În acest articol îți spunem când și cum să pui în aplicare recomandările noastre pentru a fi calma in ziua nuntii.

Te-ai întrebat vreodată de ce avem o sumă neliniști fix în dimineața nunții? De ce suntem agitate și aproape gata să luăm decizii pripite legate de orice? Pentru că suntem perfecționiste și ne dorim ca nunta noastră să fie perfectă. Dar perfecțiunea se atinge prin calm, așa că o să vorbim puțin despre cum putem să ne păstrăm calmul în dimineața nunții. 9 practici ce ne vor ajuta să întâmpinăm ziua cea mare cu zâmbetul pe buze.

Înainte să vă descriu cele 9 practici ce ne vor ajuta să rămânem calme sau ZEN în dimineața nunții, vreau să vă împărtășesc cum a fost la mine. Eu sunt colerică, un soi de bridezilla cu diplomă de excelență. Săptămâna dinaintea nunții a fost un coșmar pentru soțul meu și nu-mi este rușine să recunosc asta. Nimic nu era atât de perfect precum îmi doream. Nici măcar rochia nu mă mai încăpea, dar asta era doar în capul meu pentru că slăbisem destul de mult și rochia venea ca turnată.

Fotografie realizată de Daniel Uta

Nunta mea a fost sâmbăta. Vineri mi-am pus pe pauză toată viața mea de viitoare mireasă și am decis că e momentul să fac ceva să-mi readuc starea de calm. Așa că am fost la o ședință de Yoga. Cum a decurs weekendul meu? Absolut minunat.

Dacă tot v-am povestit asta, haideți să punem Yoga ca primă practică pe lista de mai jos. 🙂

9 practici utile pentru a fi calma in ziua nuntii

1. Yoga

Yoga nu este o fiță, ci un obicei foarte sănătos. Există multe poziții de Yoga pe care le poți găsi pe Youtube. Nici nu trebuie să cauți locații deschise dimineața, poți deschide aplicația Youtube din telefon și poți căuta Yoga at home. Apoi îți recomand un duș scoțian și un ceai de levănțică.

2. Piscină

Înainte de ziua nunții tale îți recomand o oră de înot la piscină. Chiar dacă ți-ai programat ziua nunții iarna, poți găsi piscine acoperite. După piscină îți recomand o plimbare pe străzile cele mai nepopulate ale orașului tău.

3. SPA

Cum poate începe o zi mai bine decât cu un SPA? Scrub, masaj și măști pentru față și corp. SPA-ul este cel mai bun prieten al doamnelor și este recunoscut pentru minunile pe care le face. Alege un masaj capilar și unul pentru detensionarea corpului.

Fotografie realizată de Antonio Socea

4. Sală

O oră de mișcare te calmează. Mersul la sală este sănătos și ajută foarte mult atunci când ai nevoie de timp cu tine, mai ales pentru a te relaxa și a-ți pune gândurile în ordine.

5. Box

Ai foarte multă energie, emoții, iar stresul parcă te cuprinde? Una dintre practicile noastre, dar și recomandată de specialiști, este boxul. Chiar dacă nu are nimic feminin și la prima vedere nu pare o activitate relaxantă, boxul te ajută să elimini energia negativă și stresul.

6. Netflix&Chill

Chiar dacă nu-ți mai vezi capul de treburi, te-ai gândit să dai un mic reset? Să faci ceva contra regulilor din ziua nunții? Cu siguranță ai un serial preferat pe Netflix, așa că este momentul să dai play și să te relaxezi pentru că meriți. Ziua va fi perfectă dacă nervii tăi sunt calmați și tu ești ZEN.

Fotografie realizată de Julius Paul

7. Sexul

Chiar dacă nu te-ai fi gândit la asta și poate păstrezi sexul de relaxare pentru după nuntă, te invit să-l alegi chiar în dimineața nunții tale. Nunta nu se termina a doua zi dimineață. Urmează actele, să achitați ce a mai rămas, să vizitați rudele și așa mai departe. Eu îți recomand sexul în dimineața nunții.

8. Cititul

Cititul ajută și este sănătos oricând. Dar dacă ai o carte preferată care te calmează, go for it! Este ziua ta. Ziua cea mare. Îți permiți să petreci dimineața nunții în compania lecturii tale preferate.

9. Alergatul

Alergatul face parte tot din gama sporturilor. Sala este spațiu închis, iar boxul la fel. Alergatul de petrece în aer liber și ajută și mai mult la oxigenarea creierului și la a face ordine în gânduri. Alege un loc nou, un loc neexplorat, pune-ți în căști playlist-ul tău favorit și nu porni nicio aplicație de contorizare timp și performanță. Mergi să alergi de plăcere. Mergi să alergi pentru relaxare.

***

Dacă ai și alte idei despre cum să rămâi relaxată, ZEN și calma in ziua nuntii, te rugăm să le împărtășești, în comentarii, cu celelalte viitoare miresici.

Casă de piatră!

Fotografie de copetă realizată de Vlad Nicola