Dacă ați hotărât de curând să organizați cel mai spectaculos eveniment din viața voastră, vă dezvăluim căteva dintre acele conversatii incomode despre nunta pe care e posibil să le aveți în timpul pregătirilor.

O mare parte din planificarea nunții va implica și relațiile cu ceilalți. Cu alte cuvinte, veți fi înconjurați mai tot timpul de membrii familiei, de viitorii nași, de viitorii invitați și de mulți alții care vor dori să cunoască cât mai multe detalii despre ziua cea mare.

Adesea, în relațiile cu cei apropiați se vor ivi și situații incomode, pentru care trebuie să fiți pregătiți din timp. Un soi de conversații pe care ați dori să le evitați, dar care sunt inevitabile. Pentru a putea trece cu brio peste aceste mici „obstacole” conversaționale, este nevoie de cât mai multă înțelegere, de răbdare și mult calm.

Până la urmă, planificarea unei nunți înseamnă foarte multă socializare. Tocmai de aceea, v-am pregătit în cele ce urmează câteva situații pe care trebuie să le aveți în vedere pe viitor.

Conversatii incomode despre nunta și soluții de abordare a situației

1. Discuțiile cu părinții despre bugetul pentru eveniment

De cele mai multe ori, în ceea ce privește bugetul alocat nunții, apar discuții între miri și părinții acestora. Este firesc să fie așa, tocmai pentru că tinerii au nevoie și de sprijin financiar pentru a realiza un astfel de eveniment.

Desigur, o discuție de acest gen, privind latura financiară, se poate transforma rapid într-o situație jenantă pentru toți cei prezenți. Astfel, este bine ca mirii să deschidă acest subiect făcând o mică introducere de tipul „Am început deja să ne organizăm atribuțiile și să ne gândim la serviciile la care trebuie să apelăm pentru eveniment. Pentru asta, avem nevoie să ne calculăm inclusiv un buget pentru nuntă. Ne întrebam dacă ați putea să ne ajutați în acest sens.”

De evitat ar fi aici frazele scurte, mult prea directe, care pot crea neplăceri în conversațiile despre bani. Părinții vor fi deranjați de o adresare directă, de tipul „Avem nevoie de suma X de bani pentru nuntă”. Atenția la detalii, precum și la un limbaj adecvat, în care să se simtă respect și căldură, va cota întotdeauna!

Fotografie realizată de Feather Photography

2. Conversațiile cu prietenii care nu au fost invitați la nuntă

Zvonul potrivit căruia nunta voastră se apropie se va răspândi cu rapiditate. Nu trebuie să fiți surprinși atunci când veți socializa cu prieteni mai îndepărtați, care nu sunt invitați la petrecerea voastră.

Dacă aceștia își exprimă dorința de a veni, trebuie să faceți față situației neplăcute și să le explicați că ați ales să realizați un eveniment mai restrâns, la care să participe doar cei apropiați. Nu uitați că trebuie să rămâneți politicoși pe tot parcursul discuției, chiar dacă cei din jurul vostru insistă. Ar trebui să evitați răspunsurile de tipul „Nu vreau să partici la nunta mea”, pentru că oamenii se vor simți jigniți.

3. Prietenii care insistă să vă ajute cu pregătirile

O altă situație dificilă este aceea în care prietenii insistă să vă ofere anumite servicii.

Dacă aveți în familie fotografi sau persoane care vă pot oferi servicii pentru nuntă, dar vă îndoiți de calitatea acestora, puteți refuza într-un mod plăcut și prietenos.

Le puteți spune că vă doriți să-i aveți aproape în calitate de invitați, pentru a se putea bucura cât mai mult de eveniment. De asemenea, puteți adăuga faptul că vă doriți profesioniști care să facă această muncă pentru voi, și nu persoane apropiate care să depună eforturi în plus pentru acea zi.

Fotografie realizată de Vlad Pahonțu

4. Conversații despre detaliile nunții

Unul dintre momentele inoportune pe care le veți întâlni va fi reprezentat de dezbaterea pe tema nunții.

Prietenii și rudele vor dori să cunoască din timp toate detaliile, iar întrebările de genul „Câți bani ați cheltuit pentru nuntă?” sau „Cât costă meniul/tortul vostru?” pot conduce la o conversație neplăcută. Puteți depăși momentele jenante de acest fel, spunându-le celor curioși că preferați să păstrați aceste lucruri doar pentru voi.

5. Discuțiile dintre domnișoarele de onoare

Dacă apar tensiuni în relațiile dintre domnișoarele de onoare, este necesar ca mireasa să intervină și să evite situațiile conflictuale.

Deși poți ajunge pe punctul de a spune „Ești concediată! Nu vei mai ocupa acest rol la nunta mea!”, trebuie să te stăpânești și să ai răbdare cu oamenii din jurul tău. Astfel că mireasa trebuie să intervină în momentele stânjenitoare și să rezolve diplomat și cu tact conflictele care apar.

Fotografie realizată de Andrei Branea

6. Părinții și invitații pe care îi vor la nunta voastră

Numărul invitațiilor poate să creeze unele dispute. De cele mai multe ori, apar discuții între părinți și miri legate de persoanele care vor lua parte la petrecere.

Dacă nu vă doriți la nuntă oameni invitați din obligație, le puteți prezenta situația părinților. Ideal ar fi să discutați mai mult despre ceea ce vă doriți voi și să le conturați o imagine amplă despre cum vedeți voi evenimentul. Părinții vor înțelege și veți depăși astfel momentul mai puțin plăcut.

***

Este recomandat să vă înarmați cu multă răbdare și să vă susțineți argumentele cât mai politicos cu putință față de ceilalți atunci când apar aceste discutii incomode despre nunta.

Răspunsurile pe care le veți oferi în conversațiile referitoare la nuntă trebuie alese cu grijă, astfel încât să nu transformați o situație incomodă într-una și mai apăsătoare.

Fotografie de copertă realizată de Adrian Moscaliuc