Ziua nunții este cea mai importantă zi din viața voastră, iar noi te vom sfătui cum sa ai grija de rochia de mireasa. Pregătirile dinaintea nunții sunt foarte importante și detaliile contează, cât nu te afunzi în ele. Dar care este cea mai importantă piesă din peisajul nunții dacă ești mireasă? Exact! Rochia de mireasă!

Aceasta este piesa cea mai importantă pentru că preț de câteva ore vei fi văzută, fotografiată și admirată în ea. De aceea, cred că rochia de mireasă nu trebuie să fie aleasă în grabă și este un must să te reprezinte.

Fotografie realizată de Sebastian Purice

Dacă nu te simți bine într-un alb imaculat, de ce să alegi așa ceva? Alege ceea ce te reprezintă și croiala în care te simți confortabil.

Dar până la croială și culoare mai este ceva de care trebuie să avem grijă (și nu doar în ziua nunții): cum ai grijă de rochia de mireasă! Grija pentru aceasta nu începe cu o zi înainte de nuntă, ci înainte de nuntă, în timpul nunții, dar și după nuntă.

Haideți să vedem cele trei situații și cum va trebui să ne comportăm în fiecare dintre ele.

Cum sa ai grija de rochia de mireasa

1. Înainte de nuntă

a. Rochia de mireasă trebuie să fie păstrată într-o îmbrăcăminte specială, de preferat husa în care a venit rochia de mireasă. Aceasta va fi agățată pe un umeraș de lemn care să fie foarte rezistent.

Nu alegeți un umeraș metalic! Specialiștii spun că metalul va păta rochia de mireasă.

Chiar dacă ești o gospodină desăvârșită, nu începe să calci tu rochia de mireasă. Rochia de mireasă este indicat să fie călcată într-un centru specializat.

b. Agață rochia de mireasă de părțile exterioare. Dacă vei agăța rochia de mireasă de materialul propriu-zis, riști ca aceasta să se lase și să se strice croiala.

Fotografie realizată de Marius Godeanu

2. În ziua nunții

c. Timpul trece peste rochia de mireasă, așa că în dimineața nunții va trebui să verifici dacă rochia s-a șifonat puțin între timp. Dacă s-a întâmplat acest lucru, cum în dimineața nunții toate centrele specializate sunt ocupate până la refuz, îți voi împărtăși un truc: rochia de mireasă se va scoate din husa ei specială, va fi agățată în baie, iar apa caldă spre fierbinte va fi pornită.

Aburul este magic și va readuce rochia de mireasă la forma ideală.

d. Te vei așeza pe locul din spatele mașinii, nu în față cum intenționează majoritatea fetelor. În spate, rochia de mireasă va sta relaxată și nicio cută nu va fi vizibilă.

Fotografie realizată de Beatrice Boghian

3. După nuntă

e. Rochia de mireasă trebuie să fie dusă la o curățătorie specalizată. În niciun caz nu o vei băga la mașina de spălat pentru că nu o mai folosești. O să ai nevoie de ea la trash the dress, o să ai nevoie de ea poate pentru închiriat (se practică asta și nu încalcă niciun principiu).

f. Nu o pune în același loc cu celelalte haine. Găsește în casă un loc special pentru rochia de mireasă. Aceasta trebuie să aibă loc, să fie curată, să fie utilizat același umeraș de lemn și husa specială pentru ea.

Fotografie realizată de FotoStoian

***

Rochia de mireasă trebuie îngrijită. În 2019, rochiile de mireasă sunt închiriate sau chiar vândute. Nu înseamnă că încalci principii, ci chiar că vezi în perspectivă.

Îți urăm casă de piatră și fericire infinită!

Fotografie de copertă realizată de Tomi Tako