite maniere. Așadar, fie că vorbim de diademe decorate cu flori naturale (sau artificiale, dar al căror aspect să fie cât mai apropiat de cel natural) sau de clasicele coronițe împletite din flori, nu vei da greș cu un astfel de accesoriu, mai ales dacă nunta ta are o tematică tradițională sau rochia este una mai vaporoasă.

Agrafe de păr stânga-dreapta cu mici elemente florale

O modalitate simplă și totodată boemă prin care poți fixa o coafură lejeră, cu bucle, pe părțile laterale.

Se folosesc agrafe clasice de păr, decorate fin cu flori de dimensiuni micuțe în capăt. Aceste accesorii de păr pot reprezenta soluția ideală în cazul unei mirese cu ținută boho-chic, romantică, lejeră, iar florile care decorează agrafele pot fi asortate cu cele din buchetul miresei.


Accesorii de păr pentru nunțile din 2022-2023.Voalul clasic sau voalul cu broderii florale 

Să nu uităm nici de clasicul voal, care rămâne la mare căutare și în sezonul care urmează, mai ales că-ți permite să te poți bucura de două apariții destul de diferite – cea mai elegantă/misterioasă/serioasă, eventual la biserică, dar și cea mai degajată, mai relaxată, în cadrul petrecerii, moment în care-l poți da jos.

Se poartă și voalurile brodate cu flori, chiar și cu unele detalii florale colorate, pentru miresele mai îndrăznețe.

Tu ce accesorii de păr alegi pentru nuntă?